Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne Kavuştu

EKONOMİ 16.12.2019 - 11:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne Kavuştu

Denizli'de kuruluş çalışmalarına başlanan “Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylandı. Böylece Denizli'de yeni bir Organize Sanayi Bölgesine daha kavuşmuş oldu.   Denizli'de son yıllarda büyük bir ilerleme sağlayan ve bu alandaki büyüme potansiyelinin oldukça fazla olduğu görülen makine imalat sektörüne yönelik olarak kurulacak olan Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Honaz İlçesi, Gürlek ve Kocabaş Mahalleleri sınırlarında, Denizli-Ankara çevre yoluna cepheli şehir merkezine 20 kilometre mesafede bulunan mevkide yer alan 257,5 hektarlık alanda konumlanacak.   "ÜRETİM VE KAR ARTIŞINI SAĞLAYACAK"   Kurucu ortaklarında Denizli Valiliği yüzde  6,66, Denizli Büyükşehir Belediyesi yüzde 6,67, Denizli Sanayi Odası yüzde  66,67 ve Denizli Makina Sanayici ve İş Adamları Derneği yüzde 20’nin bulunduğu Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde makina ana sanayi ve makina yan sanayi sektörlerinde üretim yapacak olan yatırımcılar yer alabilecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli Valisi Hasan Karahan, "Kurulacak olan Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi; sanayinin disipline edilmesine, şehrin planlı gelişmesine katkıda bulunacak, birbirini tamamlayıcı ve birbirinin yan ürününü teşvik eden sanayicilerin bir arada ve bir program dâhilinde üretim yapmalarıyla, üretimde verimliliğin ve kar artışının sağlanmasını, tarım alanlarının sanayide kullanılmasının kontrol edilmesini, sağlıklı, güvenilir bir altyapı ve ortak sosyal tesisler kurulmasını, müşterek arıtma tesisleri ile çevre kirliliğinin önlenmesini sağlayacaktır. Bilindiği gibi, makina sektörü işgücü yoğun, dolayısıyla da birçok sektöre göre daha fazla istihdamın sağlandığı bir sektördür. Denizli’de kurulacak olan Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, genç işsizlerin istihdam olanaklarını ciddi ölçüde artırarak Denizli’deki işsizlik sorununun, daha da önemlisi genç işsizliği sorununun çözülmesinde önemli bir rol oynayacaktır. İlimizde hızla gelişmekte olan makina sanayi sektörüne büyük katkı sağlayacağına inandığımız Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.                                                                                                                             

Denizli'de kuruluş çalışmalarına başlanan “Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylandı. Böylece Denizli'de yeni bir Organize Sanayi Bölgesine daha kavuşmuş oldu.

 

Denizli'de son yıllarda büyük bir ilerleme sağlayan ve bu alandaki büyüme potansiyelinin oldukça fazla olduğu görülen makine imalat sektörüne yönelik olarak kurulacak olan Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Honaz İlçesi, Gürlek ve Kocabaş Mahalleleri sınırlarında, Denizli-Ankara çevre yoluna cepheli şehir merkezine 20 kilometre mesafede bulunan mevkide yer alan 257,5 hektarlık alanda konumlanacak.

 

"ÜRETİM VE KAR ARTIŞINI SAĞLAYACAK"

 

Kurucu ortaklarında Denizli Valiliği yüzde  6,66, Denizli Büyükşehir Belediyesi yüzde 6,67, Denizli Sanayi Odası yüzde  66,67 ve Denizli Makina Sanayici ve İş Adamları Derneği yüzde 20’nin bulunduğu Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde makina ana sanayi ve makina yan sanayi sektörlerinde üretim yapacak olan yatırımcılar yer alabilecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli Valisi Hasan Karahan, "Kurulacak olan Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi; sanayinin disipline edilmesine, şehrin planlı gelişmesine katkıda bulunacak, birbirini tamamlayıcı ve birbirinin yan ürününü teşvik eden sanayicilerin bir arada ve bir program dâhilinde üretim yapmalarıyla, üretimde verimliliğin ve kar artışının sağlanmasını, tarım alanlarının sanayide kullanılmasının kontrol edilmesini, sağlıklı, güvenilir bir altyapı ve ortak sosyal tesisler kurulmasını, müşterek arıtma tesisleri ile çevre kirliliğinin önlenmesini sağlayacaktır. Bilindiği gibi, makina sektörü işgücü yoğun, dolayısıyla da birçok sektöre göre daha fazla istihdamın sağlandığı bir sektördür. Denizli’de kurulacak olan Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, genç işsizlerin istihdam olanaklarını ciddi ölçüde artırarak Denizli’deki işsizlik sorununun, daha da önemlisi genç işsizliği sorununun çözülmesinde önemli bir rol oynayacaktır. İlimizde hızla gelişmekte olan makina sanayi sektörüne büyük katkı sağlayacağına inandığımız Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

                                                                                                                            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.