Denizli’nin “Milli Mücadele Günü” coşkuyla kutlandı

DENİZLİ 16.05.2017 - 08:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli’nin “Milli Mücadele Günü” coşkuyla kutlandı

Denizli’de, 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılan milli mücadele gününün 98’inci yıl dönümü kortej yürüyüşle kutlandı.

Denizli’de, 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılan milli mücadele gününün 98’inci yıl dönümü kortej yürüyüşle kutlandı.  Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Mayıs’ta Milli Mücadele Günü programı ve Milli Mücadele Yürüyüşü düzenlendi. Kentin tarihinin yeniden yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Denizli Milli Mücadele Günü programında, 98 yıl önceki gibi Delikliçınar Meydanında başladı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yürüyüşe geçildi. Program kapsamında 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanından başlayan kortej yürüyüşü, temsilen Atatürk Caddesinden geçip, Kayalık Caddesinden Bayramyeri Meydanında kadar ellerinden Türk bayraklarıyla binlerce vatandaş yürüdü. Kortej yürüyüşüne Denizli Vali Yardımcısı Rifat Ata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11 Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Merkezefendi belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, diğer ilçelerden gelen belediye başkanları, askeri erkan, öğrenciler, Ahmet Hulusi Efendi torunları ve binlerce vatandaş katıldı.   Yürüyüşe büyük ilgi gösteren vatandaşlar, mehter takımının geçişi sırasında cep telefonlarını alarak kayıt yapmaya başladı. Meraklı bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonlarına çıkarak, yürüyüşü izledi, geçenleri alkışladı. Genç yaşlı, kadın erkek her kesimden vatandaşın katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne olurken, yürüyüşe katılan vatandaşlar ise durumdan memnun olduklarını, yürüyüşün çok güzel olduğunu söylediler. Yürüyüş sonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin oynadığı Zeybek oyunu vatandaşlardan alkış aldı. Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin fetvası ile milli mücadelenin fitilinin ateşlendiğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bugün Denizlimiz için çok önemli ve çok özel bir gün. Coştuğumuz ve gurur duyduğumuz bir gün. 15 Mayıs, Denizli’de milli mücadelenin başlatıldığı yer. Uzun zamandan beri tabi ki, bu gündeme gelmemiş. Sanki Denizli kurtulmamış gibi, başka şehirlerin kurtuluş günleri vardı. Denizli'nin niye kurtuluş günü yok diye kendi kendimize hayıflanıyorduk. Almış olduğumuz kararla 15 Mayıs'ı Milli Mücadele Günü olarak belirledik. Yaptığımız incelemede, baktığımızda Denizli, Türk yurdu olduktan sonra ecdadımız, atalarımız burayı Türk yurdu yaptıktan sonra buraya düşman postalı değmemiş. Onun için ki, şehrimizin Denizli'mizin kurtuluş günü yoktur” diye konuştu.  
Denizli’de, 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılan milli mücadele gününün 98’inci yıl dönümü kortej yürüyüşle kutlandı.

Denizli’de, 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılan milli mücadele gününün 98’inci yıl dönümü kortej yürüyüşle kutlandı. 


Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Mayıs’ta Milli Mücadele Günü programı ve Milli Mücadele Yürüyüşü düzenlendi. Kentin tarihinin yeniden yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Denizli Milli Mücadele Günü programında, 98 yıl önceki gibi Delikliçınar Meydanında başladı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yürüyüşe geçildi.


Program kapsamında 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanından başlayan kortej yürüyüşü, temsilen Atatürk Caddesinden geçip, Kayalık Caddesinden Bayramyeri Meydanında kadar ellerinden Türk bayraklarıyla binlerce vatandaş yürüdü. Kortej yürüyüşüne Denizli Vali Yardımcısı Rifat Ata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11 Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Merkezefendi belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, diğer ilçelerden gelen belediye başkanları, askeri erkan, öğrenciler, Ahmet Hulusi Efendi torunları ve binlerce vatandaş katıldı.

 


Yürüyüşe büyük ilgi gösteren vatandaşlar, mehter takımının geçişi sırasında cep telefonlarını alarak kayıt yapmaya başladı. Meraklı bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonlarına çıkarak, yürüyüşü izledi, geçenleri alkışladı. Genç yaşlı, kadın erkek her kesimden vatandaşın katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne olurken, yürüyüşe katılan vatandaşlar ise durumdan memnun olduklarını, yürüyüşün çok güzel olduğunu söylediler.


Yürüyüş sonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin oynadığı Zeybek oyunu vatandaşlardan alkış aldı.


Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin fetvası ile milli mücadelenin fitilinin ateşlendiğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bugün Denizlimiz için çok önemli ve çok özel bir gün. Coştuğumuz ve gurur duyduğumuz bir gün. 15 Mayıs, Denizli’de milli mücadelenin başlatıldığı yer. Uzun zamandan beri tabi ki, bu gündeme gelmemiş. Sanki Denizli kurtulmamış gibi, başka şehirlerin kurtuluş günleri vardı. Denizli'nin niye kurtuluş günü yok diye kendi kendimize hayıflanıyorduk. Almış olduğumuz kararla 15 Mayıs'ı Milli Mücadele Günü olarak belirledik. Yaptığımız incelemede, baktığımızda Denizli, Türk yurdu olduktan sonra ecdadımız, atalarımız burayı Türk yurdu yaptıktan sonra buraya düşman postalı değmemiş. Onun için ki, şehrimizin Denizli'mizin kurtuluş günü yoktur” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.