Denizli Kart'a HES kodu tanımlamanızı unutmayın

BÜYÜKŞEHİR 01.12.2020 - 10:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Denizli Kart'a HES kodu tanımlamanızı unutmayın

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, vatandaşların daha sağlıklı seyahati için şehir içi otobüslerde kullanılan "Denizli Kart"ların HES kodu ile entegre edilmesini yeniden hatırlattı. Denizli Kart sahipleri hes.denizli.bel.tr adresinden kartlarını HES kodları ile kolaylıkla entegre edebiliyor.   Koronavirüse (Kovid-19) karşı aldığı tedbirleri düzenli bir şekilde sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı seyahati için "Denizli Kart"larını HES kodu ile entegre etmesini bir kez daha hatırlattı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların Denizli Kartlarını HES kodları ile entegre edebilmesi için bir süre önce hes.denizli.bel.tr adresini hayata geçirdi. Denizlililer cep telefonu, tablet ya da bilgisayarları ile hes.denizli.bel.tr adresine girerek Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasından aldığı HES kodunu kullandıkları Denizli Kart ile kolaylıkla entegre edebiliyor. Bunu için Denizli Kart numarası, HES kodu, TC kimlik no ve Ad-Soyad yeterli oluyor.     İşlemler kart dolum merkezilerinden de yapılıyor   Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir içi toplu ulaşımda sunduğu Denizli Kartların daha kolay ve hızlı bir şekilde HES kodu ile entegre edilmesi için işlemler ayrıca, Valilik Durağı (Eski Özel İdare) Kart Dolum Merkezi, Bayramyeri Meydanı Kart Dolum Merkezi, Otogar Kart Dolum Merkezi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kart Dolum Merkezi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu (Gazi Bulvarı) Kart Dolum Merkezi'nden yapılıyor.     HES kodu nasıl alınır?   * e-Devlet üzerinden HES Kodu araması yapılır. Açılan sayfada Yeni HES Kodu butonuna tıklanır. HES Kodunun üretileceği kişi seçimi yapılarak devam edilir. HES Kodunun ismi ve geçerlilik süresi belirlenir. HES Kodu oluşturma işlemi tamamlanır.   * Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.   * HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e kısa mesaj (SMS) olarak atılır.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, vatandaşların daha sağlıklı seyahati için şehir içi otobüslerde kullanılan "Denizli Kart"ların HES kodu ile entegre edilmesini yeniden hatırlattı. Denizli Kart sahipleri hes.denizli.bel.tr adresinden kartlarını HES kodları ile kolaylıkla entegre edebiliyor.

 

Koronavirüse (Kovid-19) karşı aldığı tedbirleri düzenli bir şekilde sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı seyahati için "Denizli Kart"larını HES kodu ile entegre etmesini bir kez daha hatırlattı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların Denizli Kartlarını HES kodları ile entegre edebilmesi için bir süre önce hes.denizli.bel.tr adresini hayata geçirdi. Denizlililer cep telefonu, tablet ya da bilgisayarları ile hes.denizli.bel.tr adresine girerek Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasından aldığı HES kodunu kullandıkları Denizli Kart ile kolaylıkla entegre edebiliyor. Bunu için Denizli Kart numarası, HES kodu, TC kimlik no ve Ad-Soyad yeterli oluyor.

 

 

İşlemler kart dolum merkezilerinden de yapılıyor

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir içi toplu ulaşımda sunduğu Denizli Kartların daha kolay ve hızlı bir şekilde HES kodu ile entegre edilmesi için işlemler ayrıca, Valilik Durağı (Eski Özel İdare) Kart Dolum Merkezi, Bayramyeri Meydanı Kart Dolum Merkezi, Otogar Kart Dolum Merkezi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kart Dolum Merkezi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu (Gazi Bulvarı) Kart Dolum Merkezi'nden yapılıyor.

 

 

HES kodu nasıl alınır?

 

* e-Devlet üzerinden HES Kodu araması yapılır. Açılan sayfada Yeni HES Kodu butonuna tıklanır. HES Kodunun üretileceği kişi seçimi yapılarak devam edilir. HES Kodunun ismi ve geçerlilik süresi belirlenir. HES Kodu oluşturma işlemi tamamlanır.

 

* Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

 

* HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e kısa mesaj (SMS) olarak atılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.