Denizli'de Roma dönemine ait Lahit Kapak ele geçirildi

ASAYİŞ 01.10.2020 - 09:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de Roma dönemine ait Lahit Kapak ele geçirildi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili düzenlenen operasyonda Roma dönemine ait aslan kabartmalı Lahit Kapağı ele geçirildi. Operasyonda 3 şahıs yakalandı.   İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında 29 Eylül’de takibe alınan 3 şahıs Denizli’ye giriş yapan ve Acıpayam İlçesi’nde yakalandı. Şahısların bulunduğu kamyonette yapılan aramalarda Roma dönemine ait aslan kabartmalı Lahit Kapak ele geçirildi.   Ele geçirilen tarihi Lahit Kapak Müze Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, yakalanan 3 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.   İl jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada , “Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.  

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili düzenlenen operasyonda Roma dönemine ait aslan kabartmalı Lahit Kapağı ele geçirildi. Operasyonda 3 şahıs yakalandı.

 

İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında 29 Eylül’de takibe alınan 3 şahıs Denizli’ye giriş yapan ve Acıpayam İlçesi’nde yakalandı. Şahısların bulunduğu kamyonette yapılan aramalarda Roma dönemine ait aslan kabartmalı Lahit Kapak ele geçirildi.

 

Ele geçirilen tarihi Lahit Kapak Müze Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, yakalanan 3 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

 

İl jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada , “Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.