Denizli Milletvekili Kazım Arslan Hayatını Kaybetti. Son Dakika!

DENİZLİ 07.06.2019 - 07:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Milletvekili Kazım Arslan Hayatını Kaybetti. Son Dakika!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 25., 26. ve 27. Dönem Denizli Milletvekili Kazım Arslan geçirdiği beyin kanaması sonucu Antalya’da hayatını kaybetti.   Edinilen bilgiye göre ailesi ile birlikte bayram tatili için Antalya – Aksu’da bulunan evinde aniden rahatsızlanan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan hastaneye kaldırıldı. Saat 00.30 sıralarında gerçekleşen beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırılan Arslan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.   Ani ölümüyle sevenlerini yasa boğan Arslan’ın cenazesi sabah 06.30’da Antalya’dan Denizli’ye getirilmek üzere hareket etti.   KAZIM ARSLAN KİMDİR? 17 Mart 1954'te, Denizli'nin Tavas ilçesinin Solmaz Köyü'nde doğdu, Kızılca Kasabası'nda büyüdü.   Kazım ARSLAN, Tekstil sanayicisi ve avukat; 1976'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1979-1999 arasında Denizli'de serbest avukatlık yaptı, 4 yıl Denizli Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2 yıl Disiplin Kurulu Üyeliği'nde bulundu. 1984-1989 arasında Denizli'de SODEP İl Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, 1989'da SHP İl Sekreterliği'ne, 1991'de SHP İl Başkanlığı'na seçildi. 1992-1995 arası CHP İl Başkanlığı yaptı.   Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği'ni 6 sene, Genel Sekreter Yardımcılığı'nı 4 sene, Genel Başkan Yardımcılığı görevini 1 sene yürüttü. Serbest avukatlığı 1999 yılında bıraktı, Arslan tekstil sanayiciliği yapmaktaydı.   Denizli Kültür ve Eğitim Vakfı'nı Atatürkçü ve Cumhuriyetçi arkadaşlarıyla birlikte 1992 yılında kurdu, yoksul öğrencilerin barınması ve eğitimi için yurt yaptırmışlar ve burs vermektedirler. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlığı'nı ve Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği-Denizli Şube Başkanlığı görevini 6'şar yıl yürüttü.   Denizli Yüksek Öğretim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği'ni sürdürmekteydi. Denizli'deki 10 sivil toplum örgütünün üyesiydi, Siyasete Adanan Hayat adında kitabı vardır.   2014 yerel seçimlerinde CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu, 25. ve 26. Dönem'de Denizli Milletvekili seçildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği yaptı. 27. Dönem'de yeniden Denizli Milletvekili seçildi. Arslan, evli ve 2 çocuk babasıydı.   Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Kazım Arslan 07 Haziran 2019 günü geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.     DENİZLİ20HABER.COM ailesi olarak Milletvekili Kazım Arslan'a Allah'tan Rahmet, başta ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz. Denizlimizin ve ülkemizin başı sağolsun.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 25., 26. ve 27. Dönem Denizli Milletvekili Kazım Arslan geçirdiği beyin kanaması sonucu Antalya’da hayatını kaybetti.

 

Edinilen bilgiye göre ailesi ile birlikte bayram tatili için Antalya – Aksu’da bulunan evinde aniden rahatsızlanan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan hastaneye kaldırıldı. Saat 00.30 sıralarında gerçekleşen beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırılan Arslan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

 

Ani ölümüyle sevenlerini yasa boğan Arslan’ın cenazesi sabah 06.30’da Antalya’dan Denizli’ye getirilmek üzere hareket etti.

 

KAZIM ARSLAN KİMDİR?

17 Mart 1954'te, Denizli'nin Tavas ilçesinin Solmaz Köyü'nde doğdu, Kızılca Kasabası'nda büyüdü.

 

Kazım ARSLAN, Tekstil sanayicisi ve avukat; 1976'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1979-1999 arasında Denizli'de serbest avukatlık yaptı, 4 yıl Denizli Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2 yıl Disiplin Kurulu Üyeliği'nde bulundu. 1984-1989 arasında Denizli'de SODEP İl Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, 1989'da SHP İl Sekreterliği'ne, 1991'de SHP İl Başkanlığı'na seçildi. 1992-1995 arası CHP İl Başkanlığı yaptı.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği'ni 6 sene, Genel Sekreter Yardımcılığı'nı 4 sene, Genel Başkan Yardımcılığı görevini 1 sene yürüttü. Serbest avukatlığı 1999 yılında bıraktı, Arslan tekstil sanayiciliği yapmaktaydı.

 

Denizli Kültür ve Eğitim Vakfı'nı Atatürkçü ve Cumhuriyetçi arkadaşlarıyla birlikte 1992 yılında kurdu, yoksul öğrencilerin barınması ve eğitimi için yurt yaptırmışlar ve burs vermektedirler. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlığı'nı ve Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği-Denizli Şube Başkanlığı görevini 6'şar yıl yürüttü.

 

Denizli Yüksek Öğretim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği'ni sürdürmekteydi. Denizli'deki 10 sivil toplum örgütünün üyesiydi, Siyasete Adanan Hayat adında kitabı vardır.

 

2014 yerel seçimlerinde CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu, 25. ve 26. Dönem'de Denizli Milletvekili seçildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği yaptı. 27. Dönem'de yeniden Denizli Milletvekili seçildi. Arslan, evli ve 2 çocuk babasıydı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Kazım Arslan 07 Haziran 2019 günü geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

 

 

DENİZLİ20HABER.COM ailesi olarak Milletvekili Kazım Arslan'a Allah'tan Rahmet, başta ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz. Denizlimizin ve ülkemizin başı sağolsun.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.