Denizli'de oy kullanımı sona erdi

DENİZLİ 31.03.2019 - 17:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de oy kullanımı sona erdi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Denizli’de oy verme işlemi sona erdi.Oy verme saati bittiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, sandık başkanları tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanacak.   31 Mart seçimlerine katılım oranının belirlenemediği Denizli’de 19 ilçede, 2 bin 510 sandıkta, 754 bin 368 seçmenin oy kullanması bekleniyordu.  Denizli’nin Büyükşehir olması nedeniyle,  sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak. Oy kullanımın tamamlamasının ardından bazı sandıklarda oy sayımı başladı.     YSK YAYIN YASAĞINI KALDIRANA KADAR SONUÇLAR VERİLEMEYECEK 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un propaganda serbestliği ve süresini düzenleyen 49. maddesi, propagandanın oy verme gününden önceki 10'uncu günün sabahında başlayacağını ve oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona ereceğini öngörüyor.  

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Denizli’de oy verme işlemi sona erdi.Oy verme saati bittiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, sandık başkanları tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanacak.

 

31 Mart seçimlerine katılım oranının belirlenemediği Denizli’de 19 ilçede, 2 bin 510 sandıkta, 754 bin 368 seçmenin oy kullanması bekleniyordu.  Denizli’nin Büyükşehir olması nedeniyle,  sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak. Oy kullanımın tamamlamasının ardından bazı sandıklarda oy sayımı başladı.

 

 

YSK YAYIN YASAĞINI KALDIRANA KADAR SONUÇLAR VERİLEMEYECEK

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un propaganda serbestliği ve süresini düzenleyen 49. maddesi, propagandanın oy verme gününden önceki 10'uncu günün sabahında başlayacağını ve oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona ereceğini öngörüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.