Denizli'de telefonla dolandırıcılıkta 1 kişi tutuklandı

ASAYİŞ 12.02.2021 - 16:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Denizli'de telefonla dolandırıcılıkta 1 kişi tutuklandı

Denizli’de ağına düşürdüğü vatandaşın para ve ziynet eşyalarını alarak ortadan kaybolan telefon dolandırıcısı ekiplerin titiz çalışması sonucu yakalandı. Yakalanan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.   Denizli genelinde kendisini polis, asker ve savcı olarak tanıtarak telefonla aradıkları vatandaşlarını dolandıran olaya bir yenisi daha eklendi. Kendisini polis olarak tanıtıp, “Oğlunun ve kızının terör örgütü ile ilgili bir suça karıştığı ve ellerinde olduğu, parmak izleri ile ifadelerinin alındığı, FETÖ Terör örgütüne para aktardıkları ve savcılıkta olduklarını” söyleyerek ağlarına düşürdükleri vatandaşı kandırarak harekete geçtiler. Dolandırıcılar ağına düşürdükleri vatandaşa evindeki ziynet eşyası ve paralarını bir poşete koyarak evine gelen polise teslim etmesini istedi.   Korku ve paniğe kapılan vatandaş toplamda 10 adet yarım altın, 3 adet bilezik, 27 adet çeyrek altın,1 adet Cumhuriyet altınını ve 6.780.TL’yi ikametine gelen erkek şüpheli şahsa elden teslim teslim etti. Daha sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş emniyete ihbarda bulundu.   Yaşanan dolandırıcılık olayı ile ilgili emniyet müdürlüğü birimleri, dolandırılan vatandaşın evinin çevresinde bulunan kamera kayıtlarının titiz ve detaylı bir şekilde inceledi. İnceleme sonrası vatandaşın yönlendirilmesi neticesinde evine gelerek, ziynet eşyalarını ve paraları elden teslim alan maskeli ve şapkalı şüpheli şahsın kimlik bilgisinin tespit edildi. Kimliği tespit edilen şüpheli, düzenlenen operasyon neticesinde ikametinde yakalandı.   Yakalanan şüpheli şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.   EMNİYETTEN UYARI! Denizli Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları uyararak, “Kendilerini Polis, Asker veya Savcı olarak tanıtarak yapılan dolandırıcılık olaylarının, önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları halinde bu şahıslara itibar etmemeleri, şüphe arz eden bir durumda 155-112 ihbar hattını aramaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.  

Denizli’de ağına düşürdüğü vatandaşın para ve ziynet eşyalarını alarak ortadan kaybolan telefon dolandırıcısı ekiplerin titiz çalışması sonucu yakalandı. Yakalanan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

Denizli genelinde kendisini polis, asker ve savcı olarak tanıtarak telefonla aradıkları vatandaşlarını dolandıran olaya bir yenisi daha eklendi. Kendisini polis olarak tanıtıp, “Oğlunun ve kızının terör örgütü ile ilgili bir suça karıştığı ve ellerinde olduğu, parmak izleri ile ifadelerinin alındığı, FETÖ Terör örgütüne para aktardıkları ve savcılıkta olduklarını” söyleyerek ağlarına düşürdükleri vatandaşı kandırarak harekete geçtiler. Dolandırıcılar ağına düşürdükleri vatandaşa evindeki ziynet eşyası ve paralarını bir poşete koyarak evine gelen polise teslim etmesini istedi.

 

Korku ve paniğe kapılan vatandaş toplamda 10 adet yarım altın, 3 adet bilezik, 27 adet çeyrek altın,1 adet Cumhuriyet altınını ve 6.780.TL’yi ikametine gelen erkek şüpheli şahsa elden teslim teslim etti. Daha sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş emniyete ihbarda bulundu.

 

Yaşanan dolandırıcılık olayı ile ilgili emniyet müdürlüğü birimleri, dolandırılan vatandaşın evinin çevresinde bulunan kamera kayıtlarının titiz ve detaylı bir şekilde inceledi. İnceleme sonrası vatandaşın yönlendirilmesi neticesinde evine gelerek, ziynet eşyalarını ve paraları elden teslim alan maskeli ve şapkalı şüpheli şahsın kimlik bilgisinin tespit edildi. Kimliği tespit edilen şüpheli, düzenlenen operasyon neticesinde ikametinde yakalandı.

 

Yakalanan şüpheli şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

EMNİYETTEN UYARI!

Denizli Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları uyararak, “Kendilerini Polis, Asker veya Savcı olarak tanıtarak yapılan dolandırıcılık olaylarının, önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları halinde bu şahıslara itibar etmemeleri, şüphe arz eden bir durumda 155-112 ihbar hattını aramaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.