Denizli'de Koyunda veba ve çiçek hastalığı alarmı

DENİZLİ 06.02.2019 - 11:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Koyunda veba ve çiçek hastalığı alarmı

Denizli, Bursa ve Zonguldak'ta koyunlarda görülen hastalıklar nedeniyle hayvan giriş çıkışı yasaklandı.     Ocak ayı sonunda Çivril'de görülen koyun- keçi çiçek hastalığı nedeniyle ilçedeki hayvan pazarı, 3 hafta süreyle kapatılmıştı. Çivril'e bağlı Kocakaya Mahallesi'nde, küçükbaşları etkileyen koyun- keçi çiçek hastalığı görüldü. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri, hastalığın görüldüğü işletmeyi karantinaya aldı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çivril Belediyesi yetkilileri, "Kocayaka Mahallesi'nde 'koyun- keçi çiçek hastalığı' tespit edildi. Alınan idari ve fenni tedbirler kapsamında 3 hafta süre ile Çivril Hayvan Pazarı kapalıdır" demişti.   Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın kaleme aldığı yazısında, Türkiye’de Denizli, Bursa ve Zonguldak illerine koyun ve keçilerde görülen hastalık nedeniyle hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.   Kırmızı et ihtiyacının karşılanması için umut bağlanan küçükbaş hayvancılıkta hastalık alarmı yaşandığı ifade edildi. Bursa, Denizli, Zonguldak başta olmak üzere farklı bölgelerde görülen koyun vebası ve çiçek hastalığı sektörü endişelendirdi. Hastalık görülen yerlerde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Denizli, Bursa ve Zonguldak'ta koyunlarda görülen hastalıklar nedeniyle hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

 

 

Ocak ayı sonunda Çivril'de görülen koyun- keçi çiçek hastalığı nedeniyle ilçedeki hayvan pazarı, 3 hafta süreyle kapatılmıştı.


Çivril'e bağlı Kocakaya Mahallesi'nde, küçükbaşları etkileyen koyun- keçi çiçek hastalığı görüldü. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri, hastalığın görüldüğü işletmeyi karantinaya aldı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çivril Belediyesi yetkilileri, "Kocayaka Mahallesi'nde 'koyun- keçi çiçek hastalığı' tespit edildi. Alınan idari ve fenni tedbirler kapsamında 3 hafta süre ile Çivril Hayvan Pazarı kapalıdır" demişti.

 

Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın kaleme aldığı yazısında, Türkiye’de Denizli, Bursa ve Zonguldak illerine koyun ve keçilerde görülen hastalık nedeniyle hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

 

Kırmızı et ihtiyacının karşılanması için umut bağlanan küçükbaş hayvancılıkta hastalık alarmı yaşandığı ifade edildi. Bursa, Denizli, Zonguldak başta olmak üzere farklı bölgelerde görülen koyun vebası ve çiçek hastalığı sektörü endişelendirdi. Hastalık görülen yerlerde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.