Denizli Devlet Hastanesi: "Hiçbir hastadan para talep etmedik"

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2017 - 14:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Devlet Hastanesi: "Hiçbir hastadan para talep etmedik"

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Azeri Narmın-Rauf Hasanlı çiftinin 6 aylık dünyaya gelen 700 gramlık bebeğinin pasaportu olmadığı için, sevk edildiği Denizli Devlet Hastanesinin 800 TL masraf istediği iddia edildi. Çıkan haberi yalanlayan hastane yetkilileri, “Bebek tedavisi devam ediyor ve herhangi bir ücret talep edilmedi” açıklamasını yaptı.    Azerbaycan’dan 5 yıl önce Türkiye’ye geldikten sonra çalışma iznini alan Rauf Hasanlı, bir süre sonra eşi Narmın Hasanlı’yı da getirerek, Marmaris’e yerleşti. Narmın Hasanlı, 6 aylık hamile iken Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Hasanlı, Aydın Muğla ve Nazilli Devlet Hastanelerinde, acil müdahale için yer bulunamayınca Denizli’de özel bir hastaneye sevk edildi. 3 Eylül’de, özel hastanede doğum yapan Narmın Hasanlı’nın 700 gramlık bir kız bebeği dünyaya geldi. Burada 28 gün kalan kız bebeğin 28 günlük ücreti SSK tarafından ödendi.   Çocuğun kimliği ve pasaportunun çıkartılması için Ankara Büyükelçiliğine başvurdu. Ancak Büyükelçiliğin, ‘çocuğu getir dediği’ iddia edilirken, kuvözdeki bebeğin babası Rauf Hasanlı ise, hastanenin günlük masraf için 800 TL istediğini iddia etti.   “Her uyruktan hasta geliyor, ücret talep edilmiyor”   Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli Devlet Hastanesi yönetimi herhangi bir ücretin talep edilmediğini söyledi. Büyükelçiliğin bebeği isteme yerine kendilerinden yazılı talepte veya bakanlık aracılığıyla bebeğin varlığını kanıtlayacak bir yazı isteyebileceğinin altını çizen hastane yetkilileri, “Hastanemize daha önce birçok yabancı kişi başvurdu ve bunlardan herhangi bir ücret talep edilmedi. Ücret talebi, hasta taburcu edildikten sonra evrakları ilgili kuruma gönderiliyor, o kurum da gönderilen evrakları ilgili büyükelçiliğe göndererek halleder. Hastanemize acil başvurularda, uyruğu ne olursa olsun, hiçbir şekilde, kimlik ve pasaport ibrazı zorunlu tutulmayıp, derhal tedavisi başlamaktadır. Ve yapılan tedavi için tedavi sırasında ücret talep edilmemektedir” ifadelerine yer verildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Azeri Narmın-Rauf Hasanlı çiftinin 6 aylık dünyaya gelen 700 gramlık bebeğinin pasaportu olmadığı için, sevk edildiği Denizli Devlet Hastanesinin 800 TL masraf istediği iddia edildi. Çıkan haberi yalanlayan hastane yetkilileri, “Bebek tedavisi devam ediyor ve herhangi bir ücret talep edilmedi” açıklamasını yaptı. 

 

Azerbaycan’dan 5 yıl önce Türkiye’ye geldikten sonra çalışma iznini alan Rauf Hasanlı, bir süre sonra eşi Narmın Hasanlı’yı da getirerek, Marmaris’e yerleşti. Narmın Hasanlı, 6 aylık hamile iken Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Hasanlı, Aydın Muğla ve Nazilli Devlet Hastanelerinde, acil müdahale için yer bulunamayınca Denizli’de özel bir hastaneye sevk edildi. 3 Eylül’de, özel hastanede doğum yapan Narmın Hasanlı’nın 700 gramlık bir kız bebeği dünyaya geldi. Burada 28 gün kalan kız bebeğin 28 günlük ücreti SSK tarafından ödendi.

 

Çocuğun kimliği ve pasaportunun çıkartılması için Ankara Büyükelçiliğine başvurdu.

Ancak Büyükelçiliğin, ‘çocuğu getir dediği’ iddia edilirken, kuvözdeki bebeğin babası Rauf Hasanlı ise, hastanenin günlük masraf için 800 TL istediğini iddia etti.

 

“Her uyruktan hasta geliyor, ücret talep edilmiyor”

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli Devlet Hastanesi yönetimi herhangi bir ücretin talep edilmediğini söyledi. Büyükelçiliğin bebeği isteme yerine kendilerinden yazılı talepte veya bakanlık aracılığıyla bebeğin varlığını kanıtlayacak bir yazı isteyebileceğinin altını çizen hastane yetkilileri, “Hastanemize daha önce birçok yabancı kişi başvurdu ve bunlardan herhangi bir ücret talep edilmedi. Ücret talebi, hasta taburcu edildikten sonra evrakları ilgili kuruma gönderiliyor, o kurum da gönderilen evrakları ilgili büyükelçiliğe göndererek halleder. Hastanemize acil başvurularda, uyruğu ne olursa olsun, hiçbir şekilde, kimlik ve pasaport ibrazı zorunlu tutulmayıp, derhal tedavisi başlamaktadır. Ve yapılan tedavi için tedavi sırasında ücret talep edilmemektedir” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.