Denizli Hilal Cami yardımda sınırları aştı

DENİZLİ 14.10.2020 - 16:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli Hilal Cami yardımda sınırları aştı

Denizli Hilal Cami’nin Afrika’da açtığı su kuyusu Madagaskar’da bir köyün Müslüman olmasına sebep oldu.   Denizli Hilal Cami, yaptığı program ve yardımlarla Türkiye sınırlarını aştı. Denizli’de cami içerisinde birçok güzel olaylara öncülük eden Hilal Cami, çocuklara camiyi sevdirmek adına düzenlediği programlarla “Sabah Namazı” buluşmalarını organize etti. Yüzlerce çocuğun uykunun en tatlı zamanlarında yataklarından kalkarak heyecanla sabah namazına gitmesinde adından söz ettiren Hilal Cami, bir çok konuda da çevre ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmayı sürdürüyor.     Denizli’de hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren Hilal Cami, gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, gıda, giyim, düğün merasimi ve ev eşyasına kadar ihtiyaçlarını karşılıyor.   Hilal Cami, Türkiye dışında, suyun en çok ihtiyaç duyulduğu Arakan’da hayırseverlerin desteği ile 60 su kuyusu açarak oradaki Müslümanların hizmetine sundu.  Kurbanda bir çok yerde kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Afganistan’da bir Kur-an Kursu açan Denizli Hilal Cami, son olarak Afrika’da Madagaskar ülkesinde bir köyde su kuyusu açmak için kolları sıvadı. Su kuyusunun açılacağı köydekilerin çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu, Müslümanların ise azınlıkta olduğu belirtildi.     Madagaskar’da bir köyde Hacı Fatma Kafes adına açılacak olan su kuyusunun çalışmalarına başlandı ve çalışmalar bittiğinde oradaki insanların hizmetine sunulacak. Köylerine ilk defa suyun gelecek olması ve bu su kuyusunun Müslümanlar tarafından açılacağını duyan Hıristiyan köy halkı, yapılan iyiliğin karşısında İslamiyet’e ısınarak topluca Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldular.     Tüm köy halkının meydanda toplanarak İslamiyet’e geçişinin ardından kesilen kurban köylülere dağıtıldı.   Denizli Hilal Cami’de yapılan güzel hizmetlerin öncülüğünü yapan Cami İmam Hatibi Muhammet Oğzualp Hoca ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşadığı mutluluğu şu ifadelerle açıkladı; “ Allah’ın dini İslam’a bu insanları kazandırmaya vesile olduğumuz için Yüce Yaradana ne kadar şükretsek azdır. Bu hizmetleri yapmamıza vesile olan hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Amacımız hayırseverlerimiz ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmaktır. Denizlimizde de ihtiyaç sahiplerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz. Ancak Afrika’da Müslüman kardeşlerimizin, vücudumuzun en temel ihtiyacı olan su sıkıntılarını gidermek bir nebze hafifletmek için böyle bir çalışma içerisine girdik. Madagaskar’da yaşanan bu olay bizlerin doğru istikamette olduğumuzun göstergesidir. Çok şükür Rabbimize” dedi.    

Denizli Hilal Cami’nin Afrika’da açtığı su kuyusu Madagaskar’da bir köyün Müslüman olmasına sebep oldu.

 

Denizli Hilal Cami, yaptığı program ve yardımlarla Türkiye sınırlarını aştı. Denizli’de cami içerisinde birçok güzel olaylara öncülük eden Hilal Cami, çocuklara camiyi sevdirmek adına düzenlediği programlarla “Sabah Namazı” buluşmalarını organize etti. Yüzlerce çocuğun uykunun en tatlı zamanlarında yataklarından kalkarak heyecanla sabah namazına gitmesinde adından söz ettiren Hilal Cami, bir çok konuda da çevre ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmayı sürdürüyor.

 

 

Denizli’de hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren Hilal Cami, gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, gıda, giyim, düğün merasimi ve ev eşyasına kadar ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

Hilal Cami, Türkiye dışında, suyun en çok ihtiyaç duyulduğu Arakan’da hayırseverlerin desteği ile 60 su kuyusu açarak oradaki Müslümanların hizmetine sundu.  Kurbanda bir çok yerde kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Afganistan’da bir Kur-an Kursu açan Denizli Hilal Cami, son olarak Afrika’da Madagaskar ülkesinde bir köyde su kuyusu açmak için kolları sıvadı. Su kuyusunun açılacağı köydekilerin çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu, Müslümanların ise azınlıkta olduğu belirtildi.

 

 

Madagaskar’da bir köyde Hacı Fatma Kafes adına açılacak olan su kuyusunun çalışmalarına başlandı ve çalışmalar bittiğinde oradaki insanların hizmetine sunulacak. Köylerine ilk defa suyun gelecek olması ve bu su kuyusunun Müslümanlar tarafından açılacağını duyan Hıristiyan köy halkı, yapılan iyiliğin karşısında İslamiyet’e ısınarak topluca Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldular.

 

 

Tüm köy halkının meydanda toplanarak İslamiyet’e geçişinin ardından kesilen kurban köylülere dağıtıldı.

 

Denizli Hilal Cami’de yapılan güzel hizmetlerin öncülüğünü yapan Cami İmam Hatibi Muhammet Oğzualp Hoca ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşadığı mutluluğu şu ifadelerle açıkladı; “ Allah’ın dini İslam’a bu insanları kazandırmaya vesile olduğumuz için Yüce Yaradana ne kadar şükretsek azdır. Bu hizmetleri yapmamıza vesile olan hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Amacımız hayırseverlerimiz ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmaktır. Denizlimizde de ihtiyaç sahiplerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz. Ancak Afrika’da Müslüman kardeşlerimizin, vücudumuzun en temel ihtiyacı olan su sıkıntılarını gidermek bir nebze hafifletmek için böyle bir çalışma içerisine girdik. Madagaskar’da yaşanan bu olay bizlerin doğru istikamette olduğumuzun göstergesidir. Çok şükür Rabbimize” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.