Denizli'de Miraç Kandili idrak edildi

DENİZLİ 24.04.2017 - 09:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de Miraç Kandili idrak edildi

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi Miraç gecesi Denizli'de coşkuyla kutlandı.

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi Miraç gecesi Denizli'de coşkuyla kutlandı.   Hazreti Muhammed (S.A.V)’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan Allah katına yükseldiği mübarek geceyi eda etmek için çok sayıda vatandaş, Ulu Cami, Delikliçinar Yeni Cami ve bir çok camiye akın etti.   Denizli İl Müftülüğünce Delikliçınar Yeni Cami'de akşam namazına müteakip gerçekleştirilen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Mehmet Aşık, içerisinde pek çok ilahi hikmeti barındıran bu gecede Hazreti Peygamberin zaman ve mekan mefhumlarını aşarak manevi yolculuk gerçekleştirdiğini belirterek, "Kulun erdem yolculuğu, Rabbe vuslatı olan bu gece, Kadir-i Mutlak Allah'ın yüceliğini, kudretinin sonsuzluğunu Habibi Ekrem'ine gösterdiği kutlu bir gecedir." diye konuştu.   Program, yatsı namazının ardından mevlit ve ilahiler okundu. Camiyi dolduran cemaat, yapılan duaya ellerini semaya açarak eşlik etti. Program sonrası cemaat gecenin kalan kısmını değerlendirmek üzere evlerinin yolunu tuttu.   Vatandaşlara, program sonunda belediye tarafından kurulan ikram stantlarında lokma ikram edildi.
On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi Miraç gecesi Denizli'de coşkuyla kutlandı.

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi Miraç gecesi Denizli'de coşkuyla kutlandı.

 

Hazreti Muhammed (S.A.V)’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan Allah katına yükseldiği mübarek geceyi eda etmek için çok sayıda vatandaş, Ulu Cami, Delikliçinar Yeni Cami ve bir çok camiye akın etti.

 

Denizli İl Müftülüğünce Delikliçınar Yeni Cami'de akşam namazına müteakip gerçekleştirilen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.



İl Müftüsü Mehmet Aşık, içerisinde pek çok ilahi hikmeti barındıran bu gecede Hazreti Peygamberin zaman ve mekan mefhumlarını aşarak manevi yolculuk gerçekleştirdiğini belirterek, "Kulun erdem yolculuğu, Rabbe vuslatı olan bu gece, Kadir-i Mutlak Allah'ın yüceliğini, kudretinin sonsuzluğunu Habibi Ekrem'ine gösterdiği kutlu bir gecedir." diye konuştu.

 

Program, yatsı namazının ardından mevlit ve ilahiler okundu. Camiyi dolduran cemaat, yapılan duaya ellerini semaya açarak eşlik etti. Program sonrası cemaat gecenin kalan kısmını değerlendirmek üzere evlerinin yolunu tuttu.

 

Vatandaşlara, program sonunda belediye tarafından kurulan ikram stantlarında lokma ikram edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.