Denizli İHH Azerbaycan’a Destek İçin Yollara Düştü

DENİZLİ 10.10.2020 - 08:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli İHH Azerbaycan’a Destek İçin Yollara Düştü

Denizli İHH, Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı düzenlediği saldırıları kınamak ve Azerbaycan’ın haklı davasına destek vermek amacıyla, yatsı namazı sonrası Ulu Camii önünde basın açıklaması düzenledi. İHH basın açıklamasının ardından şehir içinde araçları ile düzenlediği konvoyla şimdi “Gardaşlık Zamanı” diyerek Azerbaycan’ın yanındayız mesajı verdi.   Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırgan tutumunu kınamak amacıyla ve Azerbaycan halkına destek amaçlı Denizli İHH, çok yerinde ve anlamlı bir program düzenlendi. Ulu camii önünde çok sayıda STK temsilcileri ile İHH gönüllülerinin katılımı ile düzenlenen program, basın açıklaması ile başladı.     Burada yapılan açıklamada Denizli İHH Başkanı Hasan Ali Solak şunları söyledi:   “Azerbaycan topraklarının işgalini yıllardır sürdüren Ermenistan, yeniden sivillere yönelik saldırılara başladı. Ermenistan, son saldırılarıyla bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha tüm dünyaya gösterdi. Bizler, her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkânlarımızla Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız.   Yıllardır Ermenistan’ın saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli tepkiyi ortaya koymayan uluslararası toplum, çifte standardını bir kez daha gösteriyor. Yaklaşık 30 yıldır ihmalkâr tutumunu sürdüren Minsk Üçlüsü de çözüm odaklı davranmaktan maalesef çok uzakta. Bizler dünyanın sessiz kaldığı Ermenistan’ın bu haksız ve hukuksuz saldırıları karşısında Azerbaycanlı kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz.   Bu saldırılar karşısında Azerbaycan Devleti ve milletinin haklı davasında yanlarında olduğumuzu, Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu olacağımızı buradan bildirmek istiyoruz.Tüm dünya ülkelerini, vicdan sahibi tüm insanları ve ülkemizdeki herkesi işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede kardeş Azerbaycan’ın yanında yer almaya çağırıyoruz” dedi.     Denizli Genç İHH Başkanı Vahap Yolcu ise okuduğu şiir ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Basın açıklamasının akabinde Denizli İHH Arama Kurtarma araçlarının öncülüğünde ve çok sayıda katılan araçlarla, bir ellerinde Türk Bayrakları diğer ellerinde Azerbaycan Bayrakları ile şehir içinde konvoy düzenledi. Denizlili vatandaşlarda pencere ve balkonlara çıkarak konvoydakilere alkışlarla destek verdi.     Şimdi “Gardaşlık Zamanı” sloganı ile Denizli’den Azerbaycan’a selamlar gönderildi. Yalnız değilsiniz, bizler sizlerin yanındayız mesajı verildi. İki Devlet Tek Millet, İki Vatan Tek Can sloganları ile program sona erdi.  

Denizli İHH, Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı düzenlediği saldırıları kınamak ve Azerbaycan’ın haklı davasına destek vermek amacıyla, yatsı namazı sonrası Ulu Camii önünde basın açıklaması düzenledi. İHH basın açıklamasının ardından şehir içinde araçları ile düzenlediği konvoyla şimdi “Gardaşlık Zamanı” diyerek Azerbaycan’ın yanındayız mesajı verdi.

 

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırgan tutumunu kınamak amacıyla ve Azerbaycan halkına destek amaçlı Denizli İHH, çok yerinde ve anlamlı bir program düzenlendi. Ulu camii önünde çok sayıda STK temsilcileri ile İHH gönüllülerinin katılımı ile düzenlenen program, basın açıklaması ile başladı.

 

 

Burada yapılan açıklamada Denizli İHH Başkanı Hasan Ali Solak şunları söyledi:

 

“Azerbaycan topraklarının işgalini yıllardır sürdüren Ermenistan, yeniden sivillere yönelik saldırılara başladı. Ermenistan, son saldırılarıyla bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha tüm dünyaya gösterdi. Bizler, her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkânlarımızla Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız.

 

Yıllardır Ermenistan’ın saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli tepkiyi ortaya koymayan uluslararası toplum, çifte standardını bir kez daha gösteriyor. Yaklaşık 30 yıldır ihmalkâr tutumunu sürdüren Minsk Üçlüsü de çözüm odaklı davranmaktan maalesef çok uzakta. Bizler dünyanın sessiz kaldığı Ermenistan’ın bu haksız ve hukuksuz saldırıları karşısında Azerbaycanlı kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz.

 

Bu saldırılar karşısında Azerbaycan Devleti ve milletinin haklı davasında yanlarında olduğumuzu, Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu olacağımızı buradan bildirmek istiyoruz.Tüm dünya ülkelerini, vicdan sahibi tüm insanları ve ülkemizdeki herkesi işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede kardeş Azerbaycan’ın yanında yer almaya çağırıyoruz” dedi.

 

 

Denizli Genç İHH Başkanı Vahap Yolcu ise okuduğu şiir ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Basın açıklamasının akabinde Denizli İHH Arama Kurtarma araçlarının öncülüğünde ve çok sayıda katılan araçlarla, bir ellerinde Türk Bayrakları diğer ellerinde Azerbaycan Bayrakları ile şehir içinde konvoy düzenledi. Denizlili vatandaşlarda pencere ve balkonlara çıkarak konvoydakilere alkışlarla destek verdi.

 

 

Şimdi “Gardaşlık Zamanı” sloganı ile Denizli’den Azerbaycan’a selamlar gönderildi. Yalnız değilsiniz, bizler sizlerin yanındayız mesajı verildi. İki Devlet Tek Millet, İki Vatan Tek Can sloganları ile program sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.