Denizli’den Belarus Çıkarması

GÜNDEM 10.11.2016 - 12:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli’den Belarus Çıkarması

denizli haber / denizli 20 haber / Denizli’den Belarus Çıkarması

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Belarus resmi ziyareti kapsamında, 11 Kasım 2016 tarihinde Minsk’te gerçekleştirilecek olan Türkiye Belarus İş Forumuna katılacak.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirilecek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci , AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizlili işadamlarınında katılacağı programlarda yeni pazarlar için görüşmelerde bulunulacak.   Belarus’un, diğer eski Sovyet cumhuriyetlerinden farklı olarak, sahip olduğu iktisadi potansiyeli bağımsızlık yıllarında büyük ölçüde koruduğunu ve daha da geliştirdiğini belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Günümüzde Belarus otomotiv sanayii, kimya ve petrokimya, metalurji, tekstil, makine imalatı, gıda sanayii, ağaç işleme ve mobilya, ilaç endüstrisi, otomobil yedek parça imalatı, et işleme ve et ürünleri üretimi, buzdolapları ve soğutucu ekipmanlar, sentetik iplik üretimi gibi sektörlerde dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer almaktadır. Belarus, geleneksel sektörlerin yanı sıra, bilgi teknolojileri ve bilişim alanında da büyük gelişme kaydetmiştir. Dünya’nın en büyük 100 bilişim şirketi arasında Belarus menşeli 3 firma yer alırken, milyonlarca insanın kullandığı Viber, dünya genelinde 100 milyondan fazla abonesi bulunan World of Tanks gibi uygulama ve online platformlar Belarus’ta geliştirilmiştir” dedi   Dünya Bankası tarafından yayınlanan “Doing Business 2015” raporuna göre, Belarus iş yapma kolaylığı açısından 189 ülke arasında 57’nci sırada bulunduğuna vurgu yapan Başkan Filiz; “ Yabancı yatırımların artması için son yıllarda yatırım mevzuatı büyük ölçüde serbestleştirilmiş, yabancı sermayeli şirketlerin vergi yükünün azaltılmasına yönelik önemli adımlar atılmıştır. Alınan önlemler sayesinde son 5 yıllık dönemde Belarus’a gelen doğrudan yabancı sermaye hacmi 6 kat artmıştır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko başkanlığında yapılacak görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesine yönelik iş birliği imkanlarının ele alınması, çeşitli anlaşma ve protokollerin imzalanması öngörülüyor. Denizli’den bizlerin de bu ziyaretlerde bulunması Denizli’miz açısından Belarus ile ticari ve ekonomik işbirliğinin gelişimine büyük ivme kazandıracaktır ” şeklinde konuştu.
denizli haber / denizli 20 haber / Denizli’den Belarus Çıkarması

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Belarus resmi ziyareti kapsamında, 11 Kasım 2016 tarihinde Minsk’te gerçekleştirilecek olan Türkiye Belarus İş Forumuna katılacak.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirilecek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci , AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizlili işadamlarınında katılacağı programlarda yeni pazarlar için görüşmelerde bulunulacak.

 

Belarus’un, diğer eski Sovyet cumhuriyetlerinden farklı olarak, sahip olduğu iktisadi potansiyeli bağımsızlık yıllarında büyük ölçüde koruduğunu ve daha da geliştirdiğini belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Günümüzde Belarus otomotiv sanayii, kimya ve petrokimya, metalurji, tekstil, makine imalatı, gıda sanayii, ağaç işleme ve mobilya, ilaç endüstrisi, otomobil yedek parça imalatı, et işleme ve et ürünleri üretimi, buzdolapları ve soğutucu ekipmanlar, sentetik iplik üretimi gibi sektörlerde dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer almaktadır. Belarus, geleneksel sektörlerin yanı sıra, bilgi teknolojileri ve bilişim alanında da büyük gelişme kaydetmiştir. Dünya’nın en büyük 100 bilişim şirketi arasında Belarus menşeli 3 firma yer alırken, milyonlarca insanın kullandığı Viber, dünya genelinde 100 milyondan fazla abonesi bulunan World of Tanks gibi uygulama ve online platformlar Belarus’ta geliştirilmiştir” dedi

 

Dünya Bankası tarafından yayınlanan “Doing Business 2015” raporuna göre, Belarus iş yapma kolaylığı açısından 189 ülke arasında 57’nci sırada bulunduğuna vurgu yapan Başkan Filiz; “ Yabancı yatırımların artması için son yıllarda yatırım mevzuatı büyük ölçüde serbestleştirilmiş, yabancı sermayeli şirketlerin vergi yükünün azaltılmasına yönelik önemli adımlar atılmıştır. Alınan önlemler sayesinde son 5 yıllık dönemde Belarus’a gelen doğrudan yabancı sermaye hacmi 6 kat artmıştır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko başkanlığında yapılacak görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesine yönelik iş birliği imkanlarının ele alınması, çeşitli anlaşma ve protokollerin imzalanması öngörülüyor. Denizli’den bizlerin de bu ziyaretlerde bulunması Denizli’miz açısından Belarus ile ticari ve ekonomik işbirliğinin gelişimine büyük ivme kazandıracaktır ” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.