Denizli İş Kadınları Birliği Derneği “Dünya İnsan Hakları Günü” Mesajı

DENİZLİ 10.12.2018 - 12:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli İş Kadınları Birliği Derneği “Dünya İnsan Hakları Günü” Mesajı

İnsan hakları; tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır.    İnsan haklarının temelini 10 Aralık 1948 tarihli İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi oluşturmaktadır. 70. Yıldönümünü kutladığımız ve tüm devletlerin ortak iradesiyle oluşturulan, insanlık onurunun gereği olan hak ve özgürlüklerin tek tek sayıldığı söz konusu Beyanname, insan hakları alanında evrensel düzeydeki en önemli temel referans kaynağı olmayı sürdürmektedir.   Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi, çocuklar, engelliler ve korunmaya muhtaç gruplara yönelik özel tedbirler alınması, ülke olarak önemli yol katettiğimiz işkencenin, tamamen ortadan kaldırılması gibi, insan hakları alanındaki tüm tedbirlerin ülkemiz mevzuat altyapısında tüm detayları ile yer almasının sağlanması, Türkiye tarafından 1954'te onaylanmış olan ve iç mevzuatımızın bir parçasını oluşturan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi uluslar arası sözleşmelerin tüm yükümlülüklerini yerine getirmemiz önem arz etmektedir.   Denizli İş Kadınları Birliği Derneği olarak; “insan hakları” kavramının toplumumuz ve devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarınca benimsenmesini sağlamanın bir kalkınma ve “var olma” meselesi olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda; sadece ülkemizde değil; uluslararası alanda her geçen gün artan her türlü ayırımcılık ve hoşgörüsüzlük ve aşırıcılık gibi ortak tehditlerin yanı sıra, düzensiz göç, mülteciler gibi insani konular da toplumlarımızın acil ortak çözüm üretilmesi için her türlü desteği vermeyi hazır olduğumuzu ve üzerimize düşen her türlü görevi yapacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

İnsan hakları; tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır. 

 

İnsan haklarının temelini 10 Aralık 1948 tarihli İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi oluşturmaktadır. 70. Yıldönümünü kutladığımız ve tüm devletlerin ortak iradesiyle oluşturulan, insanlık onurunun gereği olan hak ve özgürlüklerin tek tek sayıldığı söz konusu Beyanname, insan hakları alanında evrensel düzeydeki en önemli temel referans kaynağı olmayı sürdürmektedir.

 

Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi, çocuklar, engelliler ve korunmaya muhtaç gruplara yönelik özel tedbirler alınması, ülke olarak önemli yol katettiğimiz işkencenin, tamamen ortadan kaldırılması gibi, insan hakları alanındaki tüm tedbirlerin ülkemiz mevzuat altyapısında tüm detayları ile yer almasının sağlanması, Türkiye tarafından 1954'te onaylanmış olan ve iç mevzuatımızın bir parçasını oluşturan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi uluslar arası sözleşmelerin tüm yükümlülüklerini yerine getirmemiz önem arz etmektedir.

 

Denizli İş Kadınları Birliği Derneği olarak; “insan hakları” kavramının toplumumuz ve devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarınca benimsenmesini sağlamanın bir kalkınma ve “var olma” meselesi olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda; sadece ülkemizde değil; uluslararası alanda her geçen gün artan her türlü ayırımcılık ve hoşgörüsüzlük ve aşırıcılık gibi ortak tehditlerin yanı sıra, düzensiz göç, mülteciler gibi insani konular da toplumlarımızın acil ortak çözüm üretilmesi için her türlü desteği vermeyi hazır olduğumuzu ve üzerimize düşen her türlü görevi yapacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.