Denizli'de usulsüz rapor operasyonuna 2 tutuklama

ASAYİŞ 13.01.2020 - 16:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de usulsüz rapor operasyonuna 2 tutuklama

Denizli’de usulsüz engelli raporu düzenleyerek devleti 1,5 milyon liranın üstünde zarara uğratan 52 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.   Denizli'de usulsüz engelli raporu düzenleyerek devleti 1,5 milyon liranın üstünde zarara uğratan şebeke, polis operasyonu ile çökertildi. Denizli ve Antalya'da 45 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda toplamda 52 kişi gözaltına alınırken, şahısların ‘askerliğe elverişli değildir' raporu bile hazırladıkları ortaya çıktı.   DEVLETİ ZARARA UĞRATTILAR İilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan resmi yazışmalar sonucunda ise alınan raporlarla engellilere sağlanan emekli maaşı, evde bakım yardımı, kurum sağlık harcaması, ücretsiz engelli ulaşımı, engellilere sağlanan su indirimi, yaşlılık muhtaçlık aylığı, çalışma gücünü kaybetmiş olanlara sağlanan engelli vergi indirimi gibi kamu hizmet ve imkanlarından faydalanarak bugüne kadar 1 milyon 569 bin 823 TL kamu zararına yol açtıkları ve engellilere yönelik her türlü ayrıcalıklardan yararlandıkları tespit edildi.   52 KİŞİ GÖZLATINA ALINDI Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından operasyon başlatıldı. ‘Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık' soruşturma kapsamında polis Denizli kent merkezi Acıpayam ilçesi ve Antalya'da 45 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında aralarında kadınların da bulunduğu toplamda 52 kişi gözaltına alındı.   2 KİŞİ TUTUKLANDI Gözaltına alınan 52 şüpheli şahıstan usulsüz engelli raporu alımına teşvik ve temin eden 2 şüpheli, ‘Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık' suçundan sevk edildikleri adliyede mahkeme tarafından tutuklandı.

Denizli’de usulsüz engelli raporu düzenleyerek devleti 1,5 milyon liranın üstünde zarara uğratan 52 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

Denizli'de usulsüz engelli raporu düzenleyerek devleti 1,5 milyon liranın üstünde zarara uğratan şebeke, polis operasyonu ile çökertildi. Denizli ve Antalya'da 45 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda toplamda 52 kişi gözaltına alınırken, şahısların ‘askerliğe elverişli değildir' raporu bile hazırladıkları ortaya çıktı.

 

DEVLETİ ZARARA UĞRATTILAR

İilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan resmi yazışmalar sonucunda ise alınan raporlarla engellilere sağlanan emekli maaşı, evde bakım yardımı, kurum sağlık harcaması, ücretsiz engelli ulaşımı, engellilere sağlanan su indirimi, yaşlılık muhtaçlık aylığı, çalışma gücünü kaybetmiş olanlara sağlanan engelli vergi indirimi gibi kamu hizmet ve imkanlarından faydalanarak bugüne kadar 1 milyon 569 bin 823 TL kamu zararına yol açtıkları ve engellilere yönelik her türlü ayrıcalıklardan yararlandıkları tespit edildi.

 

52 KİŞİ GÖZLATINA ALINDI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından operasyon başlatıldı. ‘Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık' soruşturma kapsamında polis Denizli kent merkezi Acıpayam ilçesi ve Antalya'da 45 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında aralarında kadınların da bulunduğu toplamda 52 kişi gözaltına alındı.

 

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 52 şüpheli şahıstan usulsüz engelli raporu alımına teşvik ve temin eden 2 şüpheli, ‘Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık' suçundan sevk edildikleri adliyede mahkeme tarafından tutuklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.