Denizli için iki günlük zirai don uyarısı

DENİZLİ 26.03.2021 - 08:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:58
 

Denizli için iki günlük zirai don uyarısı

Denizli’nin yüksek kesimlerinde bulunan birçok ilçede önceki gün başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı dün de devam etti. Kent merkezinde ara ara kendini gösteren kar ile birlikte soğuk hava dalgası etkili olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından sarı ikaz ve zirai don uyarısı yapıldı. Mart ayı ile birlikte etkili olan soğuk hava dalgası Denizli’de, ayının son günlerinde bahar mevsimi beklenirken kentin yüksek kesimlerinde önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini dünde sürdürdü. Hava sıcaklığının akşam saatlerinde eksi 3 dereceye kadar düşeceği belirtildi. Mart ayının son günlerinde görülen kar yağışıyla birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Marmara, Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri için zirai don uyarısında bulundu. Denizli ve bir çok il için sarı ikaz yapıldı.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan açıklamada şöyle; “Bu gece saatlerinden başlayarak, 27 Mart 2021 Cumartesi sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin başladığı, devam ettiği Marmara, Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.  

Denizli’nin yüksek kesimlerinde bulunan birçok ilçede önceki gün başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı dün de devam etti. Kent merkezinde ara ara kendini gösteren kar ile birlikte soğuk hava dalgası etkili olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından sarı ikaz ve zirai don uyarısı yapıldı.



Mart ayı ile birlikte etkili olan soğuk hava dalgası Denizli’de, ayının son günlerinde bahar mevsimi beklenirken kentin yüksek kesimlerinde önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini dünde sürdürdü. Hava sıcaklığının akşam saatlerinde eksi 3 dereceye kadar düşeceği belirtildi. Mart ayının son günlerinde görülen kar yağışıyla birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Marmara, Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri için zirai don uyarısında bulundu. Denizli ve bir çok il için sarı ikaz yapıldı.

 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan açıklamada şöyle; “Bu gece saatlerinden başlayarak, 27 Mart 2021 Cumartesi sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin başladığı, devam ettiği Marmara, Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.