Denizli'de yarın Anadolun'nun Renkleri Şöleni Sakın Kaçırmayın

KÜLTÜR 07.04.2017 - 18:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de yarın Anadolun'nun Renkleri Şöleni Sakın Kaçırmayın

Denizli Merkezefendi İlçesi Gümüşlerde bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu tarihi günlerinden birini yaşayacak.

Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazanan 22 ilden 28 takım şampiyonluk için sahne alacak.   Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyon Temsilciliğinin organizasyonunda 08 Nisan Cumartesi günü Okul Sporları Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Denizli’de gerçekleşecek. Finale kalmayı başaran 22 ilden 28 takım saat 11.00de başlayacak bu şölende sırayla sahne alacak.     HAZIRLIKLAR TAMAM   Yarışmanın yapılacağı Gümüşlerde bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda hazırlıklar tamamlandı. Yarışmaya katılacak 580 sporcunun yanı sıra sporcu aileleriyle birlikte yaklaşık 3000 kişinin tribünde yer alması bekleniyor.   DENİZLİ’Yİ 3 TAKIM TEMSİL EDECEK   Finallere ev sahipliği yapacak Denizli’yi şampiyonada 3 ekip temsil edecek. Geçen sezon Türkiye Şampiyonu olan Sarayköy Atatürk Ortaokulu, Pamukkale Atatürk Ortaokulu ve Buldan 4 Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu ekipleri yarışmada sahne alacak.   İBANOĞLU’DAN HALK OYUNLARI ŞÖLENİNE DAVET   Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, halk oyunlarının kültür ve medeniyetler beşiği olan yurdumuzun ne kadar önemli bir zenginliğe sahip olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasına en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını kaydeden İbanoğlu, Anadolu’nun tüm renklerinin buluşmasında yarışacak takımlara başarılar diledi ve herkesi bu şöleni izlemeye davet etti.   08 Nisan Cumartesi günü 11.00-19.00 saatleri arasında yapılacak yarışmada, ekiplerin uyum ve performanslarına göre, halk oyunları milli hakemlerinden oluşan jüri tarafından puanlama yapılacak ve şampiyonlar belli olacak.
Denizli Merkezefendi İlçesi Gümüşlerde bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu tarihi günlerinden birini yaşayacak.

Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazanan 22 ilden 28 takım şampiyonluk için sahne alacak.

 

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyon Temsilciliğinin organizasyonunda 08 Nisan Cumartesi günü Okul Sporları Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Denizli’de gerçekleşecek. Finale kalmayı başaran 22 ilden 28 takım saat 11.00de başlayacak bu şölende sırayla sahne alacak.  

 

HAZIRLIKLAR TAMAM

 

Yarışmanın yapılacağı Gümüşlerde bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda hazırlıklar tamamlandı. Yarışmaya katılacak 580 sporcunun yanı sıra sporcu aileleriyle birlikte yaklaşık 3000 kişinin tribünde yer alması bekleniyor.

 

DENİZLİ’Yİ 3 TAKIM TEMSİL EDECEK

 

Finallere ev sahipliği yapacak Denizli’yi şampiyonada 3 ekip temsil edecek. Geçen sezon Türkiye Şampiyonu olan Sarayköy Atatürk Ortaokulu, Pamukkale Atatürk Ortaokulu ve Buldan 4 Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu ekipleri yarışmada sahne alacak.

Anadolu'nun Renkleri Denizli'de

 

İBANOĞLU’DAN HALK OYUNLARI ŞÖLENİNE DAVET

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, halk oyunlarının kültür ve medeniyetler beşiği olan yurdumuzun ne kadar önemli bir zenginliğe sahip olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasına en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını kaydeden İbanoğlu, Anadolu’nun tüm renklerinin buluşmasında yarışacak takımlara başarılar diledi ve herkesi bu şöleni izlemeye davet etti.

 

08 Nisan Cumartesi günü 11.00-19.00 saatleri arasında yapılacak yarışmada, ekiplerin uyum ve performanslarına göre, halk oyunları milli hakemlerinden oluşan jüri tarafından puanlama yapılacak ve şampiyonlar belli olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.