Denizli’de velilerin ek ders kitap isyanı

GÜNDEM 25.09.2019 - 11:27, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli’de velilerin ek ders kitap isyanı

Denizli'de yeni eğitim öğretim yılının başlaması üzerine veliler ve öğrencileri bir telaş sardı. Okula gittiklerinde MEB tarfından dağıtılan ders kitaplarının yanı sıra öğretmenlerin ek kitap istemeleri velileri isyan ettirdi. Ek kitap ücretleri öğrencilerin okul masraflarını bir kat daha arttırıyor.   Yeni eğitim-öğretim yılının uyum süreci ile başlamasıyla beraber aileler okul alışverişine ağırlık veriyor. Kıyafetten kalemliğe, kağıttan oyun hamuruna birçok malzeme okul öncesinde çantalara girerken, bazı öğretmenlerin istekleri de aileleri zor durumda bırakabiliyor.   Bu da yetmezmiş gibi Denizli’de ki okullar bir de okullardan dağıtılan kitaplar dışında ek kitaplar istiyor. Her yeni eğitim-öğretim sezonunun başlaması ile birlikte okullarda öğrencilerin büyük bir heyecan ile uzun sıralara girip bekledikleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve alışılmış ‘sarı poşetler’ içerisinde dağıtılan ders kitaplarına ek olarak Denizli’deki okullarda öğrencilerden ekstra kaynak kitaplarının istenmesi akıllarda soru işareti uyandırıyor. Yeni eğitim öğretim sezonunun geçtiğimiz hafta ile birlikte başlamasının ardından veliler öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu malzemelerin listesini alarak kentte bulunan kırtasiyelerin yolunu tuttu. Her sene olduğu gibi bu sene de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere dağıtılan kitaplar ciltlenip rafa kaldırılırken; öğrenciler okulları tarafından derste kaynak kitabı olarak kullanılması belirlenen kitapları almak zorunda kalıyor. Veliler de bu durum karşısında ‘Milli Eğitimin verdiği kitaplar yetmiyor mu? Neden ekstradan kitaplar alınıyor?’ sorularına yanıt arıyor.   Denizli Merkezefendi İlçesi’nde bir devlet okulunda 7. sınıfta okuyan çocuğunun masraflarının 1000 lirayı geçtiğini, bunun yanı sıra öğretmenlerin ek kitap istemeleri üzerine isyan eden veli, verilen 9 derslik ek kitap ücreti için 352 lira 50 kuruş tuttuğunu belirtti. Çocuğunun mahcup olmaması için ismini vermek istemeyen veli, “Bu kadarına da pes yani devlet okulu özel okulları geçti. Biz bu kitapları alacaksak devletin verdiği kitaplar ne olacak. Mademki kitapları biz alacağız devlet niye bu kadar zarara sokuluyor” ifadelerine yer verdi.   Öte yandan ismini vermek istemeyen veli, okul tarafından ek kitap istediklerini kimseye söylenmemsi konusunda öğrencileri uyardıklarını iddia etti.   İşte 7. Sınıf öğrenci için istenen ek kitap fiyatlarının listesi;  

Denizli'de yeni eğitim öğretim yılının başlaması üzerine veliler ve öğrencileri bir telaş sardı. Okula gittiklerinde MEB tarfından dağıtılan ders kitaplarının yanı sıra öğretmenlerin ek kitap istemeleri velileri isyan ettirdi. Ek kitap ücretleri öğrencilerin okul masraflarını bir kat daha arttırıyor.

 

Yeni eğitim-öğretim yılının uyum süreci ile başlamasıyla beraber aileler okul alışverişine ağırlık veriyor. Kıyafetten kalemliğe, kağıttan oyun hamuruna birçok malzeme okul öncesinde çantalara girerken, bazı öğretmenlerin istekleri de aileleri zor durumda bırakabiliyor.

 

Bu da yetmezmiş gibi Denizli’de ki okullar bir de okullardan dağıtılan kitaplar dışında ek kitaplar istiyor. Her yeni eğitim-öğretim sezonunun başlaması ile birlikte okullarda öğrencilerin büyük bir heyecan ile uzun sıralara girip bekledikleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve alışılmış ‘sarı poşetler’ içerisinde dağıtılan ders kitaplarına ek olarak Denizli’deki okullarda öğrencilerden ekstra kaynak kitaplarının istenmesi akıllarda soru işareti uyandırıyor.



Yeni eğitim öğretim sezonunun geçtiğimiz hafta ile birlikte başlamasının ardından veliler öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu malzemelerin listesini alarak kentte bulunan kırtasiyelerin yolunu tuttu. Her sene olduğu gibi bu sene de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere dağıtılan kitaplar ciltlenip rafa kaldırılırken; öğrenciler okulları tarafından derste kaynak kitabı olarak kullanılması belirlenen kitapları almak zorunda kalıyor. Veliler de bu durum karşısında ‘Milli Eğitimin verdiği kitaplar yetmiyor mu? Neden ekstradan kitaplar alınıyor?’ sorularına yanıt arıyor.

 

Denizli Merkezefendi İlçesi’nde bir devlet okulunda 7. sınıfta okuyan çocuğunun masraflarının 1000 lirayı geçtiğini, bunun yanı sıra öğretmenlerin ek kitap istemeleri üzerine isyan eden veli, verilen 9 derslik ek kitap ücreti için 352 lira 50 kuruş tuttuğunu belirtti. Çocuğunun mahcup olmaması için ismini vermek istemeyen veli, “Bu kadarına da pes yani devlet okulu özel okulları geçti. Biz bu kitapları alacaksak devletin verdiği kitaplar ne olacak. Mademki kitapları biz alacağız devlet niye bu kadar zarara sokuluyor” ifadelerine yer verdi.

 

Öte yandan ismini vermek istemeyen veli, okul tarafından ek kitap istediklerini kimseye söylenmemsi konusunda öğrencileri uyardıklarını iddia etti.

 

İşte 7. Sınıf öğrenci için istenen ek kitap fiyatlarının listesi;

 

ek ders kitap listesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.