Denizli FETÖ’nün eğitim ayağı yargı karşısına çıktı

SİYASET 07.06.2017 - 16:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli FETÖ’nün eğitim ayağı yargı karşısına çıktı

Denizli Fetö/Pdy operasyonunda aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 112 kişinin yargılanmasına başlandı.

Denizli Fetö/Pdy operasyonunda aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 112 kişinin yargılanmasına başlandı.   Denizli  Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında okullarda görevli öğretmenlere yönelik yürütülen davada, 61’i tutuklu 26’sı tutuksuz ve 25’i firar toplam 112 kişinin yargılanmasına başlandı. EGS Kültür ve Kongre Merkezindeki 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan ilk duruşmada, sanıklar hakim karşısına çıkıyor.   Duruşma salonuna tutuklu ile tutuksuz sanıklar ve avukatları ile sanık yakınları alındı. Mahkeme heyeti, duruşma salonunun yetersiz olması nedeniyle sadece sanıkların birinci derece yakınlarının salona alınmasına izin verdi.    Dava, sanıkların kimlik tespiti ile iddianamenin okunmasıyla başladı. Sanıklar, örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock' kullandıkları ve örgüte yönelik yürütülen soruşturma kapsamında kapatılan derneklere üye oldukları ve örgüte finansal destek sağlayan Bank Asya'ya örgütün talimatı ile para aktarıldıkları gerekçesiyle, örgüt üyeliğinden yargılanıyor. 
Denizli Fetö/Pdy operasyonunda aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 112 kişinin yargılanmasına başlandı.

Denizli Fetö/Pdy operasyonunda aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 112 kişinin yargılanmasına başlandı.

 

Denizli  Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında okullarda görevli öğretmenlere yönelik yürütülen davada, 61’i tutuklu 26’sı tutuksuz ve 25’i firar toplam 112 kişinin yargılanmasına başlandı. EGS Kültür ve Kongre Merkezindeki 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan ilk duruşmada, sanıklar hakim karşısına çıkıyor.

 

Duruşma salonuna tutuklu ile tutuksuz sanıklar ve avukatları ile sanık yakınları alındı. Mahkeme heyeti, duruşma salonunun yetersiz olması nedeniyle sadece sanıkların birinci derece yakınlarının salona alınmasına izin verdi. 

 


Dava, sanıkların kimlik tespiti ile iddianamenin okunmasıyla başladı. Sanıklar, örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock' kullandıkları ve örgüte yönelik yürütülen soruşturma kapsamında kapatılan derneklere üye oldukları ve örgüte finansal destek sağlayan Bank Asya'ya örgütün talimatı ile para aktarıldıkları gerekçesiyle, örgüt üyeliğinden yargılanıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.