Denizli'de yaya öncelikli trafik uygulaması gerçekleşti

DENİZLİ 06.02.2019 - 14:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de yaya öncelikli trafik uygulaması gerçekleşti

Denizli’de “Yaya öncelikli trafik” uygulaması kapsamında bugün düzenlenen etkinlikte, Vali Karahan Mehmetçik Ortaokulu önünde öğrencilerle birlikte oldu.   Türkiye’de yılda 7 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği trafik kazalarına çözüm bulabilmek için güvenlik önlemlerinin yanı sıra farkındalık arttırıcı kampanyalarda başladı. Denizli genelinde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın''sloganıyla farkındalık adına kente merkezinde Mehmetçik Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Hasan Karahan’da katıldı.   İçişleri Bakanlığı tarafından”Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın''sloganıyla ülke genelinde farkındalık faaliyetlerinin yıl boyu devam etmesi için kampanya başlatıldı. Denizli’de Mehmetçik Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Hasan Karahan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve öğrenciler katıldı.     Vali Karahan ve beraberindekiler trafikte yaya geçitlerini kullanarak, yaya önceliğine dikkat çekmek adına uygulamalı olarak karşıdan karşıya geçti. Trafikte seyir halinde olan sürücülere "Yaya Öncelikli Trafik" kapsamında hazırlanan kataloglar dağıtıldı. Öğrencilere yetkililer tarafından bilgilendirme yapıldı.   Uymayanlara 488 lira ceza! 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundalar. Bu madde hükümlerine uymayan sürücülerin ise 488 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılacağı belirtildi.  

Denizli’de “Yaya öncelikli trafik” uygulaması kapsamında bugün düzenlenen etkinlikte, Vali Karahan Mehmetçik Ortaokulu önünde öğrencilerle birlikte oldu.

 

Türkiye’de yılda 7 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği trafik kazalarına çözüm bulabilmek için güvenlik önlemlerinin yanı sıra farkındalık arttırıcı kampanyalarda başladı. Denizli genelinde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın''sloganıyla farkındalık adına kente merkezinde Mehmetçik Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Hasan Karahan’da katıldı.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından”Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın''sloganıyla ülke genelinde farkındalık faaliyetlerinin yıl boyu devam etmesi için kampanya başlatıldı. Denizli’de Mehmetçik Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Hasan Karahan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve öğrenciler katıldı.

 

 

Vali Karahan ve beraberindekiler trafikte yaya geçitlerini kullanarak, yaya önceliğine dikkat çekmek adına uygulamalı olarak karşıdan karşıya geçti. Trafikte seyir halinde olan sürücülere "Yaya Öncelikli Trafik" kapsamında hazırlanan kataloglar dağıtıldı. Öğrencilere yetkililer tarafından bilgilendirme yapıldı.

 

Uymayanlara 488 lira ceza!

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundalar. Bu madde hükümlerine uymayan sürücülerin ise 488 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılacağı belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.