Denizli'de Miraç Kandili İhya edildi!

DENİZLİ 14.04.2018 - 09:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de Miraç Kandili İhya edildi!

Denizli’de Miraç Kandili dün gece çeşitli etkinliklerle ihya edildi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Allah-u Teâla'nın huzuruna çıktığı gece olarak bilinen Miraç Kandili münasebetiyle Denizli’de geceyi ihya etmek isteyen vatandaşlar, camilere akın etti. Denizli'de vatandaşlar, kandil dolayısıyla Delikliçınar Yeni Cami, Ulu Cami ve Hilal Camisi olmak üzere kentteki camileri doldurdu. Bazı vakıf ve derneklerde ayrı programlar ile geceyi ihya ederek çeşitli etkinliklerle kutladı.   Delikliçınar Yeni Cami'de düzenlenen kandil programına katılanlar namaz kılıp, dua etti. Vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler ile kandilin manevi atmosferini yaşadı.   Denizli Müftüsü Mehmet Aşık ise verdiği vaazda, Peygamber Efendimizin Miraç Gecesi’nde neler yaşadığını, ibadetin ve namazın önemini anlattı.

Denizli’de Miraç Kandili dün gece çeşitli etkinliklerle ihya edildi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Allah-u Teâla'nın huzuruna çıktığı gece olarak bilinen Miraç Kandili münasebetiyle Denizli’de geceyi ihya etmek isteyen vatandaşlar, camilere akın etti.



Denizli'de vatandaşlar, kandil dolayısıyla Delikliçınar Yeni Cami, Ulu Cami ve Hilal Camisi olmak üzere kentteki camileri doldurdu. Bazı vakıf ve derneklerde ayrı programlar ile geceyi ihya ederek çeşitli etkinliklerle kutladı.

 

Delikliçınar Yeni Cami'de düzenlenen kandil programına katılanlar namaz kılıp, dua etti. Vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler ile kandilin manevi atmosferini yaşadı.

 

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık ise verdiği vaazda, Peygamber Efendimizin Miraç Gecesi’nde neler yaşadığını, ibadetin ve namazın önemini anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.