Denizli'de orman haftası nedeniyle fidanlar toprakla buluştu

GÜNDEM 21.03.2017 - 17:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de orman haftası nedeniyle fidanlar toprakla buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla "Ağaç Dikim Günleri" etkinliğini düzenledi.

Denizli’de, 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte bin tane fidan toprakla buluştu. Bağbaşı Kent Ormanı Teleferik alt istasyonunda yapılan fidan dikme etkinliğine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Orman Bölge Müdürü Vekili Erol Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, davetliler ve öğrenciler katıldı.   Törende konuşan Denizli’nin yüzde 48’inin orman olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugün binin üzerinde ağacımızı toprakla buluşturacağız. Onlar, siz sevgili çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Siz büyüdüğünüzde o ağaçlar da büyümüş olacak. Ağaçlar, siz büyürken nefes aldığınız soluduğunuz o güzel havayı sağlayacak. O yüzden ağaçlarımıza iyi bakmamız, iyi korumamız gerekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz, 1 fazla ağaç nasıl dikeriz, mevcut ağaçları nasıl koruruz, üzerine ne koyabiliriz onun derdindeyiz. Şu anda Denizli’de kişi başı yeşil alan 13 metrekare. Bu oran Avrupa standartlarına göre 8 metrekaredir. Bugün Avrupa standartlarını geçen bir Denizli var” dedi.     Denizli’nin daha yeşil bir kent olması için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Başkan Zolan, “Dünyada örnek şehir oluncaya kadar, parmakla gösterilinceye kadar, tüm insanlarımızın temiz su ve temiz havayla daha fazla buluşması adına ne yapılması gerekiyorsa hiç bir masraftan kaçınmadan çalışacağız. Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Hayatın olmazsa olmazını sağlayan temiz su ve temiz hava için ağaçlarımıza ve ormanlarımıza sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmalarının ardından Başkan Zolan ve katılımcılar öğrencilerle birlikte fidan dikimini gerçekleştirdi.   
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla "Ağaç Dikim Günleri" etkinliğini düzenledi.

Denizli’de, 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte bin tane fidan toprakla buluştu. Bağbaşı Kent Ormanı Teleferik alt istasyonunda yapılan fidan dikme etkinliğine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Orman Bölge Müdürü Vekili Erol Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, davetliler ve öğrenciler katıldı.

 


Törende konuşan Denizli’nin yüzde 48’inin orman olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugün binin üzerinde ağacımızı toprakla buluşturacağız. Onlar, siz sevgili çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Siz büyüdüğünüzde o ağaçlar da büyümüş olacak. Ağaçlar, siz büyürken nefes aldığınız soluduğunuz o güzel havayı sağlayacak. O yüzden ağaçlarımıza iyi bakmamız, iyi korumamız gerekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz, 1 fazla ağaç nasıl dikeriz, mevcut ağaçları nasıl koruruz, üzerine ne koyabiliriz onun derdindeyiz. Şu anda Denizli’de kişi başı yeşil alan 13 metrekare. Bu oran Avrupa standartlarına göre 8 metrekaredir. Bugün Avrupa standartlarını geçen bir Denizli var” dedi.

 

 


Denizli’nin daha yeşil bir kent olması için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Başkan Zolan, “Dünyada örnek şehir oluncaya kadar, parmakla gösterilinceye kadar, tüm insanlarımızın temiz su ve temiz havayla daha fazla buluşması adına ne yapılması gerekiyorsa hiç bir masraftan kaçınmadan çalışacağız. Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Hayatın olmazsa olmazını sağlayan temiz su ve temiz hava için ağaçlarımıza ve ormanlarımıza sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmalarının ardından Başkan Zolan ve katılımcılar öğrencilerle birlikte fidan dikimini gerçekleştirdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.