Denizli’de vatandaşlar, Narkorehber ve Narkonokta ile uyuşturucuya karşı bilinçlendiriliyor

DENİZLİ 10.11.2020 - 16:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli’de vatandaşlar, Narkorehber ve Narkonokta ile uyuşturucuya karşı bilinçlendiriliyor

Denizli’de İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 04-06 Kasım 2020 tarihleri arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başlatmış olduğu “ En İyi Narkotik Polisi Anne” kampanyası ve Narkorehber faaliyeti kapsamında; vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.   Ekipler, Denizli’nin Pamukkale İlçesi Zeytinköy Mahallesinde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve 54’ü anne toplam 105 veli ile bir araya geldi. Programda “Uyuşturucusuz Toplum Hepimizin Eseri Olacaktır” kapsamında uyuşturucuyla mücadelede farkındalığın artırılması, uyuşturucu maddelerin topluma verdiği zararlar, uyuşturucu madde çeşitleri, belirtileri ve buna karşı alınacak önlemler, bağımlı şahısların topluma kazandırılması, ihbar etme konusunda kolluk kuvvetleri ile nasıl irtibata geçileceği ve UYUMA ihbar programı hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme semineri verildi.      Faaliyetler kapsamında toplam 837 vatandaşa bilgilendirme yapılarak konuyla ilgili broşür dağıtımı yapıldı.     07 Kasım 2020 günü ‘Narko-Nokta’ projesi kapsamında; Denizli Candoğan Parkı bölgesinde Narkotik Suçlarla Mücadelenin öneminin anlatıldığı, çocuklar ve gençlerin bağımlılık yapıcı madde kullanımını engellemek ve önlemek amacıyla, uyuşturucu maddelere karşı vatandaşlar bilgilendirildi. Vatandaşlara bilgilendirmek ve bağımlı olunmadan kullanımın fark edilmesi ve erken müdahalenin hayat kurtardığının vurgulandı. “Hiçbir Aile Uyuşturucu Bağımlılığını Çocuğuna Yakıştırmaz!” başlıklı bilgilendirici broşür ile  “Uyuşturucu Madde Nedir?”, “Madde Bağımlılığı Nedir?”, “Uyuşturucuya Başlama Nedenleri, Bağımlılık döngüsü” adlı alt başlıkların bulunduğu 732 adet bilgilendirici broşür dağıtıldı.     Devam eden süreçte ailelere, okullarda görev yapmakta olan idareci ve öğretmenlere, diğer kurum ve kuruluş personellerine, halkımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda “Narkorehber ve Narkonokta” bilgilendirme faaliyetleri yapılmaya devam edileceği belirtildi.  

Denizli’de İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 04-06 Kasım 2020 tarihleri arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başlatmış olduğu “ En İyi Narkotik Polisi Anne” kampanyası ve Narkorehber faaliyeti kapsamında; vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

 

Ekipler, Denizli’nin Pamukkale İlçesi Zeytinköy Mahallesinde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve 54’ü anne toplam 105 veli ile bir araya geldi. Programda “Uyuşturucusuz Toplum Hepimizin Eseri Olacaktır” kapsamında uyuşturucuyla mücadelede farkındalığın artırılması, uyuşturucu maddelerin topluma verdiği zararlar, uyuşturucu madde çeşitleri, belirtileri ve buna karşı alınacak önlemler, bağımlı şahısların topluma kazandırılması, ihbar etme konusunda kolluk kuvvetleri ile nasıl irtibata geçileceği ve UYUMA ihbar programı hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme semineri verildi.

 

 

 Faaliyetler kapsamında toplam 837 vatandaşa bilgilendirme yapılarak konuyla ilgili broşür dağıtımı yapıldı.

 

 

07 Kasım 2020 günü ‘Narko-Nokta’ projesi kapsamında; Denizli Candoğan Parkı bölgesinde Narkotik Suçlarla Mücadelenin öneminin anlatıldığı, çocuklar ve gençlerin bağımlılık yapıcı madde kullanımını engellemek ve önlemek amacıyla, uyuşturucu maddelere karşı vatandaşlar bilgilendirildi. Vatandaşlara bilgilendirmek ve bağımlı olunmadan kullanımın fark edilmesi ve erken müdahalenin hayat kurtardığının vurgulandı. “Hiçbir Aile Uyuşturucu Bağımlılığını Çocuğuna Yakıştırmaz!” başlıklı bilgilendirici broşür ile  “Uyuşturucu Madde Nedir?”, “Madde Bağımlılığı Nedir?”, “Uyuşturucuya Başlama Nedenleri, Bağımlılık döngüsü” adlı alt başlıkların bulunduğu 732 adet bilgilendirici broşür dağıtıldı.

 

 

Devam eden süreçte ailelere, okullarda görev yapmakta olan idareci ve öğretmenlere, diğer kurum ve kuruluş personellerine, halkımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda “Narkorehber ve Narkonokta” bilgilendirme faaliyetleri yapılmaya devam edileceği belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.