Denizli Özel İdare'nin yerine yeşil alan yapılacak

DENİZLİ 09.01.2018 - 13:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Özel İdare'nin yerine yeşil alan yapılacak

Büyükşehir yasası ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Denizli Özel İdare İşhanı'nın yıkılıp yerine ne yapılacağı belli oldu.  Büyükşehir Yasası’yla birlikte oluşturulan komisyon tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, kiracıların tahliyesi için verilen süre dolan Bayramyeri’ndeki Özel İdare İşhanı’nın yıkımına 2-3 ay içinde başlanacak. Deha 20 Gazetesi'nden Şengül Boz'un haberine göre; Depreme dayanıksız raporu bulunan işhanının bulunduğu bölge yeşil alan olarak değerlendirilip, özel proje hazırlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Germiyanoğulları Dönemi’nde yapılan Vakıflar Hamamı’nı ortaya çıkaran, Valilik Binası’nın yanındaki taş binalarla bütünlük oluşturacak projeyi hayata geçireceklerini söyledi. 

Büyükşehir yasası ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Denizli Özel İdare İşhanı'nın yıkılıp yerine ne yapılacağı belli oldu. 



Büyükşehir Yasası’yla birlikte oluşturulan komisyon tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, kiracıların tahliyesi için verilen süre dolan Bayramyeri’ndeki Özel İdare İşhanı’nın yıkımına 2-3 ay içinde başlanacak.



Deha 20 Gazetesi'nden Şengül Boz'un haberine göre; Depreme dayanıksız raporu bulunan işhanının bulunduğu bölge yeşil alan olarak değerlendirilip, özel proje hazırlanacak.



Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Germiyanoğulları Dönemi’nde yapılan Vakıflar Hamamı’nı ortaya çıkaran, Valilik Binası’nın yanındaki taş binalarla bütünlük oluşturacak projeyi hayata geçireceklerini söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.