Denizli meydanları 65 yaş üstü vatandaşlarla doldu

DENİZLİ 10.05.2020 - 12:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli meydanları 65 yaş üstü vatandaşlarla doldu

Koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı bugün esnetildi. Denizli’de bu kapsamda 65 yaş üstü vatandaşlar bugün saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında sokağa çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Bu güzel günde maske takmayı ihmal etmeyin" uyarısında bulundu.   BUGÜN SAAT 11:00-15:00 ARASI 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlar için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına bugün 4 saatliğine ara verildi. Denizli’de uzun süredir yasak gereği adeta evlerine hapsolan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar meydanlara akın etti.     ERDOĞAN DUYURMUŞTU 65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma iznini Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba, ilk etapta, sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz" ifadeleriyle duyurmuştu.     DENİZLİ MEYDANLARINI DOLDURDULAR Denizli’de 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağında 4 saatlik yapılan esneme ile uzun süredir evde izole olan vatandaşlar kendilerini sokağa ve caddelere attı. Bayramyeri, Çınar Meydan’ında yoğunluğun yaşandığı Denizli’de, 65 yaş üstü vatandaşlar dışarıda dolaşmanın keyfini yaşadı. Maskelerini de takmayı ihmal etmeyen vatandaşlar, yalnız başına ve eşleri ile birlikte çıkan vatandaşların yanı sıra anne ve babalarına eşlik eden refakatçiler de yer aldı.   Yasağın esnetilmesi üzerine sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşlar, yapılan uygulamadan memnun olmalarının yanı sıra, bunu hafta içinde ve her yerin açık olduğu günde yapılsaydı daha iyi olacaktı. Genel ihtiyaçlarımızı karşılar, 4 saatlik de olsa özgürce dolaşmanın tadını çıkarırdık dediler.Bazı vatandaşlar ise banka ATM’lerinin önlerinde kuyruk oluşturarak para çekme işlemi gerçekleştirdi.     20 YAŞ ALTI NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKACAK? Erdoğan, "20 yaş altı için ise bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu hafta içinde, 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkartılabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkarak, hava alıp dinlenebilecek. Kurallara riayet düzeyine bakarak, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettireceğiz" şeklinde konuşmuştu.        

Koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı bugün esnetildi. Denizli’de bu kapsamda 65 yaş üstü vatandaşlar bugün saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında sokağa çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Bu güzel günde maske takmayı ihmal etmeyin" uyarısında bulundu.

 

BUGÜN SAAT 11:00-15:00 ARASI

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlar için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına bugün 4 saatliğine ara verildi. Denizli’de uzun süredir yasak gereği adeta evlerine hapsolan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar meydanlara akın etti.

 

 

ERDOĞAN DUYURMUŞTU

65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma iznini Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba, ilk etapta, sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz" ifadeleriyle duyurmuştu.

 

 

DENİZLİ MEYDANLARINI DOLDURDULAR

Denizli’de 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağında 4 saatlik yapılan esneme ile uzun süredir evde izole olan vatandaşlar kendilerini sokağa ve caddelere attı. Bayramyeri, Çınar Meydan’ında yoğunluğun yaşandığı Denizli’de, 65 yaş üstü vatandaşlar dışarıda dolaşmanın keyfini yaşadı. Maskelerini de takmayı ihmal etmeyen vatandaşlar, yalnız başına ve eşleri ile birlikte çıkan vatandaşların yanı sıra anne ve babalarına eşlik eden refakatçiler de yer aldı.

 

Yasağın esnetilmesi üzerine sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşlar, yapılan uygulamadan memnun olmalarının yanı sıra, bunu hafta içinde ve her yerin açık olduğu günde yapılsaydı daha iyi olacaktı. Genel ihtiyaçlarımızı karşılar, 4 saatlik de olsa özgürce dolaşmanın tadını çıkarırdık dediler.Bazı vatandaşlar ise banka ATM’lerinin önlerinde kuyruk oluşturarak para çekme işlemi gerçekleştirdi.

 

 

20 YAŞ ALTI NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKACAK?

Erdoğan, "20 yaş altı için ise bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu hafta içinde, 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkartılabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkarak, hava alıp dinlenebilecek. Kurallara riayet düzeyine bakarak, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettireceğiz" şeklinde konuşmuştu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.