Denizli'de yağışlı hava etkili oluyor!

DENİZLİ 11.06.2019 - 15:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de yağışlı hava etkili oluyor!

Hava sıcaklıklarının 19 ila 29 derece arası değiştiği Denizli’de etkili olan gökgürültülü ve sağanak yağışların ne zamana kadar devam edeceği merak konusu oldu. Yapılan son değerlendirmelere göre yağışlı havaların bu hafta sürmesi bekleniyor.   Denizli’de bayram tatili sonrası kent merkezi ve bazı ilçelerde yer yer yaşanan gök gürültülü sağanak yağış ve dolu yağışı ekin arazilerinin zarar görmesine neden oldu. Yaşanan yağışlar nedeniyle seller meydana geldi. Bugün öğlen saatlerinden sonra kent merkezinde başlayan gökgürültülü ve sağanak yağış yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Öğleden sonra başlayan etkili yağış nedeniyle kent merkezinde bir çok alt geçitte su birikintisine neden olurken sürücülerin ulaşımda zor anlar yaşadığı gelen bilgiler arasında yer aldı.     Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğleden sonra Marmara'nın güneydoğusu, Bursa, Bilecik, Sakarya'nın güneyi, İç Ege; Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Göller Yöresi; Burdur, Isparta, İç Anadolu'nun kuzeybatısı; Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde; Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Amasya beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak dolu yağışı ile birlikte kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.     Yetkililerden Uyarı! Kısa süreli ve yerel yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.     Denizli’de yağışlar devam edecek Denizli’de Cumartesi gününden itibaren başlayan yağışlar kent merkezi ve birçok ilçede etkisini sürdürüyor. Meteoroloji verilerine göre bugünde etkili olan gök gürültülü ve sağanak yağışlar Pazar gününe kadar devam etmesi ile birlikte önümüzdeki hafta da devam edeceği tahmin ediliyor. Meydan gelen yağmur nedeniyle yollarda yaşanan su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Trafik ekipleri güvenli geçişin sağlanması için tedbirler alırken, itfaiye ve belediye ekipleri su biriken yerlerde çalışmalarını sürdürüyor.     Denizli’de 5 günlük hava raporu ise şöyle;    

Hava sıcaklıklarının 19 ila 29 derece arası değiştiği Denizli’de etkili olan gökgürültülü ve sağanak yağışların ne zamana kadar devam edeceği merak konusu oldu. Yapılan son değerlendirmelere göre yağışlı havaların bu hafta sürmesi bekleniyor.

 

Denizli’de bayram tatili sonrası kent merkezi ve bazı ilçelerde yer yer yaşanan gök gürültülü sağanak yağış ve dolu yağışı ekin arazilerinin zarar görmesine neden oldu. Yaşanan yağışlar nedeniyle seller meydana geldi. Bugün öğlen saatlerinden sonra kent merkezinde başlayan gökgürültülü ve sağanak yağış yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Öğleden sonra başlayan etkili yağış nedeniyle kent merkezinde bir çok alt geçitte su birikintisine neden olurken sürücülerin ulaşımda zor anlar yaşadığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğleden sonra Marmara'nın güneydoğusu, Bursa, Bilecik, Sakarya'nın güneyi, İç Ege; Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Göller Yöresi; Burdur, Isparta, İç Anadolu'nun kuzeybatısı; Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde; Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Amasya beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak dolu yağışı ile birlikte kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

 

Yetkililerden Uyarı!

Kısa süreli ve yerel yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

 

 

Denizli’de yağışlar devam edecek

Denizli’de Cumartesi gününden itibaren başlayan yağışlar kent merkezi ve birçok ilçede etkisini sürdürüyor. Meteoroloji verilerine göre bugünde etkili olan gök gürültülü ve sağanak yağışlar Pazar gününe kadar devam etmesi ile birlikte önümüzdeki hafta da devam edeceği tahmin ediliyor. Meydan gelen yağmur nedeniyle yollarda yaşanan su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Trafik ekipleri güvenli geçişin sağlanması için tedbirler alırken, itfaiye ve belediye ekipleri su biriken yerlerde çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Denizli’de 5 günlük hava raporu ise şöyle;

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.