"Denizli'de Ortaöğretimde Kız Öğrenci Yurdu Atağı!”

GÜNDEM 12.10.2018 - 10:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

"Denizli'de Ortaöğretimde Kız Öğrenci Yurdu Atağı!”

“İlki Merkezefendi’de” 64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Sema Ramazanoğlu Merkezefendi ortaöğretim kız öğrenci yurt projesinde sona yaklaştıklarını belirtti.   Ramazanoğlu "Kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların da insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla 2012’de Birleşmiş Milletler tarafından “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” olarak ilan edilmiştir.BM verilerine göre dünyada her beş dakikada bir kız çocuğu şiddet sonucu hayatını kaybediyor. Her dört kız çocuğundan biri henüz çocuk yaştayken evlendiriliyor. İnsan kaçakçılığı suçlarında ise kurbanların 71’i kadınlar ve kız çocuklarından oluşuyor." ifadelerini kullandı. Kız çocuklarının çocuk yaşta evliliklerden, şiddet, taciz, tecavüz ve her türlü istismardan korumak için onların eğitimini öncelememiz lazım diyen Ramazanoğlu "Ekonomik, sosyal ve psikolojik sorunları bahane ederek kız çocuklarımızın eğitimini feda edemeyiz. Kız çocuklarımızı devletin güvenli kurumları olan ortaöğretim yurtlarında barındırıp 12 yıllık temel eğitimlerini sağlamak devletimizin sorumluluğundadır. Bu sorumluluk bilinciyle Merkezefendi ortaöğretim kız öğrenci yurt projemizde sona yaklaştık. Pamukkale, Sarayköy, Honaz ilçelerimizdeki yurt projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Kız çocuklarımız, anne ve babalarının gözleri arkada kalmadan güven içerisinde her türlü insanî konforun da sağlandığı bu yurtlarımızda eğitimlerini tamamlayacaklar.Eğitim-öğretimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve kız çocuklarımızın her türlü imkandan yararlanması adına pek çok tedbiri almayı sürdüreceğiz." dedi.

“İlki Merkezefendi’de”


64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Sema Ramazanoğlu Merkezefendi ortaöğretim kız öğrenci yurt projesinde sona yaklaştıklarını belirtti.

 

Ramazanoğlu "Kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların da insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla 2012’de Birleşmiş Milletler tarafından “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” olarak ilan edilmiştir.BM verilerine göre dünyada her beş dakikada bir kız çocuğu şiddet sonucu hayatını kaybediyor. Her dört kız çocuğundan biri henüz çocuk yaştayken evlendiriliyor. İnsan kaçakçılığı suçlarında ise kurbanların 71’i kadınlar ve kız çocuklarından oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Kız çocuklarının çocuk yaşta evliliklerden, şiddet, taciz, tecavüz ve her türlü istismardan korumak için onların eğitimini öncelememiz lazım diyen Ramazanoğlu "Ekonomik, sosyal ve psikolojik sorunları bahane ederek kız çocuklarımızın eğitimini feda edemeyiz. Kız çocuklarımızı devletin güvenli kurumları olan ortaöğretim yurtlarında barındırıp 12 yıllık temel eğitimlerini sağlamak devletimizin sorumluluğundadır. Bu sorumluluk bilinciyle Merkezefendi ortaöğretim kız öğrenci yurt projemizde sona yaklaştık. Pamukkale, Sarayköy, Honaz ilçelerimizdeki yurt projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Kız çocuklarımız, anne ve babalarının gözleri arkada kalmadan güven içerisinde her türlü insanî konforun da sağlandığı bu yurtlarımızda eğitimlerini tamamlayacaklar.Eğitim-öğretimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve kız çocuklarımızın her türlü imkandan yararlanması adına pek çok tedbiri almayı sürdüreceğiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.