Denizli’de prefabrik betonarme yapıların bağlantı tekniklerinde son gelişmeler

EKONOMİ 05.10.2018 - 16:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli’de prefabrik betonarme yapıların bağlantı tekniklerinde son gelişmeler

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından düzenlenen semineriyle "Prefabrik betonarme yapıların bağlantı tekniklerinde güncel yaklaşımlar" anlatıldı.   TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından, İnşaat Yüksek Mühendisi Cem Özer`in sunumuyla "Prefabrik betonarme yapıların bağlantı tekniklerinde güncel yaklaşımlar" semineri inşaat mühendislerinin katılımıyla TMMOB binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Konu ile ilgili Türkiye` den ve Yurtdışından örnekler sunan Sayın Özer, önlem alınmadığı taktirde, hasarların sadece yapı hasarı ile sınırlı kalmayacağı, daha çok sanayi yapılarında kullanılan prefabrike sistemlerin yıkılması neticesinde maddi hasarlarında çok fazla olabileceği konusunda hatırlatmalarda bulundu.  Ayrıca son yıllarda yurdumuzda meydana gelen depremlerde, prefabrike yapılarda ortaya çıkan hasarların incelenmesi,  olası bir depremde bu tür yapılardaki hasarların önlenebilmesi veya en aza indirilmesi için önemli olduğunu söyledi.   

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından düzenlenen semineriyle "Prefabrik betonarme yapıların bağlantı tekniklerinde güncel yaklaşımlar" anlatıldı.

 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından, İnşaat Yüksek Mühendisi Cem Özer`in sunumuyla "Prefabrik betonarme yapıların bağlantı tekniklerinde güncel yaklaşımlar" semineri inşaat mühendislerinin katılımıyla TMMOB binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Konu ile ilgili Türkiye` den ve Yurtdışından örnekler sunan Sayın Özer, önlem alınmadığı taktirde, hasarların sadece yapı hasarı ile sınırlı kalmayacağı, daha çok sanayi yapılarında kullanılan prefabrike sistemlerin yıkılması neticesinde maddi hasarlarında çok fazla olabileceği konusunda hatırlatmalarda bulundu.  Ayrıca son yıllarda yurdumuzda meydana gelen depremlerde, prefabrike yapılarda ortaya çıkan hasarların incelenmesi,  olası bir depremde bu tür yapılardaki hasarların önlenebilmesi veya en aza indirilmesi için önemli olduğunu söyledi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.