Denizli’nin geleceğini planlayacaklar

GÜNDEM 05.07.2017 - 16:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli’nin geleceğini planlayacaklar

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Denizli’nin 1/25000’lik nazım imar planı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

  Denizli’nin geleceğini planlayacaklar   Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Denizli’nin 1/25000’lik nazım imar planı bilgilendirme toplantısı yapıldı.   Toplantıda kentin 2050 yılına kadar kullanılması planlanan 1/25000’lik nazım imar planı anlatıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’nin geleceğini planlıyoruz” dedi.     Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği  toplantıda Denizli’nin 1/25000’lik nazım imar planı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Seval Gebeş, belde belediyelerin Denizli Belediyesi’ne ve sonrasında da Denizli’nin büyükşehir statüsü kazanması ile geçmişte hazırlanan 1/25000’lik nazım imar planlarının yetersiz kaldığını söyledi. Gebeş, "Bunun üzerine İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı olarak, yeni bir 1/25000’lik nazım imar planı hazırlanması için 2016 yılında yaklaşık 50 kurumdan görüş aldık. Bu toplantı ile kurumlardan aldığımız bu görüşleri katılımcılara anlatıp sizlerinde görüş ve değerlendirmeleriniz ile daha katılımcı bir plan yapmayı hedefliyoruz” dedi.   "Denizli’de bütünlüğü sağlayacağız"   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, güzel bir işin başlangıcını yaptıklarını belirterek, "Denizli 2014 yılında büyükşehir statüsüne kavuştu. Fiziki anlamda Denizli’de yaşayan bütün vatandaşlarımıza aynı hizmeti vermeye başladık. Bu bütünlüğü planlarda da sağlamamız gerekiyor. Büyükşehir belediyelerinin kuruluş amacı, şehrin bir bütün alarak hedefe gitmesinin önünü açmaktır. Bunları bizzat yaşayan bir başkan olarak bütünlüğün ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. 2004 yılında göreve geldiğimizde, Denizli bütünşehir değildi. 2009 yılında 5 kilometre kararı çıkmasından sonra Denizli bütünşehir olmuştu. Aynı yolun bir tarafı başka diğer tarafı başka bir belediyeye aitti. Aynı kavşakta 4 farklı belediyenin olduğu zamanlar vardı. Büyükşehir olmaktaki amaç şehrin bütün olarak ele alınmasıydı. Yatırımlar konusunda önemliydi ama planlama anlamında daha da önemliydi" dedi.   "Toplantılar sürecek"   Söz konusu çalışma ile Denizli'nin geleceğinin planlanacağını anlatan Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun bir bütün olarak ele alınıp Denizli’nin tek parça halinde ele alınması gerekiyordu. Bugün Denizli’nin 1/25000’lik nazım imar planının yapılması için ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu konu ile ilgili kurumlarımız fikir bildirdiler, ben katkı koyan kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sizin şehre olan ilginizi göstermektedir. Bu ilk toplantımız, bu toplantılarımız devam edecek. Yüklenici firma ile enine boyuna konuştuk şehri derinlemesine ele aldık. Bu toplantının ve çalışmaların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Denizli’nin 1/25000’lik nazım imar planı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Denizli’nin geleceğini planlayacaklar

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Denizli’nin 1/25000’lik nazım imar planı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Toplantıda kentin 2050 yılına kadar kullanılması planlanan 1/25000’lik nazım imar planı anlatıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’nin geleceğini planlıyoruz” dedi.

 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği  toplantıda Denizli’nin 1/25000’lik nazım imar planı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Seval Gebeş, belde belediyelerin Denizli Belediyesi’ne ve sonrasında da Denizli’nin büyükşehir statüsü kazanması ile geçmişte hazırlanan 1/25000’lik nazım imar planlarının yetersiz kaldığını söyledi. Gebeş, "Bunun üzerine İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı olarak, yeni bir 1/25000’lik nazım imar planı hazırlanması için 2016 yılında yaklaşık 50 kurumdan görüş aldık. Bu toplantı ile kurumlardan aldığımız bu görüşleri katılımcılara anlatıp sizlerinde görüş ve değerlendirmeleriniz ile daha katılımcı bir plan yapmayı hedefliyoruz” dedi.

 

"Denizli’de bütünlüğü sağlayacağız"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, güzel bir işin başlangıcını yaptıklarını belirterek, "Denizli 2014 yılında büyükşehir statüsüne kavuştu. Fiziki anlamda Denizli’de yaşayan bütün vatandaşlarımıza aynı hizmeti vermeye başladık. Bu bütünlüğü planlarda da sağlamamız gerekiyor. Büyükşehir belediyelerinin kuruluş amacı, şehrin bir bütün alarak hedefe gitmesinin önünü açmaktır. Bunları bizzat yaşayan bir başkan olarak bütünlüğün ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. 2004 yılında göreve geldiğimizde, Denizli bütünşehir değildi. 2009 yılında 5 kilometre kararı çıkmasından sonra Denizli bütünşehir olmuştu. Aynı yolun bir tarafı başka diğer tarafı başka bir belediyeye aitti. Aynı kavşakta 4 farklı belediyenin olduğu zamanlar vardı. Büyükşehir olmaktaki amaç şehrin bütün olarak ele alınmasıydı. Yatırımlar konusunda önemliydi ama planlama anlamında daha da önemliydi" dedi.

 

"Toplantılar sürecek"

 

Söz konusu çalışma ile Denizli'nin geleceğinin planlanacağını anlatan Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun bir bütün olarak ele alınıp Denizli’nin tek parça halinde ele alınması gerekiyordu. Bugün Denizli’nin 1/25000’lik nazım imar planının yapılması için ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu konu ile ilgili kurumlarımız fikir bildirdiler, ben katkı koyan kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sizin şehre olan ilginizi göstermektedir. Bu ilk toplantımız, bu toplantılarımız devam edecek. Yüklenici firma ile enine boyuna konuştuk şehri derinlemesine ele aldık. Bu toplantının ve çalışmaların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.