Denizli'de koronavirüs yoğunluk haritası mayın tarlası gibi!

DENİZLİ 07.09.2020 - 09:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de koronavirüs yoğunluk haritası mayın tarlası gibi!

Türkiye geneli koronavirüs salgını ile normalleşme sürecine geçişin ardından kurallara uyulmaması nedeniyle salgın vakalarının her geçen gün arttığı görülüyor. Denizli’de de tehlike çanlarının çaldığı ve vakaların yayılışı ile birçok bölgede risk artıyor. Kent merkezi dahil 12 ilçede vaka görülürken 5 ilçede vaka gözlenmiyor.   Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasına bakıldığında, Denizli’de özellikle kent merkezinde salgının yayıldığı ve riskli bölgelerin arttığı gözlemlenirken, salgının görüldüğü çevre ilçe sayısı 12’ye yükseldi. Denizli’de özellikle Çınar ve çevresinde riskli bölgelerin artışı ve yaşanan vaka sayılarının artışının devam ettiği merkez ilçeler adeta mayın tarlasına dönüştü. Tehlike çanlarının çaldığı Denizli’de Çınar bölgesi orta derecede risk alanıyken son günlerde yüksek risk oranına ulaştı.   İlçelerde, Bekilli, Beyağaç, Baklan, Güney ve Serinhisar ilçeleri dışında her ilçede düşük ve yüksek riskli vakalarının yaşandığı görülüyor. Özellikle Çivril ve Sarayköy’de salgının önceki günlere göre yayılması ve riskli bölgelerin oluşmasındaki artış dikkatlerden kaçmıyor. Yoğunluğun en fazla olduğu Acıpayam’da alınan tedbirlerle bölgede önceki günlerde yaşanan vakalarda pek bir değişiklik görülmüyor. Öte yandan daha önce vakanın görüldüğü Bekilli ve Serinhisar’da görülen vakalar son güncellemede vakanın olmadığı tespit edildi.   Sağlık Bakanlığı, "Hayat Eve Sığar" uygulaması ile tüm illerdeki koronavirüs vakası yoğunlukları görülebiliyor. Mavi, yeşil, sarı ve kırmızı alanlar olarak işaretlenen bölgelerde mavi alan en düşük, kırmızı alan ise en riskli bölge olarak belirtiliyor.   İşte, uygulamadan elde edilen verilere göre Denizli’deki koronavirüs yoğunluğundaki son durum...                 İLÇELERDE SON DURUM!              

Türkiye geneli koronavirüs salgını ile normalleşme sürecine geçişin ardından kurallara uyulmaması nedeniyle salgın vakalarının her geçen gün arttığı görülüyor. Denizli’de de tehlike çanlarının çaldığı ve vakaların yayılışı ile birçok bölgede risk artıyor. Kent merkezi dahil 12 ilçede vaka görülürken 5 ilçede vaka gözlenmiyor.

 

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasına bakıldığında, Denizli’de özellikle kent merkezinde salgının yayıldığı ve riskli bölgelerin arttığı gözlemlenirken, salgının görüldüğü çevre ilçe sayısı 12’ye yükseldi. Denizli’de özellikle Çınar ve çevresinde riskli bölgelerin artışı ve yaşanan vaka sayılarının artışının devam ettiği merkez ilçeler adeta mayın tarlasına dönüştü. Tehlike çanlarının çaldığı Denizli’de Çınar bölgesi orta derecede risk alanıyken son günlerde yüksek risk oranına ulaştı.

 

İlçelerde, Bekilli, Beyağaç, Baklan, Güney ve Serinhisar ilçeleri dışında her ilçede düşük ve yüksek riskli vakalarının yaşandığı görülüyor. Özellikle Çivril ve Sarayköy’de salgının önceki günlere göre yayılması ve riskli bölgelerin oluşmasındaki artış dikkatlerden kaçmıyor. Yoğunluğun en fazla olduğu Acıpayam’da alınan tedbirlerle bölgede önceki günlerde yaşanan vakalarda pek bir değişiklik görülmüyor. Öte yandan daha önce vakanın görüldüğü Bekilli ve Serinhisar’da görülen vakalar son güncellemede vakanın olmadığı tespit edildi.

 

Sağlık Bakanlığı, "Hayat Eve Sığar" uygulaması ile tüm illerdeki koronavirüs vakası yoğunlukları görülebiliyor. Mavi, yeşil, sarı ve kırmızı alanlar olarak işaretlenen bölgelerde mavi alan en düşük, kırmızı alan ise en riskli bölge olarak belirtiliyor.

 

İşte, uygulamadan elde edilen verilere göre Denizli’deki koronavirüs yoğunluğundaki son durum...

 

 

 

 

 

 

 

 

İLÇELERDE SON DURUM!

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.