Denizli'de ulusal menderes yolu yürüyüşü başlıyor

SPOR 05.04.2017 - 09:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de ulusal menderes yolu yürüyüşü başlıyor

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan “Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü” için hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ve Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından onaylı etkinliğe Ülkenin birçok bölgesi ile Denizli’den dağcı ve yürüyüşçüler katılacak. Çal ve Güney Belediyelerinin ulaşım, yemek ve kumanya ile diğer lojistik ihtiyaçları karşılayarak destek verdikleri etkinliğe 3 etapda katılımlar olacak.   İlk Gün katılımcılar - ki bu grup 4 gün kamplı olarak yaklaşık 75 km yürüyecek, 3. Gün –ki hafta sonuna Cumartesi /Pazar günlerine rastlıyor- 1 gece kamp yapıp 2 gün yürüyecekler ile sayı  490 ‘a ulaşacak. Son gün (Denizlideki yürüyüş kulüpleri ve dernekleri ile yürüyüş gruplarının Günübirlik organizasyonuyla etkinliğe dahil olmaları sonucu sayı 600 dolayında olacak.     6-7-8-9 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek olan “Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü”nde  görev alan kurum-kuruluş kişi ve gruplar son toplantıyı Salı akşamı yaparak görev dağılımlarını güncellediler. 6 Nisan Perşembe sabahı saat 09 dan itibaren Otogar önünden araçlarla Çal ilçesine katılımcılar taşınmaya başlanacak.     Katılımcılar çal ilçesinde dört günlük özel gereksinimlerini aldıktan sonra yürüyüşün başlayacağı Bahadınlar köyüne geçerek ilk günün rotasında yürümeye başlayacaklar. İlk gün rotasında Apollon Lairbenos tapınağını görülerek devam edilip akşamında  Adıgüzeller barajı üst bölümündeki kamp alanında çadırlar kurulup gecelenecek.   2. Ve 3 gün Baraj kenarından yürünerek Kabalar köyü ve Dağmarmara köyleri görülüp Gözler’e ulaşılacak son gün ise Gözler den Güney şelalesine yürünerek burada organizasyon tamamlanacak ve katılım belgelerinin dağıtılmasıyla konuklar çal ve Güney belediyesinin sağladığı araçlarla geri dönecekler.
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan “Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü” için hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ve Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından onaylı etkinliğe Ülkenin birçok bölgesi ile Denizli’den dağcı ve yürüyüşçüler katılacak. Çal ve Güney Belediyelerinin ulaşım, yemek ve kumanya ile diğer lojistik ihtiyaçları karşılayarak destek verdikleri etkinliğe 3 etapda katılımlar olacak.

 

İlk Gün katılımcılar - ki bu grup 4 gün kamplı olarak yaklaşık 75 km yürüyecek,

3. Gün –ki hafta sonuna Cumartesi /Pazar günlerine rastlıyor- 1 gece kamp yapıp 2 gün yürüyecekler ile sayı  490 ‘a ulaşacak.

Son gün (Denizlideki yürüyüş kulüpleri ve dernekleri ile yürüyüş gruplarının Günübirlik organizasyonuyla etkinliğe dahil olmaları sonucu sayı 600 dolayında olacak.

 

 

6-7-8-9 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek olan “Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü”nde  görev alan kurum-kuruluş kişi ve gruplar son toplantıyı Salı akşamı yaparak görev dağılımlarını güncellediler.

6 Nisan Perşembe sabahı saat 09 dan itibaren Otogar önünden araçlarla Çal ilçesine katılımcılar taşınmaya başlanacak.

 

 

Katılımcılar çal ilçesinde dört günlük özel gereksinimlerini aldıktan sonra yürüyüşün başlayacağı Bahadınlar köyüne geçerek ilk günün rotasında yürümeye başlayacaklar. İlk gün rotasında Apollon Lairbenos tapınağını görülerek devam edilip akşamında  Adıgüzeller barajı üst bölümündeki kamp alanında çadırlar kurulup gecelenecek.

 

2. Ve 3 gün Baraj kenarından yürünerek Kabalar köyü ve Dağmarmara köyleri görülüp Gözler’e ulaşılacak son gün ise Gözler den Güney şelalesine yürünerek burada organizasyon tamamlanacak ve katılım belgelerinin dağıtılmasıyla konuklar çal ve Güney belediyesinin sağladığı araçlarla geri dönecekler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.