Denizli DSP Pamukkale Belediye Başkan Adayından dikkat çeken çıkış

SİYASET 01.02.2019 - 19:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli DSP Pamukkale Belediye Başkan Adayından dikkat çeken çıkış

Demokratik Sol Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem, göreve gelmesi halinde, Pamukkale İlçesi’nin adını değiştireceğini, bunu da referandumla halka sorarak yapacağını söyledi.     Demokratik Sol Parti İl Başkanlığı, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısı ile Büşükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. DSP Denizli Büyükşehir için Yaşar Kayrakçı, Pamukkale için Yusuf Urem, Merkezefendi için de Emin Çetin’i aday gösterdi. DSP İl Başkanı Volkan Çobanoğlu, projelerle geldiklerini belirterek, 19 ilçenin tamamında ve büyükşehirde aday çıkardıklarını vurguladı. Toplantıda başkan adayları da projeleri ve kendileri hakkında bilgi verdi. En iddialı söylemler Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem’den geldi. Urem, toplantının düzenlendiği saatlerde Denizli’de bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Denizli’nin ceviz üretiminin merkezi haline getirileceği” söylemlerine eline aldığı kuru soğanla tepki gösterdi. Urem, “Siz önce soğan yetiştirmeyi başarın, ceviz daha sonraki hedefiniz olsun” sözleriyle, soğan fiyatlarındaki fahiş artışa ve tarım politikalarına tepki gösterdi.       "PAMUKKALE İLE İLGİLİ FLAŞ ÇIKIŞ"   Pamukkale’nin Denizli’nin marka değeri, kültür ve tarihi mirası olduğunu belirten Urem, “Bu ismin yeni kurulan ilçeye verilmesi büyük bir hataydı. Bir turizm merkezi olan Pamukkale’nin bir yerleşim yeri ile karıştırılmasına yol açan, imajına zarar veren, turizm anlamında değerini düşüren bir yanlış yapıldı. Deliktaş Mahallesi’nde, Çamlık’ta, Delikliçınar’da işlenen bir suç, ‘Pamukkale’de cinayet, Pamukkalede Vahşet, Pamukkale’de uyuşturucu operasyonu’ gibi başlıklarla basına yansıyor. Bu da turizm merkezi, Beyaz Cennet Pamukkale’nin imajına zarar veriyor. Pamukkale bir suç merkeziymiş gibi algı oluşuyor. Bu nedenle eğer halkımız teveccüh gösterir ve şahsımı göreve getirirse, ilçenin adını değiştireceğim. Bunu da referandum yoluyla yine ilçemizin halkına sorarak yapacağım” dedi.

Demokratik Sol Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem, göreve gelmesi halinde, Pamukkale İlçesi’nin adını değiştireceğini, bunu da referandumla halka sorarak yapacağını söyledi.

 

 

Demokratik Sol Parti İl Başkanlığı, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısı ile Büşükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. DSP Denizli Büyükşehir için Yaşar Kayrakçı, Pamukkale için Yusuf Urem, Merkezefendi için de Emin Çetin’i aday gösterdi. DSP İl Başkanı Volkan Çobanoğlu, projelerle geldiklerini belirterek, 19 ilçenin tamamında ve büyükşehirde aday çıkardıklarını vurguladı. Toplantıda başkan adayları da projeleri ve kendileri hakkında bilgi verdi. En iddialı söylemler Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem’den geldi. Urem, toplantının düzenlendiği saatlerde Denizli’de bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Denizli’nin ceviz üretiminin merkezi haline getirileceği” söylemlerine eline aldığı kuru soğanla tepki gösterdi. Urem, “Siz önce soğan yetiştirmeyi başarın, ceviz daha sonraki hedefiniz olsun” sözleriyle, soğan fiyatlarındaki fahiş artışa ve tarım politikalarına tepki gösterdi.

 

 

 

"PAMUKKALE İLE İLGİLİ FLAŞ ÇIKIŞ"

 

Pamukkale’nin Denizli’nin marka değeri, kültür ve tarihi mirası olduğunu belirten Urem, “Bu ismin yeni kurulan ilçeye verilmesi büyük bir hataydı. Bir turizm merkezi olan Pamukkale’nin bir yerleşim yeri ile karıştırılmasına yol açan, imajına zarar veren, turizm anlamında değerini düşüren bir yanlış yapıldı. Deliktaş Mahallesi’nde, Çamlık’ta, Delikliçınar’da işlenen bir suç, ‘Pamukkale’de cinayet, Pamukkalede Vahşet, Pamukkale’de uyuşturucu operasyonu’ gibi başlıklarla basına yansıyor. Bu da turizm merkezi, Beyaz Cennet Pamukkale’nin imajına zarar veriyor. Pamukkale bir suç merkeziymiş gibi algı oluşuyor. Bu nedenle eğer halkımız teveccüh gösterir ve şahsımı göreve getirirse, ilçenin adını değiştireceğim. Bunu da referandum yoluyla yine ilçemizin halkına sorarak yapacağım” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.