Denizli Hilal Cami'de 450 Çocuk Sabah Namazı'nda Buluştu

DENİZLİ 11.02.2019 - 13:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Hilal Cami'de 450 Çocuk Sabah Namazı'nda Buluştu

Denizli Merkezefendi Müftülüğü’ne bağlı Üçler Hilal Cami Derneği tarafından, Pazar günü düzenlenen Sabah Namazı buluşmasında 450 çocuk omuz omuza saflarda buluştu. Sabah namazına katılan çocuklara seccade hediye edildi.   Hilal Cami’de süren etkinliklerde çocuklara namaz ve cami sevgisini aşılamak adına düzenlenen programda 450 kız ve erkek çocuk bir araya geldi. Pazar günü düzenlenen etkinliğe 450 çocuk katıldı. Camiyi hınca hınç dolduran çocuklar, namaz kılmanın yanı sıra birbirleri ile kaynaştı. Programda Namaz kılmanın yanı sıra tekbirler, salâvatlar getirerek dua eden miniklere program sonunda erkeklere mavi kız çocuklarına pembe renkte seccade hediye edildi.     Hilal Cami İmam Hatibi Muhammet Oğuzalp; “Sabah namazı çocuk buluşmamız muhteşem bir şekilde gerçekleşti. Denizli’nin dört bir köşesinden çocuklar Medine’ye koşar gibi, Kabe’ye koşar gibi heyecanla, sevgiyle ümitle, umutla, merhametle camimize geldiler. Meleklerin kanatları üzerinde gibiydiler. Bir safta Allah’a secde edip, melek şahitlerine en güzel görüntüyü verdiler. Yetim ve muhacir kardeşleriyle bir sofrada buluşup, bir lokmayı paylaştılar” dedi.      Küçücük dudaklarından dökülen tevhid, tehlil ve salatu selamlar göklere uzandığını belirten Oğzulap, “Çocuk cennet demekti... Çocuk cennet nimetiydi. Cami bir ana gibiydi. Göklere merdiven kurmuş, çocukları cennete tırmandırmak ister gibiydi... Cami hayattı ve çocuk camiye en yakışandı. Var olasın DENİZLİ... Açtığın çığır tüm Anadolu coğrafyasına dalga dalga yayılsın. Sevgiyle merhametle kuşatsın tüm insanlığı...” ifadelerine yer verdi.   Denizli’nin dört bir yanından gelen çocuklar, programa katılan yetim ve mülteci çocuklarla bir araya geldi. Programda Hacivat ile Karagöz oyunu sergilenerek çocukların neşeli ve mutlu anlar yaşamasına neden oldu. Program sonunda çocuklara ikramda da bulunuldu.  

Denizli Merkezefendi Müftülüğü’ne bağlı Üçler Hilal Cami Derneği tarafından, Pazar günü düzenlenen Sabah Namazı buluşmasında 450 çocuk omuz omuza saflarda buluştu. Sabah namazına katılan çocuklara seccade hediye edildi.

 

Hilal Cami’de süren etkinliklerde çocuklara namaz ve cami sevgisini aşılamak adına düzenlenen programda 450 kız ve erkek çocuk bir araya geldi. Pazar günü düzenlenen etkinliğe 450 çocuk katıldı. Camiyi hınca hınç dolduran çocuklar, namaz kılmanın yanı sıra birbirleri ile kaynaştı. Programda Namaz kılmanın yanı sıra tekbirler, salâvatlar getirerek dua eden miniklere program sonunda erkeklere mavi kız çocuklarına pembe renkte seccade hediye edildi.

 

 

Hilal Cami İmam Hatibi Muhammet Oğuzalp; “Sabah namazı çocuk buluşmamız muhteşem bir şekilde gerçekleşti. Denizli’nin dört bir köşesinden çocuklar Medine’ye koşar gibi, Kabe’ye koşar gibi heyecanla, sevgiyle ümitle, umutla, merhametle camimize geldiler. Meleklerin kanatları üzerinde gibiydiler. Bir safta Allah’a secde edip, melek şahitlerine en güzel görüntüyü verdiler. Yetim ve muhacir kardeşleriyle bir sofrada buluşup, bir lokmayı paylaştılar” dedi.

 

 

 Küçücük dudaklarından dökülen tevhid, tehlil ve salatu selamlar göklere uzandığını belirten Oğzulap, “Çocuk cennet demekti... Çocuk cennet nimetiydi. Cami bir ana gibiydi. Göklere merdiven kurmuş, çocukları cennete tırmandırmak ister gibiydi... Cami hayattı ve çocuk camiye en yakışandı. Var olasın DENİZLİ... Açtığın çığır tüm Anadolu coğrafyasına dalga dalga yayılsın. Sevgiyle merhametle kuşatsın tüm insanlığı...” ifadelerine yer verdi.

 

Denizli’nin dört bir yanından gelen çocuklar, programa katılan yetim ve mülteci çocuklarla bir araya geldi. Programda Hacivat ile Karagöz oyunu sergilenerek çocukların neşeli ve mutlu anlar yaşamasına neden oldu. Program sonunda çocuklara ikramda da bulunuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.