Denizli’de Tarihi Eser Kaçakcısı 3 Kişi Yakalandı

ASAYİŞ 03.05.2017 - 10:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli’de Tarihi Eser Kaçakcısı 3 Kişi Yakalandı

Denizli İl Jandarma Komutanlığının gerçekleştirdiği tarihi eser kaçakcılığı operasyonunda 3 kişi yakalandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığının gerçekleştirdiği  tarihi eser kaçakcılığı operasyonunda 3 kişi yakalandı.   Denizli İl Jandarma Komutanlığınca,  kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı ile kaçak kazıya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Pamukkale ve Baklan ilçelerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda elinde bulunan Roma ve Bizans dönemine ait sikkeleri satmak isteyen S.Ö. İsimli şahıs ile baklan ilçesi sarıyakalar mevkiinde el yapımı patlayıcı kullanarak izinsiz kazı yapan o.a. İle iran uyruklu m.a. İsimli şüphelilere 28 nisan 2017 tarihinde operasyon düzenlendi.   Operasyonun neticesinde;   S.ö. İsimli şahıs elinde bulunan sikkeleri satmak için pamukkale mahallesine götürdüğü esnada (53) adet roma ve bizans dönemine ait sikke ile birlikte yakalandı.   Ayrıca baklan sarıyakalar mevkiinde kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaşan jandarma söz konusu mevkiiye yaptığı operasyonda izinsiz kazı yapan o.a. İle iran uyruklu m.a. İsimli şüphelileri kazı için yapmış oldukları 50 metre uzunluğunda kablo ile bağlantısı bulunan ve potasyum nitrat ve kükürt ile yapılmış el yapımı patlayıcıyı patlatacakları ensada suçüstü yakaladı.   Olay yerindeki patlayıcı düzeneği bomba imha uzmanlarınca yerinde kontrollü olarak patlatılarak imha edildi.     Operasyonlar neticesinde;   (53) adet sikke, (4) adet toprak kandil, (3) adet dedektör, (1) adet jeneratör, (1) adet akü, (2) adet hilti, (1) adet kazma, (1) adet kürek, (4) adet kurusıkı tabanca, (1) el yapımı patlayıcının hazırlanmasında  kullanılan kimyasal madde   Ele geçirilen malzemelere el konularak, şahıs adli makamlara sevk edilen 3 şüpheliden İran uyruklu M.A. Tutuklandı.    
Denizli İl Jandarma Komutanlığının gerçekleştirdiği tarihi eser kaçakcılığı operasyonunda 3 kişi yakalandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığının gerçekleştirdiği  tarihi eser kaçakcılığı operasyonunda 3 kişi yakalandı.

 

Denizli İl Jandarma Komutanlığınca,  kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı ile kaçak kazıya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Pamukkale ve Baklan ilçelerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda elinde bulunan Roma ve Bizans dönemine ait sikkeleri satmak isteyen S.Ö. İsimli şahıs ile baklan ilçesi sarıyakalar mevkiinde el yapımı patlayıcı kullanarak izinsiz kazı yapan o.a. İle iran uyruklu m.a. İsimli şüphelilere 28 nisan 2017 tarihinde operasyon düzenlendi.

 

Operasyonun neticesinde;

 

S.ö. İsimli şahıs elinde bulunan sikkeleri satmak için pamukkale mahallesine götürdüğü esnada (53) adet roma ve bizans dönemine ait sikke ile birlikte yakalandı.

 

Ayrıca baklan sarıyakalar mevkiinde kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaşan jandarma söz konusu mevkiiye yaptığı operasyonda izinsiz kazı yapan o.a. İle iran uyruklu m.a. İsimli şüphelileri kazı için yapmış oldukları 50 metre uzunluğunda kablo ile bağlantısı bulunan ve potasyum nitrat ve kükürt ile yapılmış el yapımı patlayıcıyı patlatacakları ensada suçüstü yakaladı.

 

Olay yerindeki patlayıcı düzeneği bomba imha uzmanlarınca yerinde kontrollü olarak patlatılarak imha edildi.

 

 

Operasyonlar neticesinde;

 

(53) adet sikke,

(4) adet toprak kandil,

(3) adet dedektör,

(1) adet jeneratör,

(1) adet akü,

(2) adet hilti,

(1) adet kazma,

(1) adet kürek,

(4) adet kurusıkı tabanca,

(1) el yapımı patlayıcının hazırlanmasında  kullanılan kimyasal madde

 

Ele geçirilen malzemelere el konularak, şahıs adli makamlara sevk edilen 3 şüpheliden İran uyruklu M.A. Tutuklandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.