Denizli MÜSİAD şubesi Tübitak 4006 Bilim Fuarını ziyaret etti

DENİZLİ 01.05.2019 - 13:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli MÜSİAD şubesi Tübitak 4006 Bilim Fuarını ziyaret etti

Denizli Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şubesi yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı”nı ziyaret etti.   Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı”nda “Tutsak değilim bilinçliyim, tırnak mantarına bal kabağı, hidrolik direksiyon, elektrik üreten araç lastikleri, bayat ekmeği ekmek unu olarak kullanmak, akıllı yalak, güvenli sürüş kontrolü, acil çıkış sistemleri, hava yastıklı bebek koltuğu, suyun elektrolizi, akıllı bocce sistemi, gelişmiş şarj aleti, trafik ışıkları ve sokak aydınlatmasında enerji tasarrufu, eski ve yeni metodlarla ısı yalıtımı, kadastroda yenilik, geri dönüşüm zenginlik demektir, Pisagor teoreminin suyla ispatı, Denizli’de göçebe yörükler, fay hatlarıyla sıcak su kaynaklarının ilişkisi, çok amaçlı file, kılıç tank, ahşapta geri dönüşüm, kim bu, İngilizce eğitim sokağı, mobil anahtar” projeleri sergilendi. Projelerde 25 danışman öğretmen ve 50 öğrenci görev aldı.     Projeleri inceleyen MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün ve MÜSİAD üyeleri öğrencilerin projelerini oldukça başarılı bulduklarını ifade etti. Başkan Akgün “Mesleki ve teknik eğitim alan öğrenciler arasında ne kadar çok cevher olduğunu bu fuar vesilesiyle görmüş olduk. Meslek Liselerinde eğitim alan kardeşlerimiz bizim için çok değerli. Geleceğimizin teminatı olan bu öğrencilere hem devlet hem özel sektör sahip çıkmak ve her alanda desteklemek zorundadır. Mesleki ve teknik eğitimin özendirilmesi, mesleki yeterlilik kazandırılması, öğrencilerin okuduğu bölümle ilgili firmalara teknik geziler düzenlenmesi gerekiyor. Bu konunun acilen devlet politikası haline getirilmesi ve gerekli tanıtım çalışmalarının yapılması, Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi olmalıdır. Ülke gündemini meşgul eden siyasi tartışmalar yerine bilim ve teknolojide neler yapmalı bunları konuşmalıyız. Meslek liselerini nasıl cazibe merkezi haline getirebiliriz bunları konuşmalıyız. Bu fuarda gördük ki öğrencilere fırsat ve imkan tanınsa savunma sanayiinden matematiğe, otomotivden enerji tasarrufu uygulamalarına kadar bir çok alanda fikir ve ürün geliştirebilecekler. Devlet Kurumları ve tüm sivil toplum kuruluşlarının meslek liselerine destek vermesi gerekiyor.” Şeklinde konuştu.    

Denizli Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şubesi yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı”nı ziyaret etti.

 

Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı”nda “Tutsak değilim bilinçliyim, tırnak mantarına bal kabağı, hidrolik direksiyon, elektrik üreten araç lastikleri, bayat ekmeği ekmek unu olarak kullanmak, akıllı yalak, güvenli sürüş kontrolü, acil çıkış sistemleri, hava yastıklı bebek koltuğu, suyun elektrolizi, akıllı bocce sistemi, gelişmiş şarj aleti, trafik ışıkları ve sokak aydınlatmasında enerji tasarrufu, eski ve yeni metodlarla ısı yalıtımı, kadastroda yenilik, geri dönüşüm zenginlik demektir, Pisagor teoreminin suyla ispatı, Denizli’de göçebe yörükler, fay hatlarıyla sıcak su kaynaklarının ilişkisi, çok amaçlı file, kılıç tank, ahşapta geri dönüşüm, kim bu, İngilizce eğitim sokağı, mobil anahtar” projeleri sergilendi. Projelerde 25 danışman öğretmen ve 50 öğrenci görev aldı.

 

 

Projeleri inceleyen MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün ve MÜSİAD üyeleri öğrencilerin projelerini oldukça başarılı bulduklarını ifade etti. Başkan Akgün “Mesleki ve teknik eğitim alan öğrenciler arasında ne kadar çok cevher olduğunu bu fuar vesilesiyle görmüş olduk. Meslek Liselerinde eğitim alan kardeşlerimiz bizim için çok değerli. Geleceğimizin teminatı olan bu öğrencilere hem devlet hem özel sektör sahip çıkmak ve her alanda desteklemek zorundadır. Mesleki ve teknik eğitimin özendirilmesi, mesleki yeterlilik kazandırılması, öğrencilerin okuduğu bölümle ilgili firmalara teknik geziler düzenlenmesi gerekiyor. Bu konunun acilen devlet politikası haline getirilmesi ve gerekli tanıtım çalışmalarının yapılması, Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi olmalıdır. Ülke gündemini meşgul eden siyasi tartışmalar yerine bilim ve teknolojide neler yapmalı bunları konuşmalıyız. Meslek liselerini nasıl cazibe merkezi haline getirebiliriz bunları konuşmalıyız. Bu fuarda gördük ki öğrencilere fırsat ve imkan tanınsa savunma sanayiinden matematiğe, otomotivden enerji tasarrufu uygulamalarına kadar bir çok alanda fikir ve ürün geliştirebilecekler. Devlet Kurumları ve tüm sivil toplum kuruluşlarının meslek liselerine destek vermesi gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.