Denizli Müftülüğü’nden 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu Öğreticilerine Seminer

EĞİTİM 27.09.2018 - 15:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Müftülüğü’nden 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu Öğreticilerine Seminer

Denizli İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı program çerçevesinde, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında görev yapan öğreticilerin alana yönelik formasyon bilgilerini geliştirmek amacıyla 17-21 Eylül tarihleri arasında Orhan Abalıoğlu Hilal Kur’an Kursu’nda hizmet içi eğitim semineri düzenledi.   Seminerin son dersine katılan İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, Eğitim Uzmanı Mehmet Demir ile 71 Kur’an kursu öğreticisi katıldı. İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının rehberliğinde ‘4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu Rehber Öğretici Hizmet İçi Eğitim Semineri’ İl Müftülüğünün koordinatörlüğünde 17-21 Eylül tarihleri arasında toplamda 36 saatlik bir hizmet içi eğitim semineri düzenlediğini söyledi.     2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyulan 4-6 yaş grubu Kur'an Kursları Öğretim Programı'nın Kur'an kurslarımızda aktif olarak hizmet verdiğini belirten İl Müftü Yardımcısı Belgrat, “Denizli’mizde 2014 -2015 eğitim ve öğretim yılında 67 öğrenci ile başlayan 4-6 yaş grubu Kur'an kursları öğrenci sayısı bugün 1500'i aşmıştır. Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki, uygulamaya başladığımız tarihten itibaren öğrenci sayısı her yıl bir önceki yılın öğrenci sayısının iki katına ulaşmıştır. Ulaştığımız öğrenci sayısı ve verilen hizmete gösterilen yüksek teveccüh bizleri eğitim konusunda Başkanlığımız bu kursların eğitimlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmak maksadıyla öğreticilerimize beş günlük eğitim seminer yaptık. Seminerin toplamda 36 saatlik programın; 16 saatlik teorik, 20 saatlik uygulama içeren eğitim sürecinden geçtiniz. Seminerin düzenlenmesinde emeği geçen ve her türlü katkı sağlayanlara teşekkür ederim. İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılımız daha verimli bir dönem olacaktır. Başta bu seminerin, siz değerli öğreticilerimize, öğrencilerimize ve ilimize hayırlar getirmesini Cenâb-ı Allah’tan niyaz ederim.” dedi.    

Denizli İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı program çerçevesinde, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında görev yapan öğreticilerin alana yönelik formasyon bilgilerini geliştirmek amacıyla 17-21 Eylül tarihleri arasında Orhan Abalıoğlu Hilal Kur’an Kursu’nda hizmet içi eğitim semineri düzenledi.

 

Seminerin son dersine katılan İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, Eğitim Uzmanı Mehmet Demir ile 71 Kur’an kursu öğreticisi katıldı. İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının rehberliğinde ‘4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu Rehber Öğretici Hizmet İçi Eğitim Semineri’ İl Müftülüğünün koordinatörlüğünde 17-21 Eylül tarihleri arasında toplamda 36 saatlik bir hizmet içi eğitim semineri düzenlediğini söyledi.

 

 

2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyulan 4-6 yaş grubu Kur'an Kursları Öğretim Programı'nın Kur'an kurslarımızda aktif olarak hizmet verdiğini belirten İl Müftü Yardımcısı Belgrat, “Denizli’mizde 2014 -2015 eğitim ve öğretim yılında 67 öğrenci ile başlayan 4-6 yaş grubu Kur'an kursları öğrenci sayısı bugün 1500'i aşmıştır. Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki, uygulamaya başladığımız tarihten itibaren öğrenci sayısı her yıl bir önceki yılın öğrenci sayısının iki katına ulaşmıştır. Ulaştığımız öğrenci sayısı ve verilen hizmete gösterilen yüksek teveccüh bizleri eğitim konusunda Başkanlığımız bu kursların eğitimlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmak maksadıyla öğreticilerimize beş günlük eğitim seminer yaptık. Seminerin toplamda 36 saatlik programın; 16 saatlik teorik, 20 saatlik uygulama içeren eğitim sürecinden geçtiniz. Seminerin düzenlenmesinde emeği geçen ve her türlü katkı sağlayanlara teşekkür ederim. İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılımız daha verimli bir dönem olacaktır. Başta bu seminerin, siz değerli öğreticilerimize, öğrencilerimize ve ilimize hayırlar getirmesini Cenâb-ı Allah’tan niyaz ederim.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.