Denizli'de KPSS'ye 9 Bin 159 Aday Katıldı

GÜNDEM 04.11.2018 - 15:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de KPSS'ye 9 Bin 159 Aday Katıldı

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur ataması için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans oturumu sona erdi.Denizli'de sınava 9 bin 159 aday katıldı.   Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yapılan, KPSS ön lisans oturumunda, genel yetenek ve genel kültür testlerinden adaylara toplam 120 soru soruldu, sınav 130 dakika sürdü.   Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.   Kent genelinde 25 binadaki 391 salonda yapılan sabah oturumu için gelen adaylar, sınava giriş belgeleri ve kimlik kontrolünün ardından salonlara alındı. Sınava girenlerin yakınları okul bahçesinde heyecanlı bekleyişini sürdürdü. Öte yandan polis ekipleri, çevrede gürültü yapan bazı vatandaşları okul çevrelerinden uzaklaştırdı.   Ön lisans mezunları ile sınavın geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda bulunanlara yönelik düzenlenen sınavın sonuçları, "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden 29 Kasım'da açıklanacak.   Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.  

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur ataması için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans oturumu sona erdi.Denizli'de sınava 9 bin 159 aday katıldı.

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yapılan, KPSS ön lisans oturumunda, genel yetenek ve genel kültür testlerinden adaylara toplam 120 soru soruldu, sınav 130 dakika sürdü.

 

Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

 

Kent genelinde 25 binadaki 391 salonda yapılan sabah oturumu için gelen adaylar, sınava giriş belgeleri ve kimlik kontrolünün ardından salonlara alındı. Sınava girenlerin yakınları okul bahçesinde heyecanlı bekleyişini sürdürdü. Öte yandan polis ekipleri, çevrede gürültü yapan bazı vatandaşları okul çevrelerinden uzaklaştırdı.


 

Ön lisans mezunları ile sınavın geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda bulunanlara yönelik düzenlenen sınavın sonuçları, "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden 29 Kasım'da açıklanacak.

 

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.