Denizli İŞKUR’da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Seminerleri” Düzenlendi

EĞİTİM 26.02.2018 - 11:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli İŞKUR’da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Seminerleri” Düzenlendi

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddet; kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal yaşamda yerlerini alma haklarından çeşitli biçimlerde yoksun kalmalarına, bunun da ötesinde fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları yaşamalarına, sakat kalmalarına ve hatta yaşamlarını yitirmelerine neden olmaktadır.   Kadına yönelik şiddet, kuşaktan kuşağa aktarılarak bir yandan aile içinde diğer yandan toplumsal alanda refah ve huzurun sağlanmasını engelleyen, sosyal ve ekonomik kalkınmanın önünde ciddi bir engel olan, coğrafi sınır tanımaksızın varlığını sürdüren toplumsal sorundur.   Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı 2016-2020’nin, kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddet konularında toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve zihniyet dönüşümü sağlamak” hedefi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce görevlendirilen alanında uzman kişilerce, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde, İŞKUR personeline yönelik seminer düzenlendi. Seminerde toplumsal cinsiyet rolleri, kalıp yargılar ve ayrımcılık, kadın erkek eşitliğinin nasıl eşitsizliğe dönüştüğü ve bu eşitsizliğin önemli bir sonucu olan kadına yönelik şiddet, dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin yaygınlığı, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, ulusal ve uluslararası mevzuat, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum kuruluşlar konusunda bilgi verildi.   Yapılan çalışmaları değerlendiren Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, ‘’ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan Eylem Planının İçinde Denizli İŞKUR olarak yer almanın bize verdiği sorumluluk bilinci ile çalışmalarımıza yön vereceğiz. Toplumsal sorunlarımızı çözmek için yapacağımız her çalışmadan İl Müdürlüğümüz adına mutluluk duyacağım. Bu kapsamda, kamu personelinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgi ve farkındalığının artırılması amacıyla Kurumumuz personeline yönelik yapılan seminerler için uzmanlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.  

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddet; kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal yaşamda yerlerini alma haklarından çeşitli biçimlerde yoksun kalmalarına, bunun da ötesinde fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları yaşamalarına, sakat kalmalarına ve hatta yaşamlarını yitirmelerine neden olmaktadır.

 

Kadına yönelik şiddet, kuşaktan kuşağa aktarılarak bir yandan aile içinde diğer yandan toplumsal alanda refah ve huzurun sağlanmasını engelleyen, sosyal ve ekonomik kalkınmanın önünde ciddi bir engel olan, coğrafi sınır tanımaksızın varlığını sürdüren toplumsal sorundur.

 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı 2016-2020’nin, kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddet konularında toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve zihniyet dönüşümü sağlamak” hedefi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce görevlendirilen alanında uzman kişilerce, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde, İŞKUR personeline yönelik seminer düzenlendi. Seminerde toplumsal cinsiyet rolleri, kalıp yargılar ve ayrımcılık, kadın erkek eşitliğinin nasıl eşitsizliğe dönüştüğü ve bu eşitsizliğin önemli bir sonucu olan kadına yönelik şiddet, dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin yaygınlığı, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, ulusal ve uluslararası mevzuat, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum kuruluşlar konusunda bilgi verildi.

 

Yapılan çalışmaları değerlendiren Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, ‘’ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan Eylem Planının İçinde Denizli İŞKUR olarak yer almanın bize verdiği sorumluluk bilinci ile çalışmalarımıza yön vereceğiz. Toplumsal sorunlarımızı çözmek için yapacağımız her çalışmadan İl Müdürlüğümüz adına mutluluk duyacağım. Bu kapsamda, kamu personelinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgi ve farkındalığının artırılması amacıyla Kurumumuz personeline yönelik yapılan seminerler için uzmanlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.