Denizli Olarak Uzaktan Eğitimde Bizde Varız

EĞİTİM 20.03.2020 - 17:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli Olarak Uzaktan Eğitimde Bizde Varız

KOVID-19 salgınınedeni ile ülkemiz genelinde eğitime zorunlu bir ara verildi. Zorunlu ara eğitimde öğrencilerimizin derslerine devam etmeleri adına 23 Mart 2020 Pazartesi günü başlayayacak olan TRT - EBA TV aracılığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın seçtiği alanında başarılı öğretmenler ders anlatım videoları ile ders konularını anlatacak.   Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda bu süreçte sosyal medya hesapları üzerinden örnek uygulamalara imza atıyorlar. Ahmet Çalışkan Anaokulu içinde bulunduğumuz bu süreçte çocukların dikkatlerini farklı yöne çekmek ve velilerimize de destek olmak amacıyla sosyal medya hesabı olan @ahmetcaliskananaokuluInstagram hesabından önemli bir çalışma başlattı. Konu hakkında bilgi aktaran Denizli Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Oğuz, "Ahmet Çalışkan Anaokulu öğrencileri ve velileri gün içerisinde yaptıkları resimleri ile ev ortamındaki etkinliklerini okul idaresi ile paylaşıyorlar. Okul idaresi gelen paylaşımları sosyal medya hesabı ile tüm dünya ile paylaşarak  önemli bir çalışmaya imza atarak bir farkındalık oluşturuyorlar. Aynı zamanda okul yönetimi ve öğretmenlerce uzaktan eğitim adına yapılabilecek çalışmalar üzerinde yapılan fikir alış verişleri sonucunda velilerin ve çocuklarımızın ihtiyaç duyabilecekleri durumlar değerlendirilerekortaya önemli fikirler çıktı. Ahmet Çalışkan Anaokulu Sosyal medya hesabı üzerinden okul öğretmenlerince;çocukların korkuları üzerine sunumlar gerçekleştirilecek, evde yapılabilecek deneyler örneklendirecek, öğrencilerle interaktif oyunlar  oynanacak ve masallar anlatılacak. Öğretmenlerimizin desteğiyle oluşturulan program doğrultusunda her gün akşam saat 20:00’da canlı yayın ve Instagram videoları desteğiyle velilerimize ulaşıp, bazı günler  bilgi paylaşımı bazı günler etkinlik paylaşımları yapılacak.  Akademisyen eğitimcilerde Ahmet Çalışkan Anaokulunun gerçekleştireceği programlara destek olacaklar. Ahmet çalışkan Anaokulu ilk etkinliğine 20/03/2020 Cuma günü saat 20:00’da deneme yayını olarak minik öğrencilere masal anlatarak başlayacak" dedi. 

KOVID-19 salgınınedeni ile ülkemiz genelinde eğitime zorunlu bir ara verildi. Zorunlu ara eğitimde öğrencilerimizin derslerine devam etmeleri adına 23 Mart 2020 Pazartesi günü başlayayacak olan TRT - EBA TV aracılığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın seçtiği alanında başarılı öğretmenler ders anlatım videoları ile ders konularını anlatacak.

 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda bu süreçte sosyal medya hesapları üzerinden örnek uygulamalara imza atıyorlar. Ahmet Çalışkan Anaokulu içinde bulunduğumuz bu süreçte çocukların dikkatlerini farklı yöne çekmek ve velilerimize de destek olmak amacıyla sosyal medya hesabı olan @ahmetcaliskananaokuluInstagram hesabından önemli bir çalışma başlattı. Konu hakkında bilgi aktaran Denizli Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Oğuz, "Ahmet Çalışkan Anaokulu öğrencileri ve velileri gün içerisinde yaptıkları resimleri ile ev ortamındaki etkinliklerini okul idaresi ile paylaşıyorlar. Okul idaresi gelen paylaşımları sosyal medya hesabı ile tüm dünya ile paylaşarak  önemli bir çalışmaya imza atarak bir farkındalık oluşturuyorlar. Aynı zamanda okul yönetimi ve öğretmenlerce uzaktan eğitim adına yapılabilecek çalışmalar üzerinde yapılan fikir alış verişleri sonucunda velilerin ve çocuklarımızın ihtiyaç duyabilecekleri durumlar değerlendirilerekortaya önemli fikirler çıktı. Ahmet Çalışkan Anaokulu Sosyal medya hesabı üzerinden okul öğretmenlerince;çocukların korkuları üzerine sunumlar gerçekleştirilecek, evde yapılabilecek deneyler örneklendirecek, öğrencilerle interaktif oyunlar  oynanacak ve masallar anlatılacak. Öğretmenlerimizin desteğiyle oluşturulan program doğrultusunda her gün akşam saat 20:00’da canlı yayın ve Instagram videoları desteğiyle velilerimize ulaşıp, bazı günler  bilgi paylaşımı bazı günler etkinlik paylaşımları yapılacak.  Akademisyen eğitimcilerde Ahmet Çalışkan Anaokulunun gerçekleştireceği programlara destek olacaklar. Ahmet çalışkan Anaokulu ilk etkinliğine 20/03/2020 Cuma günü saat 20:00’da deneme yayını olarak minik öğrencilere masal anlatarak başlayacak" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.