Denizli’nin 98 Yıllık Şanlı Tarihi Yeniden Yaşatılacak

KÜLTÜR 13.05.2017 - 13:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli’nin 98 Yıllık Şanlı Tarihi Yeniden Yaşatılacak

15 Mayıs 1919'da Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılan milli mücadele ateşi 98 yıl sonra Denizli'de yeniden yaşatılacak.

15 Mayıs 1919'da Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılan milli mücadele ateşi 98 yıl sonra Denizli'de yeniden yaşatılacak.   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm Denizlilileri 15 Mayıs Pazartesi günü Saat 17.30'da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenleyecekleri Milli Mücadele Günü programına ve Milli Mücadele Yürüyüşü'ne davet etti.   Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde 98 yıl önce yakılan milli mücadele ateşi Denizli'de yeniden canlandırılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin şanlı tarihinin yeniden yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması amacıyla 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü programı düzenliyor. 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda saat 17.30’da çelenk sunumu ile başlayacak program kapsamında Denizlililer 98 yıl önce yaptığı gibi Bayramyeri Meydanı'na kadar milli mücadele yürüyüşü gerçekleştirecek. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndan başlayacak olan kortej Atatürk Caddesi ve Kayalık Caddesi'nden devam ederek Bayramyeri Meydanı'na ulaşacak.     Denizlililer mehter eşliğinde yürüyecek   Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın eşlik edeceği Bayramyeri Meydanı'nda tamamlanacak yürüyüşün sonunda ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından kahramanlık ve ağıt türküleri seslendirilecek. Şiirlerin okunup konuşmaların yapılacağı kutlama etkinliklerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de bir gösteri gerçekleştirecek.         ‘98 yıl önce olduğu gibi’   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs inancı, heyecanı ve coşkusunun 98 yıldır aynı ruhla yaşatıldığını belirterek, Denizli'nin bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdasının 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında da kendini gösterdiğini vurguladı. Tüm Denizlilileri 15 Mayıs Milli Mücadele Günü etkinliklerine davet eden Başkan Zolan, “98 yıl önce olduğu gibi aynı ruh ve inançla Denizli sancağını Bayramyeri Meydanı'na taşıyacağız ve halkımızın milli mücadele ruhunu hala yüreklerinde taşıdığını herkese göstereceğiz. 15 Mayıs 1919'da düşmanı Denizli’ye sokmayan Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve beraberindekilerin torunları olarak bizler de 15 Temmuz'da şehrimizi vatan hainlerine bırakmadık. 15 Temmuz'un kahramanları 98 yıl önce olduğu gibi 15 Mayıs'ın kahramanlarının izinden yürümeye devam etti."     15 Mayıs 1919'da neler yaşandı   15 Mayıs 1919'da İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi vatandaşları bir araya topladı. Kayalık Camisi önünde toplanan vatandaşlar, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin önderliğinde Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüdü. Burada verdiği fetvada, "Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz" diyen Müftü Ahmet Hulusi Efendi, kurtuluş meşalesini Bayramyeri Meydanı'nda yaktı.  
15 Mayıs 1919'da Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılan milli mücadele ateşi 98 yıl sonra Denizli'de yeniden yaşatılacak.

15 Mayıs 1919'da Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılan milli mücadele ateşi 98 yıl sonra Denizli'de yeniden yaşatılacak.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm Denizlilileri 15 Mayıs Pazartesi günü Saat 17.30'da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenleyecekleri Milli Mücadele Günü programına ve Milli Mücadele Yürüyüşü'ne davet etti.

 

Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde 98 yıl önce yakılan milli mücadele ateşi Denizli'de yeniden canlandırılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin şanlı tarihinin yeniden yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması amacıyla 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü programı düzenliyor. 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda saat 17.30’da çelenk sunumu ile başlayacak program kapsamında Denizlililer 98 yıl önce yaptığı gibi Bayramyeri Meydanı'na kadar milli mücadele yürüyüşü gerçekleştirecek. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndan başlayacak olan kortej Atatürk Caddesi ve Kayalık Caddesi'nden devam ederek Bayramyeri Meydanı'na ulaşacak.

 

 

Denizlililer mehter eşliğinde yürüyecek

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın eşlik edeceği Bayramyeri Meydanı'nda tamamlanacak yürüyüşün sonunda ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından kahramanlık ve ağıt türküleri seslendirilecek. Şiirlerin okunup konuşmaların yapılacağı kutlama etkinliklerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de bir gösteri gerçekleştirecek.

 

 

 

 

‘98 yıl önce olduğu gibi’

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs inancı, heyecanı ve coşkusunun 98 yıldır aynı ruhla yaşatıldığını belirterek, Denizli'nin bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdasının 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında da kendini gösterdiğini vurguladı. Tüm Denizlilileri 15 Mayıs Milli Mücadele Günü etkinliklerine davet eden Başkan Zolan, “98 yıl önce olduğu gibi aynı ruh ve inançla Denizli sancağını Bayramyeri Meydanı'na taşıyacağız ve halkımızın milli mücadele ruhunu hala yüreklerinde taşıdığını herkese göstereceğiz. 15 Mayıs 1919'da düşmanı Denizli’ye sokmayan Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve beraberindekilerin torunları olarak bizler de 15 Temmuz'da şehrimizi vatan hainlerine bırakmadık. 15 Temmuz'un kahramanları 98 yıl önce olduğu gibi 15 Mayıs'ın kahramanlarının izinden yürümeye devam etti."

 

 

15 Mayıs 1919'da neler yaşandı

 

15 Mayıs 1919'da İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi vatandaşları bir araya topladı. Kayalık Camisi önünde toplanan vatandaşlar, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin önderliğinde Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüdü. Burada verdiği fetvada, "Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz" diyen Müftü Ahmet Hulusi Efendi, kurtuluş meşalesini Bayramyeri Meydanı'nda yaktı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.