Denizli Ekonomisine Milyon Dolarlık Katkı

EKONOMİ 27.03.2018 - 10:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Ekonomisine Milyon Dolarlık Katkı

Sahip olduğu birçok avantaja rağmen, 20 yılı aşkın süredir yatırımcı bekleyen Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (Çardak Özdemir Sabancı OSB), Denizli Sanayi Odası’nın 10 yılı aşkın süredir harcadığı yoğun mesai sonucunda hareketlendi.   Çardak’ta Bacalar Tütmeye Başladı   Denizli Sanayi Odası, Ekim 2015’de Çardak Özdemir Sabancı OSB kapsamında yer alan kendisine ait 270.000 metrekarelik bölümü yatırımcılara tahsis etmişti. Tahsis edilen bu alanlarda bacaların tütmeye başladığını belirten Denizli Sanayi Odası ve Çardak Özdemir Sabancı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat KEÇECİ, “Devlet teşvikleri konusunda hep çok şanssız olan Denizli’de, Çardak Özdemir Sabancı OSB, lojistik özellikleriyle dezavantajları ortadan kaldıracak nitelikte bir sanayi bölgesi. Çok uzun zamandır bölgenin avantajlarını anlatıyor ancak nedense yatırımcıların bir türlü ilgisini çekemiyorduk. 2015’te Denizli Sanayi Odası olarak çok düşük bir bedelle tahsis ettiğimiz arazilerde inşaatlar yükseldi ve sanayi işletmelerimiz faaliyete geçti. Orada fabrika bacalarının tütmeye başladığını ve fabrika inşaatlarının birer birer yükselmeye başladığını gören yatırımcılar, bize arsa talepleriyle gelmeye başladı ve Vakıfbank ile mesaimiz de böylece başlamış oldu.” dedi.     Çardak OSB’de 17 Yeni Yatırımcı 4.000 Kişilik İstihdam Yaratacak   Vakıfbank’ın elindeki 1 milyon metrekareye yakın sanayi arsası için Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Valisi Hasan Karahan’ın desteğiyle Denizli Sanayi Odası, Vakıfbank’ın elindeki sanayi arsalarının sanayicilere tahsisini kendisine hedef olarak belirledi. Uzun görüşmeler sonucunda elindeki arsaları uygun fiyatla yatırımcılara açma kararı alan Vakıfbank, bu müjdeli haberi Bakan Zeybekci’nin de katıldığı gösterişli bir törenle tüm Türkiye’ye duyurdu. Vakıfbank’ın elindeki 1 milyon metrekarelik arsanın 600 bin metrekaresinin arsa tahsisini onayladıklarını belirten Keçeci “17 sanayicimizin daha arsa talebini onayladık. İçlerinde şehir dışından yatırımcılarımız da bulunuyor. Yatırımların çoğunluğu katma değerli sektörlerden oluşuyor. Bu sektörler yaklaşık 10.000 kişiye iş ve aş sağlayacak. Yatırımcılarımız organize sanayi bölgesi içerisinde yer aldıkları için sağladıkları bu istihdamlar için de ciddi teşvikler alacaklar. Sonuç olarak tüm bu gelişmeler Denizli ekonomisine ve Türkiye ekonomisine milyon dolarlarla yansıyacak. Her fırsatta dile getirdiğim sıfırdan yatırıma olan hasret, Denizli Çardak Özdemir Sabancı OSB ile son bulacak.” şeklinde konuştu. Kalem imalatından asansör imalatına, filtre imalatından metal işlemeye farklı sektörlerden gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Keçeci, Vakıfbank’ın gazeteye ilan verdiği Şubat ayından bu yana 100’ü aşkın talebi değerlendirdiklerini belirtti.    

Sahip olduğu birçok avantaja rağmen, 20 yılı aşkın süredir yatırımcı bekleyen Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (Çardak Özdemir Sabancı OSB), Denizli Sanayi Odası’nın 10 yılı aşkın süredir harcadığı yoğun mesai sonucunda hareketlendi.

 

Çardak’ta Bacalar Tütmeye Başladı

 

Denizli Sanayi Odası, Ekim 2015’de Çardak Özdemir Sabancı OSB kapsamında yer alan kendisine ait 270.000 metrekarelik bölümü yatırımcılara tahsis etmişti. Tahsis edilen bu alanlarda bacaların tütmeye başladığını belirten Denizli Sanayi Odası ve Çardak Özdemir Sabancı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat KEÇECİ, “Devlet teşvikleri konusunda hep çok şanssız olan Denizli’de, Çardak Özdemir Sabancı OSB, lojistik özellikleriyle dezavantajları ortadan kaldıracak nitelikte bir sanayi bölgesi. Çok uzun zamandır bölgenin avantajlarını anlatıyor ancak nedense yatırımcıların bir türlü ilgisini çekemiyorduk. 2015’te Denizli Sanayi Odası olarak çok düşük bir bedelle tahsis ettiğimiz arazilerde inşaatlar yükseldi ve sanayi işletmelerimiz faaliyete geçti. Orada fabrika bacalarının tütmeye başladığını ve fabrika inşaatlarının birer birer yükselmeye başladığını gören yatırımcılar, bize arsa talepleriyle gelmeye başladı ve Vakıfbank ile mesaimiz de böylece başlamış oldu.” dedi.

 

 

Çardak OSB’de 17 Yeni Yatırımcı 4.000 Kişilik İstihdam Yaratacak

 

Vakıfbank’ın elindeki 1 milyon metrekareye yakın sanayi arsası için Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Valisi Hasan Karahan’ın desteğiyle Denizli Sanayi Odası, Vakıfbank’ın elindeki sanayi arsalarının sanayicilere tahsisini kendisine hedef olarak belirledi. Uzun görüşmeler sonucunda elindeki arsaları uygun fiyatla yatırımcılara açma kararı alan Vakıfbank, bu müjdeli haberi Bakan Zeybekci’nin de katıldığı gösterişli bir törenle tüm Türkiye’ye duyurdu. Vakıfbank’ın elindeki 1 milyon metrekarelik arsanın 600 bin metrekaresinin arsa tahsisini onayladıklarını belirten Keçeci “17 sanayicimizin daha arsa talebini onayladık. İçlerinde şehir dışından yatırımcılarımız da bulunuyor. Yatırımların çoğunluğu katma değerli sektörlerden oluşuyor. Bu sektörler yaklaşık 10.000 kişiye iş ve aş sağlayacak. Yatırımcılarımız organize sanayi bölgesi içerisinde yer aldıkları için sağladıkları bu istihdamlar için de ciddi teşvikler alacaklar. Sonuç olarak tüm bu gelişmeler Denizli ekonomisine ve Türkiye ekonomisine milyon dolarlarla yansıyacak. Her fırsatta dile getirdiğim sıfırdan yatırıma olan hasret, Denizli Çardak Özdemir Sabancı OSB ile son bulacak.” şeklinde konuştu. Kalem imalatından asansör imalatına, filtre imalatından metal işlemeye farklı sektörlerden gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Keçeci, Vakıfbank’ın gazeteye ilan verdiği Şubat ayından bu yana 100’ü aşkın talebi değerlendirdiklerini belirtti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.