Denizli il istihdam ve mesleki eğitim kurulu olağan toplantisi yapildi

EKONOMİ 26.10.2018 - 16:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli il istihdam ve mesleki eğitim kurulu olağan toplantisi yapildi

Denizli’nin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2018 Yılı 4. Olağan toplantısı Vali Yardımcısı Ali Cergibozan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.   Denizli Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Emel Uludağ, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Denizli İl Milli Eğitim Müdür V. Hüseyin Başgün,  Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Ticaret Odası Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Şeref Koç, Güney Ege Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Barış Kıyak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Erbeği, Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Veysel Bozcayoca, Türk-İş Temsilcisi Yakup Çetin, Hak-İş Temsilcisi Hanım Oğuz, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş katıldı.   Vali Yardımcısı Ali Cergibozan ’’ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısının temel amacı istihdamı artırıcı eylem planlarının geliştirilmesi, mesleki eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi ile birlikte istihdamın artırılmasıdır. Bu anlamda ilimizde başarılı bir yol kat edildi. Gerek İŞKUR gerekse diğer kurum ve kuruluşlarımız gayretle çalışmaktalar. Kamu sektörü, özel sektör ayrımı yapmaksızın istihdam alanı yaratmak için planlamalar yapmaktalar. Bu nedenle önümüzdeki dönemde Denizli’de istihdamda artış bekliyorum’’ dedi.   Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, Denizli İŞKUR tarafından gerçekleştirilen, 20 ve üzeri çalışanı olan 1600 işyerini kapsayan İşgücü Piyasası Analizinin sonuçları hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.   Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, Cumhurbaşkanımızın 100 günlük eylem planı kapsamında yürütülen Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi ( MEGİP ) hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi. Yine aynı eylem planı kapsamında yer alan ‘’İş’te Anne Projesi’’ ve ‘’ İşe İlk Adım Projesi’’ hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.   Toplantı, Kurul Üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.

Denizli’nin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2018 Yılı 4. Olağan toplantısı Vali Yardımcısı Ali Cergibozan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Denizli Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Emel Uludağ, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Denizli İl Milli Eğitim Müdür V. Hüseyin Başgün,  Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Ticaret Odası Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Şeref Koç, Güney Ege Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Barış Kıyak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Erbeği, Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Veysel Bozcayoca, Türk-İş Temsilcisi Yakup Çetin, Hak-İş Temsilcisi Hanım Oğuz, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş katıldı.

 

Vali Yardımcısı Ali Cergibozan ’’ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısının temel amacı istihdamı artırıcı eylem planlarının geliştirilmesi, mesleki eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi ile birlikte istihdamın artırılmasıdır. Bu anlamda ilimizde başarılı bir yol kat edildi. Gerek İŞKUR gerekse diğer kurum ve kuruluşlarımız gayretle çalışmaktalar. Kamu sektörü, özel sektör ayrımı yapmaksızın istihdam alanı yaratmak için planlamalar yapmaktalar. Bu nedenle önümüzdeki dönemde Denizli’de istihdamda artış bekliyorum’’ dedi.

 

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, Denizli İŞKUR tarafından gerçekleştirilen, 20 ve üzeri çalışanı olan 1600 işyerini kapsayan İşgücü Piyasası Analizinin sonuçları hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

 

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, Cumhurbaşkanımızın 100 günlük eylem planı kapsamında yürütülen Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi ( MEGİP ) hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi. Yine aynı eylem planı kapsamında yer alan ‘’İş’te Anne Projesi’’ ve ‘’ İşe İlk Adım Projesi’’ hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

 

Toplantı, Kurul Üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.