Denizli Etnospor Standına Yoğun İlgi

TURİZM 12.05.2017 - 17:34, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Etnospor Standına Yoğun İlgi

Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu ve kanaat önderinin katıldığı Etnospor Kültür Festivali'ne Denizli damgası vuruldu.

Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu ve kanaat önderinin katıldığı Etnospor Kültür Festivali'ne Denizli damgası vuruldu.   Milyonlarca kişinin ziyaret etmesi beklenen festivalde yoğun ilgi gören Denizli standını gezen Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın eşi Reyyan Erdoğan, Denizli'ye özgü ürünlere hayran kaldı.     "Ok yaydan çıkıyor" sloganı ile bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen, Etnospor Kültür Festivalinin açılışı İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirildi. 11-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin açılışına Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu, kanaat önderi ve davetliler katıldı. Mehter takımının gösterileri ile başlayan etkinliklerde atlı cirit ve atlı gösteri takımlarının şovu açılışı izleyenlerden büyük alkış aldı. Türk dünyası, Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenliklerin düzenlendiği festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra oba yaşamı, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler gibi pek çok aktivite gerçekleştiriliyor.    Denizli standı ve efelere yoğun ilgi   Bu yıl ikinci kez festivalde yer alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kurduğu stantla yoğun ilgi çekti. Denizli standında Yatağan bıçakları, Buldan dokuması, Acıpayam ayakkabıları ve toprak çömleğin yapım aşamaları sergilenirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de ziyaretçilere izlenmesine doyum olmaz gösteriler sundu. Efelerle bol bol fotoğraf çektiren ziyaretçiler, halk oyunları ekibini telefonları ile kaydetmenin keyfini yaşadı.     Reyyan Erdoğan, Denizli standında   Dört günde milyonlarca kişinin ziyaret etmesi beklenen festivale katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın eşi Reyyan Erdoğan, Denizli standını ziyaret ederek, sergilenen çalışmalara özel ilgi gösterdi. Erdoğan özellikle Denizli'ye özgü tel kırma oyasının yapılışı hakkında bilgi alırken, Yatağan bıçaklarını ilgiyle inceledi. Denizli'ye özgü Çeşm-i bülbül hediye edilen Reyyan Erdoğan, halk oyunları ekibi ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.     11 branşta mücadeleler yapılacak   Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu ve kanaat önderinin katıldığı Etnospor Kültür Festivali'nde geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu olmak üzere toplam 11 branşta mücadeleler yapılacak.  
Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu ve kanaat önderinin katıldığı Etnospor Kültür Festivali'ne Denizli damgası vuruldu.

Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu ve kanaat önderinin katıldığı Etnospor Kültür Festivali'ne Denizli damgası vuruldu.

 

Milyonlarca kişinin ziyaret etmesi beklenen festivalde yoğun ilgi gören Denizli standını gezen Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın eşi Reyyan Erdoğan, Denizli'ye özgü ürünlere hayran kaldı. 

 

 "Ok yaydan çıkıyor" sloganı ile bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen, Etnospor Kültür Festivalinin açılışı İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirildi. 11-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin açılışına Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu, kanaat önderi ve davetliler katıldı. Mehter takımının gösterileri ile başlayan etkinliklerde atlı cirit ve atlı gösteri takımlarının şovu açılışı izleyenlerden büyük alkış aldı. Türk dünyası, Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenliklerin düzenlendiği festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra oba yaşamı, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler gibi pek çok aktivite gerçekleştiriliyor.

 

 Denizli standı ve efelere yoğun ilgi

 

Bu yıl ikinci kez festivalde yer alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kurduğu stantla yoğun ilgi çekti. Denizli standında Yatağan bıçakları, Buldan dokuması, Acıpayam ayakkabıları ve toprak çömleğin yapım aşamaları sergilenirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de ziyaretçilere izlenmesine doyum olmaz gösteriler sundu. Efelerle bol bol fotoğraf çektiren ziyaretçiler, halk oyunları ekibini telefonları ile kaydetmenin keyfini yaşadı.

 

 

Reyyan Erdoğan, Denizli standında

 

Dört günde milyonlarca kişinin ziyaret etmesi beklenen festivale katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın eşi Reyyan Erdoğan, Denizli standını ziyaret ederek, sergilenen çalışmalara özel ilgi gösterdi. Erdoğan özellikle Denizli'ye özgü tel kırma oyasının yapılışı hakkında bilgi alırken, Yatağan bıçaklarını ilgiyle inceledi. Denizli'ye özgü Çeşm-i bülbül hediye edilen Reyyan Erdoğan, halk oyunları ekibi ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

11 branşta mücadeleler yapılacak

 

Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu ve kanaat önderinin katıldığı Etnospor Kültür Festivali'nde geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu olmak üzere toplam 11 branşta mücadeleler yapılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.