Denizli isimleri Kıbrıs'ta yaşıyor

KÜLTÜR 16.11.2016 - 09:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli isimleri Kıbrıs'ta yaşıyor

denizli haber / denizli 20 haber / Denizli isimleri Kıbrıs'ta yaşıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Yarköy Köyü’nde yaşayanların hemen hemen hepsinin Denizlili olması nedeniyle, köyün sokaklarına Denizli’yi andıran isimler verilmiş.   KKTC İskele Belediyesi’ne bağlı olduğu belirtilen Yarköy Köyü 40-50 yıl önce gelip yerleşen Denizlili vatandaşlar burada yaşıyor. Köyün sokaklarına, Denizli sokağı, Pamukkale sokağı ve Özay Gönlüm sokağı gibi isimler verilmiş. Denizli’nin özlemini bu isimlerle gideren köylüler vatan hasreti de çekiyor. Köyde yaşayanlarının yüzde 99’unun Denizlili olduğu belirtildi.     Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun, Kıbrıs’ta yaptığı gösterilerle, Kıbrıslıların gönlünü fethetti. Kıbrıs televizyonlarında da canlı yayınlanan görüntüler orada bulunan yetkililer ve dans topluluğunda bulunan dansçıların ve Denizlilerin göğsünü kabarttı.     Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Tanıtım Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı sosyal medya hesabından paylaştığı bu görüntülerle,1974 Kıbrıs Barış harekatında, Rum uçaklarıyla bombalanan bina ve o gün yüzlerce terk edilen binaların hala aynı şekilde durduğunu belirtti. Sahil kenarında bulunan bu binaların virane şekilde durduğu gibi bu alanlara girmenin de yasak olduğunu belirtti.      
denizli haber / denizli 20 haber / Denizli isimleri Kıbrıs'ta yaşıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Yarköy Köyü’nde yaşayanların hemen hemen hepsinin Denizlili olması nedeniyle, köyün sokaklarına Denizli’yi andıran isimler verilmiş.

 

KKTC İskele Belediyesi’ne bağlı olduğu belirtilen Yarköy Köyü 40-50 yıl önce gelip yerleşen Denizlili vatandaşlar burada yaşıyor. Köyün sokaklarına, Denizli sokağı, Pamukkale sokağı ve Özay Gönlüm sokağı gibi isimler verilmiş. Denizli’nin özlemini bu isimlerle gideren köylüler vatan hasreti de çekiyor. Köyde yaşayanlarının yüzde 99’unun Denizlili olduğu belirtildi.

 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun, Kıbrıs’ta yaptığı gösterilerle, Kıbrıslıların gönlünü fethetti. Kıbrıs televizyonlarında da canlı yayınlanan görüntüler orada bulunan yetkililer ve dans topluluğunda bulunan dansçıların ve Denizlilerin göğsünü kabarttı.

 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Tanıtım Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı sosyal medya hesabından paylaştığı bu görüntülerle,1974 Kıbrıs Barış harekatında, Rum uçaklarıyla bombalanan bina ve o gün yüzlerce terk edilen binaların hala aynı şekilde durduğunu belirtti. Sahil kenarında bulunan bu binaların virane şekilde durduğu gibi bu alanlara girmenin de yasak olduğunu belirtti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.