Denizli’nin o ilçeselinde kahvehane, yeme-içme vb. yerler 14 gün kapanacak

DENİZLİ 05.11.2020 - 09:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli’nin o ilçeselinde kahvehane, yeme-içme vb. yerler 14 gün kapanacak

Denizli'nin Çameli ilçesinde 9 mahallede kahvehane, yeme-içme ve benzeri yerlerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Cuma gününden itibaren geçerli olmak şartıyla 14 gün süreyle tamamen kapatılacağı kararı alındı.   Çameli İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kaymakam Kerem Yenigün başkanlığında toplandı. Toplantıda İçişler Bakanlığı tarafından gönderilen yeni genelge ile uygulanacak tedbirlerin yanıs sıra kurul ilçeyle önemli bir karar aldı. Çameli’de, Güzelyurt, Çamlıbel, Yeşilyayla, Cumaalanı, Belevi, Kalınkoz, Kocaova, İmamlar ve Çiğdemli mahallelerinde kahvehane, yeme –içme ve benzeri tüm yerlerin Cuma gününden itibaren 14 gün süre ile kapatılması kararı alındı.   Çameli İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlar kapsamında;   Çameli İlçe Emniyet Amirliğinin 03.11.2020 tarih ve 28634408.62129(22167)/2020-185 sayılı yazısına istinaden;   İlgi yazı ve İçişleri Bakanlığı Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri Genelgesi gereği, İlçemizde umumi açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet gösteren ve vatandaşlarımızın çok yakın mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı değerlendirilen pavyon, diskotek ve barların faaliyetleri durdurulmuştur. Ancak, ilçemizde içkili restoran ruhsatına sahip işletmelerin faaliyetlerini bar, diskotek, pavyon gibi yürüttükleri Çameli İlçe Emniyet Amirliği'nin ilgi yazısından anlaşılmıştır.   Bu kapsamda;   1- İlçemizde Covid-19 kapsamında faaliyete izin verilen restoren, kafe vb. işletmelerin bar, pavyon diskotek şeklinde faaliyet gösterdikleri tespit edildiğinden, vatandaşlarımızın çok yakın mesafede bir arada bulunması hastalığın bulaşma riskini artıracağı gerekçesiyle ikinci bir emre kadar İçişleri Bakanlığı Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri Genelgesi ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 261. Maddesi gereğince faaliyetlerinin durdurulmasına,   2- Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununu ve İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,   3- Çameli Belediyesi aracılığı ile ilgi yazı ile tespit edilen işyerlerine Karar’ın ayrıca tebliğ edilmesine,   4- Ayrıca, vaka ve temaslı sayılarının fazla olması sebebiyle Güzelyurt, Çamlıbel, Yeşilyayla, Cumaalanı, Belevi, Kalınkoz, Kocaova, İmamlar ve Çiğdemli mahallelerinde kahvehane, yeme-içme vb. tüm yerlerin 06.11.2020 Cuma gününden itibaren 14 gün süre ile kapatılmasına; anılan mahalle camilerinden anons yapılıp muhtarlarca ayrıca halka duyurulmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir.  

Denizli'nin Çameli ilçesinde 9 mahallede kahvehane, yeme-içme ve benzeri yerlerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Cuma gününden itibaren geçerli olmak şartıyla 14 gün süreyle tamamen kapatılacağı kararı alındı.

 

Çameli İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kaymakam Kerem Yenigün başkanlığında toplandı. Toplantıda İçişler Bakanlığı tarafından gönderilen yeni genelge ile uygulanacak tedbirlerin yanıs sıra kurul ilçeyle önemli bir karar aldı. Çameli’de, Güzelyurt, Çamlıbel, Yeşilyayla, Cumaalanı, Belevi, Kalınkoz, Kocaova, İmamlar ve Çiğdemli mahallelerinde kahvehane, yeme –içme ve benzeri tüm yerlerin Cuma gününden itibaren 14 gün süre ile kapatılması kararı alındı.

 

Çameli İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlar kapsamında;

 

Çameli İlçe Emniyet Amirliğinin 03.11.2020 tarih ve 28634408.62129(22167)/2020-185 sayılı yazısına istinaden;

 

İlgi yazı ve İçişleri Bakanlığı Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri Genelgesi gereği, İlçemizde umumi açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet gösteren ve vatandaşlarımızın çok yakın mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı değerlendirilen pavyon, diskotek ve barların faaliyetleri durdurulmuştur. Ancak, ilçemizde içkili restoran ruhsatına sahip işletmelerin faaliyetlerini bar, diskotek, pavyon gibi yürüttükleri Çameli İlçe Emniyet Amirliği'nin ilgi yazısından anlaşılmıştır.

 

Bu kapsamda;

 

1- İlçemizde Covid-19 kapsamında faaliyete izin verilen restoren, kafe vb. işletmelerin bar, pavyon diskotek şeklinde faaliyet gösterdikleri tespit edildiğinden, vatandaşlarımızın çok yakın mesafede bir arada bulunması hastalığın bulaşma riskini artıracağı gerekçesiyle ikinci bir emre kadar İçişleri Bakanlığı Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri Genelgesi ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 261. Maddesi gereğince faaliyetlerinin durdurulmasına,

 

2- Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununu ve İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

 

3- Çameli Belediyesi aracılığı ile ilgi yazı ile tespit edilen işyerlerine Karar’ın ayrıca tebliğ edilmesine,

 

4- Ayrıca, vaka ve temaslı sayılarının fazla olması sebebiyle Güzelyurt, Çamlıbel, Yeşilyayla, Cumaalanı, Belevi, Kalınkoz, Kocaova, İmamlar ve Çiğdemli mahallelerinde kahvehane, yeme-içme vb. tüm yerlerin 06.11.2020 Cuma gününden itibaren 14 gün süre ile kapatılmasına; anılan mahalle camilerinden anons yapılıp muhtarlarca ayrıca halka duyurulmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.