Denizli'de TEKNOBİL Koleji açılıyor!

EĞİTİM 26.07.2017 - 12:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de TEKNOBİL Koleji açılıyor!

Denizli'de ilk olarak açılan, Teknoloji ve Bilim Koleji (TEKNOBİL) 2017-2018 Eğitim öğretim yılında hizmete başlayacak. Bu Kolejin en büyük özelliği yüzde 100 devlet desteği sağlandığından hiç bir ücret talep edilmiyor.

Denizli'de ilk olarak açılan, Teknoloji ve Bilim Koleji (TEKNOBİL) 2017-2018 Eğitim öğretim yılında hizmete başlayacak. Bu  Kolejin en büyük özelliği yüzde 100 devlet desteği sağlandığından hiç bir ücret talep edilmiyor.   Teknoloji ve Bilim Koleji (TEKNOBİL) Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Kurucuların katıldığı toplantıda konuşan Kolej sözcüsü Mahir Şahin Arslan,  "Okulumuz yüzde 100 devlet garantisi altındadır" dedi.   Tanıtım toplantısına, Kurucu üyeler, Hasan Yüksek, Mesut Cemdal, Okul Müdürü ve sözcüsü Mahir Şahin Arslan ve diğer kurucu ve personeli birlikte katıldı.   Mahir Şahin Arslan, "Yüze 100 devlet garantisi ve burslu bir okul. Tamamen devlet garantisinde olduğu için kesinlikle öğrencilerimizden para alınmayacaktır.  Devlet okulunda okuyan öğrenciler gibi kılık kıyafet kırtasiye ve yemek ücreti talep ediyoruz" dedi. Denizli'de ilk defa uygulamaya geçecek olan bir okuldur. Türkiye'de  bu tarzda 11 tane okul var. Devlet mesleki eğitime önem verdiği için destekliyor ve devlet garantisi altındadır.   Bu konseptin Denizlide olması gerektiğine inandık. Denizli için hayırlı bir işe vesile olduk. Okul Cankurtaran mahallesinde 15 bin 800 dönüm üzerine ve 8 bin metrekare kapalı alana mevcuttur. 82 derslikten okulumuzun kapasitesi 1800 kişiliktir. 1 hafta içinde hazırlıklarımız bitecek.  Okulumuza  9. ve  10. sınıf öğrencileri kabul ediliyor. 11 sınıf öğrencileri bölümümüzü tercih etmeleri dahilinde nakillerini yaptırabilirler.   Müfredattan farklı dersler yok. "10. Sınıftan itibaren teknik dersler verilecek" diyen Şahinarslan, "Yenilenebilir enerji, endüstriyel otomasyon, gıda teknolojisi dersleri olacak. Yenilenebilir enerjiye dünya yatırımlar yapıyor. Büyük firmalar şimdiden istihdam için bizimle irtibat kuruyorlar. İlk yıl olduğu için puan aramıyoruz. 1000 civarında öğrenci alabileceğiz. 480 hatta 490 puanlık öğrenciler bizi istiyor.   Öğrencilerimiz lise eğitimlerini tamamladıktan sonra üniversite eğitimlerine istedikleri bölümlerde devam edebilmeleriyle birlikte, mezun oldukları bölüm ile ilgili tercih yaptıklarında bir çok üniversitede ek puan avantajı yaşarlar. Bunun yanı sıra üniversite sınavında kendi okudukları bölüm ile ilgili bir bölüm tercih ettiklerinde o bölüme hazır bir şekilde yerleşerek üniversite eğitimlerinde ve sonrasında avantaj sağlar.  
Denizli'de ilk olarak açılan, Teknoloji ve Bilim Koleji (TEKNOBİL) 2017-2018 Eğitim öğretim yılında hizmete başlayacak. Bu Kolejin en büyük özelliği yüzde 100 devlet desteği sağlandığından hiç bir ücret talep edilmiyor.

Denizli'de ilk olarak açılan, Teknoloji ve Bilim Koleji (TEKNOBİL) 2017-2018 Eğitim öğretim yılında hizmete başlayacak. Bu  Kolejin en büyük özelliği yüzde 100 devlet desteği sağlandığından hiç bir ücret talep edilmiyor.

 

Teknoloji ve Bilim Koleji (TEKNOBİL) Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Kurucuların katıldığı toplantıda konuşan Kolej sözcüsü Mahir Şahin Arslan,  "Okulumuz yüzde 100 devlet garantisi altındadır" dedi.

 

Tanıtım toplantısına, Kurucu üyeler, Hasan Yüksek, Mesut Cemdal, Okul Müdürü ve sözcüsü Mahir Şahin Arslan ve diğer kurucu ve personeli birlikte katıldı.

 

Mahir Şahin Arslan, "Yüze 100 devlet garantisi ve burslu bir okul. Tamamen devlet garantisinde olduğu için kesinlikle öğrencilerimizden para alınmayacaktır.  Devlet okulunda okuyan öğrenciler gibi kılık kıyafet kırtasiye ve yemek ücreti talep ediyoruz" dedi. Denizli'de ilk defa uygulamaya geçecek olan bir okuldur. Türkiye'de  bu tarzda 11 tane okul var. Devlet mesleki eğitime önem verdiği için destekliyor ve devlet garantisi altındadır.

 

Bu konseptin Denizlide olması gerektiğine inandık. Denizli için hayırlı bir işe vesile olduk. Okul Cankurtaran mahallesinde 15 bin 800 dönüm üzerine ve 8 bin metrekare kapalı alana mevcuttur. 82 derslikten okulumuzun kapasitesi 1800 kişiliktir. 1 hafta içinde hazırlıklarımız bitecek.  Okulumuza  9. ve  10. sınıf öğrencileri kabul ediliyor. 11 sınıf öğrencileri bölümümüzü tercih etmeleri dahilinde nakillerini yaptırabilirler.

 

Müfredattan farklı dersler yok. "10. Sınıftan itibaren teknik dersler verilecek" diyen Şahinarslan, "Yenilenebilir enerji, endüstriyel otomasyon, gıda teknolojisi dersleri olacak. Yenilenebilir enerjiye dünya yatırımlar yapıyor. Büyük firmalar şimdiden istihdam için bizimle irtibat kuruyorlar. İlk yıl olduğu için puan aramıyoruz. 1000 civarında öğrenci alabileceğiz. 480 hatta 490 puanlık öğrenciler bizi istiyor.

 

Öğrencilerimiz lise eğitimlerini tamamladıktan sonra üniversite eğitimlerine istedikleri bölümlerde devam edebilmeleriyle birlikte, mezun oldukları bölüm ile ilgili tercih yaptıklarında bir çok üniversitede ek puan avantajı yaşarlar. Bunun yanı sıra üniversite sınavında kendi okudukları bölüm ile ilgili bir bölüm tercih ettiklerinde o bölüme hazır bir şekilde yerleşerek üniversite eğitimlerinde ve sonrasında avantaj sağlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.