Denizli'de sarkıntılık iddiası muhtarlığı kaybettirdi

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.05.2019 - 18:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de sarkıntılık iddiası muhtarlığı kaybettirdi

Denizli’de 31 Mart seçimlerinde tekrar aday olup seçimi kazanan muhtar, 2017 yılında karıştığı bir sarkıntılık olayından mahkemece 4 yıl 2 ay hapis cezası alması üzerine muhtarlık mazbatasını kaybetti. Karar üzerine ilçe seçim kurulu mazbatayı seçimde en çok oy alan ikinci kişiye verdi.      Edinilen bilgiye göre olay, 24 Mayıs 2017 tarihinde Denizli-Antalya karayolu Şahin Tepesi mevkisindeki bir restoranda yaşandı. İddiaya göre, Pamukkale ilçesi Karakurt Mahalle Muhtarı Y.T.’nin restoranda çalışan D.D.’ye (15) sarkıntılık ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İddianame hazırlandıktan sonra 4. Ağır Ceza Mahkemesinde Y.T. hakkında “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan dava açıldı. 18 Mayıs 2018’de sonuçlanan dava sonrasında mahkeme Y.T.’ye 4 yıl 2 ay hapis cezası ve kamu haklarından yoksun bırakılmasına hükmetti.    31 Mart Mahalli İdareler Genel seçiminde Karakurt Mahallesinde tekrar muhtar adayı olan M.T., seçimi tekrar kazanıp mazbatasını aldı. Fakat mahkemenin verdiği cezanın seçimden sonra Antalya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onanmasının ardından muhtar Y.T’nin hapis cezası kesinleşti ve Pamukkale İlçe Seçim Kurulu muhtarın mazbatasını iptal etti. Seçim Kurulu mazbatayı, seçimden ikinci çıkan Kadir Kıvrak’a verdi. Cezası kesinleşen Y.T. her yerde aranıyor.  

Denizli’de 31 Mart seçimlerinde tekrar aday olup seçimi kazanan muhtar, 2017 yılında karıştığı bir sarkıntılık olayından mahkemece 4 yıl 2 ay hapis cezası alması üzerine muhtarlık mazbatasını kaybetti. Karar üzerine ilçe seçim kurulu mazbatayı seçimde en çok oy alan ikinci kişiye verdi. 

 

 


Edinilen bilgiye göre olay, 24 Mayıs 2017 tarihinde Denizli-Antalya karayolu Şahin Tepesi mevkisindeki bir restoranda yaşandı. İddiaya göre, Pamukkale ilçesi Karakurt Mahalle Muhtarı Y.T.’nin restoranda çalışan D.D.’ye (15) sarkıntılık ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İddianame hazırlandıktan sonra 4. Ağır Ceza Mahkemesinde Y.T. hakkında “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan dava açıldı. 18 Mayıs 2018’de sonuçlanan dava sonrasında mahkeme Y.T.’ye 4 yıl 2 ay hapis cezası ve kamu haklarından yoksun bırakılmasına hükmetti. 

 


31 Mart Mahalli İdareler Genel seçiminde Karakurt Mahallesinde tekrar muhtar adayı olan M.T., seçimi tekrar kazanıp mazbatasını aldı. Fakat mahkemenin verdiği cezanın seçimden sonra Antalya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onanmasının ardından muhtar Y.T’nin hapis cezası kesinleşti ve Pamukkale İlçe Seçim Kurulu muhtarın mazbatasını iptal etti. Seçim Kurulu mazbatayı, seçimden ikinci çıkan Kadir Kıvrak’a verdi. Cezası kesinleşen Y.T. her yerde aranıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.