Denizli’nin Alman damadı hayatını kaybetti

YAŞAM 16.09.2019 - 10:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli’nin Alman damadı hayatını kaybetti

Denizli’nin Çameli İlçesi’ne yıllar önce Türk eşiyle birlikte yerleşen ve 70 yaşında Müslüman olduktan sonra Volkan Atilla adını alan 1939 doğumlu Wolfgang Schaddach, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetti.   Güler Schaddach ile evli Almanya’nın Salzburg 1939 doğumlu Alman Wolfgang Schaddach, 26 yıl önce Türkiye’de yaşamaya başlamasının ardından yerleştiği Çameli’de 70 yaşında Müslümanlığı seçti.   Çameli Müftülüğü'nde, Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan ve Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz'ın da katılımıyla ihtida töreni düzenlendi. Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan ve Volkan Atilla adını alan Schaddach'a, belgesini Kaymakam Feslihan verdi.   Schaddach, yıllar önce astım hastalığına yakalandığını, tedavisi için neredeyse ülkesindeki tüm sağlık kuruluşlarına gittiğini, bir profesörün kendisine "2 yıl ömrün var" dediğini, bunun üzerine Türk olan eşi Güler Schaddach ile birlikte Türkiye'ye geldi. Türkiye’ye geldikten sonra sağlık problemlerini atlatan ve yaşamaya devam eden Wolfgang Schaddach Müslüman olarak ölmek istediğini söyleyerek 70 yaşında Müslüman oldu.   26 yıl önce Türkiye'de yaşamaya başlayan ve hakkında basında bir çok haberde yer verilen Wolfgang Schaddach'ın Cenazesi bugün Belevi Mahallesi'nde öğle namazının ardından toprağa verilecek.

Denizli’nin Çameli İlçesi’ne yıllar önce Türk eşiyle birlikte yerleşen ve 70 yaşında Müslüman olduktan sonra Volkan Atilla adını alan 1939 doğumlu Wolfgang Schaddach, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetti.

 

Güler Schaddach ile evli Almanya’nın Salzburg 1939 doğumlu Alman Wolfgang Schaddach, 26 yıl önce Türkiye’de yaşamaya başlamasının ardından yerleştiği Çameli’de 70 yaşında Müslümanlığı seçti.

 

Çameli Müftülüğü'nde, Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan ve Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz'ın da katılımıyla ihtida töreni düzenlendi. Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan ve Volkan Atilla adını alan Schaddach'a, belgesini Kaymakam Feslihan verdi.

 

Schaddach, yıllar önce astım hastalığına yakalandığını, tedavisi için neredeyse ülkesindeki tüm sağlık kuruluşlarına gittiğini, bir profesörün kendisine "2 yıl ömrün var" dediğini, bunun üzerine Türk olan eşi Güler Schaddach ile birlikte Türkiye'ye geldi. Türkiye’ye geldikten sonra sağlık problemlerini atlatan ve yaşamaya devam eden Wolfgang Schaddach Müslüman olarak ölmek istediğini söyleyerek 70 yaşında Müslüman oldu.

 

26 yıl önce Türkiye'de yaşamaya başlayan ve hakkında basında bir çok haberde yer verilen Wolfgang Schaddach'ın Cenazesi bugün Belevi Mahallesi'nde öğle namazının ardından toprağa verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.