Denizli Depremi için uzmanından rapor yayınlandı

DENİZLİ 31.03.2019 - 18:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Depremi için uzmanından rapor yayınlandı

Denizli’de bugün 15 dakika arayla Acıpayam İlçesi'nin Karahöyük ve Apa mahallesinde yaşanan 5.1 ve 4.1 şiddetindeki depremlerin ardından,  deprem uzmanından yapılan açıklamada, Denizli’de 5.7’nin üzerinde deprem yaşanmayacağını belirtti.     Denizli için deprem bölgesi için konuşan Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü ile görüşen haber merkezimize yaptığı açıklamalarının ardından bir rapor yayınlayacağını belirtti. Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü'nün yayınladığı rapor ise şöyle; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) web sitesinde www.mgm.gov.tr/sondurum/uydu.aspx  Son Uydu Görüntüleri özellikle Kızılötesi Avrupa görüntüsü her 3 saatte  bir değişir. Bu görüntüleri arşivimize alıp saatlerce izleriz. Bugün sabah saat 06:00 itibariyle dikkatli izlemeye başladım. Saat  09:00’da çok değişik bir görüntü ortaya çıkınca acil olduğu için sosyal medyada yayınlamadan Denizli Medyasına ve yetkililere aşağıdaki uyarımı yaptım.   "DENİZLİ DEPREM UYARISI" Aslında normal koşullarda Sütçü Bulutları batıdan doğuya doğru hareket ederler. Bugün 31.03.2019 Pazar günü Saat 01:00’den itibaren Kızıldeniz’de oluşan Sütçü Bulutları İran ve Hazar Denizi doğusunda Deprem Kuvveti Organize Sistemi (DEKOS) ile batıya doğru hareket ettiğini gözlemledik. İran ve Hazar Denizi doğusunda meydana gelecek depremlerin (DEKOS) etkisiyle Sütçü Bulutları Hazar Denizi ile Karadeniz arasında da meydana gelecek depremlerin (DEKOS) etkisiyle Karadeniz’in güneyinde itibaren Türkiye’nin batısına yöneldi. Marmara Denizi veya çevresinde meydana gelecek depremlerin (DEKOS) etkisiyle Sütçü Bulutları de defada güneye yöneldi.   Denizli’ye geldiğinde ise Denizli’deki DEKOS etkisiyle girdap oluştu. Sütçü Bulutlarına girdap oluşturan çevresindeki DEKOS etkisi olduğunu da böylece ifade etmiş olduk. Afrika Kıtası’nın batı karasalının seması üzerinde gelen Sütçü Bulutları İtalya ve Yunanistan’da meydana gelecek (DEKOS) etkisiyle Akdeniz’e girmesi engelleniyor. Ayrıca Yunanistan ve Akdeniz’de meydana gelecek depremlerin (DEKOS) etkisi Denizli seması ve Türkiye’nin batısı semasındaki Sütçü Bulutlarının Ege Denizi’ne girmesini engelliyor. Denizli’de bugün meydana gelen depremlerin Artçıları bir süre daha devam edecektir.   Oluş zamanı                 Enlem          Boylam    Der(km)  Büyüklük             Yer     2019.03.31 14:45:32     37.5197        29.3913      4.4              4.1                 KARAHUYUK-ACIPAYAM (DENIZLI)                2019.03.31 14:30:15     37.4885        29.3892      5.2               5.1                 KARAHUYUK-ACIPAYAM (DENIZLI)

Denizli’de bugün 15 dakika arayla Acıpayam İlçesi'nin Karahöyük ve Apa mahallesinde yaşanan 5.1 ve 4.1 şiddetindeki depremlerin ardından,  deprem uzmanından yapılan açıklamada, Denizli’de 5.7’nin üzerinde deprem yaşanmayacağını belirtti.

 

 

Denizli için deprem bölgesi için konuşan Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü ile görüşen haber merkezimize yaptığı açıklamalarının ardından bir rapor yayınlayacağını belirtti.

Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü'nün yayınladığı rapor ise şöyle; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) web sitesinde www.mgm.gov.tr/sondurum/uydu.aspx  Son Uydu Görüntüleri özellikle Kızılötesi Avrupa görüntüsü her 3 saatte  bir değişir. Bu görüntüleri arşivimize alıp saatlerce izleriz.

Bugün sabah saat 06:00 itibariyle dikkatli izlemeye başladım. Saat  09:00’da çok değişik bir görüntü ortaya çıkınca acil olduğu için sosyal medyada yayınlamadan Denizli Medyasına ve yetkililere aşağıdaki uyarımı yaptım.

 

"DENİZLİ DEPREM UYARISI"

Aslında normal koşullarda Sütçü Bulutları batıdan doğuya doğru hareket ederler.

Bugün 31.03.2019 Pazar günü Saat 01:00’den itibaren Kızıldeniz’de oluşan Sütçü Bulutları İran ve Hazar Denizi doğusunda Deprem Kuvveti Organize Sistemi (DEKOS) ile batıya doğru hareket ettiğini gözlemledik. İran ve Hazar Denizi doğusunda meydana gelecek depremlerin (DEKOS) etkisiyle Sütçü Bulutları Hazar Denizi ile Karadeniz arasında da meydana gelecek depremlerin (DEKOS) etkisiyle Karadeniz’in güneyinde itibaren Türkiye’nin batısına yöneldi. Marmara Denizi veya çevresinde meydana gelecek depremlerin (DEKOS) etkisiyle Sütçü Bulutları de defada güneye yöneldi.

 

Denizli’ye geldiğinde ise Denizli’deki DEKOS etkisiyle girdap oluştu. Sütçü Bulutlarına girdap oluşturan çevresindeki DEKOS etkisi olduğunu da böylece ifade etmiş olduk. Afrika Kıtası’nın batı karasalının seması üzerinde gelen Sütçü Bulutları İtalya ve Yunanistan’da meydana gelecek (DEKOS) etkisiyle Akdeniz’e girmesi engelleniyor. Ayrıca Yunanistan ve Akdeniz’de meydana gelecek depremlerin (DEKOS) etkisi Denizli seması ve Türkiye’nin batısı semasındaki Sütçü Bulutlarının Ege Denizi’ne girmesini engelliyor.

Denizli’de bugün meydana gelen depremlerin Artçıları bir süre daha devam edecektir.

 

Oluş zamanı                 Enlem          Boylam    Der(km)  Büyüklük             Yer    
2019.03.31 14:45:32     37.5197        29.3913      4.4              4.1                 KARAHUYUK-ACIPAYAM (DENIZLI)               

2019.03.31 14:30:15     37.4885        29.3892      5.2               5.1                 KARAHUYUK-ACIPAYAM (DENIZLI)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.