Denizli İHH Bosna katliamını unutmadı

SİYASET 11.07.2018 - 13:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli İHH Bosna katliamını unutmadı

Bundan 23 yıl önce, 1995 yılının Temmuz ayında Bosna’lı kardeşlerimize yapılan Soykırımı,Vahşeti, Katliamı Denizli İHH unutmadı.   Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli İHH Başkanı Hasan Ali Solak şunları söyledi.Bundan 23 yıl önce Avrupa’nın göbeğinde Bosna’da yaklaşık 9 bin Boşnak müslüman kardeşimizi, sadece müslüman oldukları gerekçesiyle Sırplar tarafından Srebrenitsa bölgesinde  katledilerek soykırım uygulanmıştı.Tarihe “Srebrenitsa Katliamı” olarak geçen, Avrupa’nın göbeğinde yaşanan bu katliamın,soykırımın 23.yıldönümünde unutmadıklarını ve unutturmamak içinde Bosna’ya giderek “Marş Mira” yürüyüşüne katıldıklarını söyledi.   Denizli İHH Başkanı Hasan Ali Solak daha sonra şunları söyledi.Avrupa’da ilk kez hukuksal olarak belgelenen soykırım olan “Srebrenitsa Katliamını” unutturmamak için İHH tarafından Bosna’da düzenlenen "Marş Mira" yürüyüşüne Denizli İHH’dan da katılım gösterilmiştir.Denizli İHH Yönetiminden Özgür Ögetürk ile Denizli Genç İHH Yönetiminden Merve Verim’in Bosna’da düzenlenen “Marş Mira”yürüyüşü,Tuzla'nın Nezuk kasabasından başladı. Srebrenitsa'nın Potoçari bölgesine uzanan 110 km lik yol,bugün itibari ile tamamlanmış bulunmaktadır.   Amaçlarının bu vahşeti, katliamı unutmamak ve unutturmamak olduğunu söyleyen Denizli İHH Başkanı Hasan Ali Solak, bu vesile ile Bosna’nın Bilge Kralı Aliya İzzetbegoviç ile, Srebrenitsa Katliamında hayatlarını kaybeden yaklaşık 9 bin Boşnak kardeşimizi rahmetle andıklarını ve bir savaşın, bir ülkeyi ne hale getirdiğini görmek isteyenler mutlaka Bosna’yı görmelerinde yarar var dedi.   Denizli İHH Başkanı Hasan Ali Solak son olarak şunları söyledi.Allah Milletimizi,Devletimizi hertürlü savaşlardan, afetlerden korusun.Bosna’da savaşın üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen etkileri hala sürmektedir.Bu nedenle Rabbim bizlere Birlik içinde olmayı nasip eylesin.

Bundan 23 yıl önce, 1995 yılının Temmuz ayında Bosna’lı kardeşlerimize yapılan Soykırımı,Vahşeti, Katliamı Denizli İHH unutmadı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli İHH Başkanı Hasan Ali Solak şunları söyledi.Bundan 23 yıl önce Avrupa’nın göbeğinde Bosna’da yaklaşık 9 bin Boşnak müslüman kardeşimizi, sadece müslüman oldukları gerekçesiyle Sırplar tarafından Srebrenitsa bölgesinde  katledilerek soykırım uygulanmıştı.Tarihe “Srebrenitsa Katliamı” olarak geçen, Avrupa’nın göbeğinde yaşanan bu katliamın,soykırımın 23.yıldönümünde unutmadıklarını ve unutturmamak içinde Bosna’ya giderek “Marş Mira” yürüyüşüne katıldıklarını söyledi.

 

Denizli İHH Başkanı Hasan Ali Solak daha sonra şunları söyledi.Avrupa’da ilk kez hukuksal olarak belgelenen soykırım olan “Srebrenitsa Katliamını” unutturmamak için İHH tarafından Bosna’da düzenlenen "Marş Mira" yürüyüşüne Denizli İHH’dan da katılım gösterilmiştir.Denizli İHH Yönetiminden Özgür Ögetürk ile Denizli Genç İHH Yönetiminden Merve Verim’in Bosna’da düzenlenen “Marş Mira”yürüyüşü,Tuzla'nın Nezuk kasabasından başladı. Srebrenitsa'nın Potoçari bölgesine uzanan 110 km lik yol,bugün itibari ile tamamlanmış bulunmaktadır.

 

Amaçlarının bu vahşeti, katliamı unutmamak ve unutturmamak olduğunu söyleyen Denizli İHH Başkanı Hasan Ali Solak, bu vesile ile Bosna’nın Bilge Kralı Aliya İzzetbegoviç ile, Srebrenitsa Katliamında hayatlarını kaybeden yaklaşık 9 bin Boşnak kardeşimizi rahmetle andıklarını ve bir savaşın, bir ülkeyi ne hale getirdiğini görmek isteyenler mutlaka Bosna’yı görmelerinde yarar var dedi.

 

Denizli İHH Başkanı Hasan Ali Solak son olarak şunları söyledi.Allah Milletimizi,Devletimizi hertürlü savaşlardan, afetlerden korusun.Bosna’da savaşın üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen etkileri hala sürmektedir.Bu nedenle Rabbim bizlere Birlik içinde olmayı nasip eylesin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.